01 / 05 / 2025

Riskli yapı tespit işlemleri hızlandırıldı

Riskli yapı tespit işlemleri hızlandırıldı

Muhtemel deprem, sel baskını, heyelan gibi durumlarda yıkılma ve ağır hasar görme tehlikesi bulunan riskli binaların tespit işlemleri hızlandırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tespit için Türkiye genelinde 817 kurum ve kuruluşu görevlendirdi.

Riskli yapı tespit başvurusunu kimler yapabilir? 

Riskli yapı tespit başvurusunu yapı malikleri veya kanuni temsilcileri ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığı veya İdare yapabilir.

Fatih'te kentsel dönüşüm tam gaz! 897 riskli yapının 668 tanesi yıkıldı!

Fatih’te yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde 897 riskli yapı tespit edilirken, bu yapılardan 668 tanesinin yıkıldığı belirtildi.

Samsun'da 2 bin 171 bina riskli yapı olarak tespit edildi

Samsun'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce yapılan araştırma kapsamında 2 bin 171 binanın, riskli yapı olduğu kaydedildi.

Riskli yapı nedir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için riskli yapı denetimi son derece önemlidir. Riskli yapının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması durumunda deprem felaketi en az zararla atlatılabilir. Peki riskli yapı nedir ve nasıl tespit edilir? Riskli yapı ile ilgili tüm detaylar...

Kartal Orhantepe'de riskli yapıların yer aldığı 477 bin metrekarelik alanın plan notu askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Orhantepe Mahallesi içerisinde bulunan 6306 sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapı olduğu tespit edilen yapıların yer aldığı 47,7 Ha’lık Uygulama Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 ölçekli UİP Plan Notu askıya çıkarıldı.

Eyüpsultan'daki riskli yapıların yüzde 97'si yıkıldı!

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde 2020 yılında tespit edilen toplamda 464 riskli yapının yüzde 97'lik kısmı yıkıldı.

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı süreci nasıl işliyor?

Riskli yapı; yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Riskli yapı tespit başvuru dilekçesi örneği 2022!

Son birkaç yıl içerisinde yaşadığımız yıkıcı depremler kentsel dönüşümün önemini bir kez daha bizlere hatırlattı. Vatandaşlar kendi oturdukları binalar için riskli yapı tespiti yaptırabiliyorlar. Riskli yapı tespit başvurusu için öncelikli olarak bir dilekçe hazırlamanız gerekiyor. İşte tüm detaylar

Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler neler?

6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 3. maddesine göre riskli yapı tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Riskli yapı tespit ücreti bu yıl ne kadar oldu?

Evini kentsel dönüşüm kapsamında yenileyip devlet teşviklerinden yararlanmak isteyenlerin riskli yapı tespit belgesi almaları gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte, riskli yapı belgesi 2022 ücreti...

Riskli yapı tespit edilirse ne olur?

Kentsel dönüşüme girmek isteyen bina sakinleri riskli yapı sürecini merak ediyor. Peki, riskli yapı tespit edilirse ne olur? Kentsel dönüşüm süreci nasıl işler?

Riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşüme girecek riskli bir yapı için öncelikle risk tespit raporu alınıyor. Bina sakinleri rapor için ne kadar ücret ödeyeceklerini araştırıyor. Peki, riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Afyonkarahisar ve Konya'da riskli yapılar tespit edilmeli!

Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, Afyonkarahisar ve Konya'da riskli yapıların tespit edilmesi gerektiğini belirtti. Özkaymak, bu bölgede hasarlı binalar için orta şiddetli depremlerin tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

Riskli yapı tespit işlemleri hızlandırıldı Haberi

Riskli yapı tespit işlemleri hızlandırıldı

Muhtemel deprem, sel baskını, heyelan gibi durumlarda yıkılma ve ağır hasar görme tehlikesi bulunan riskli binaların tespit işlemleri hızlandırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ömrünü tamamlamış ve yıkılma riski taşıyan binaları belirlemeleri için Türkiye genelinde 817 kurum ve kuruluşu görevlendirdi. En fazla lisanslandırma yapılan şehir 286 kurum ile İstanbul oldu.  Megakenti 69 kurum ile Ankara, 56 ile İzmir, 24 ile Antalya, 18 ile Bursa ve Denizli takip etti.  76 şehirde lisanslandırma yapıldı.  817 lisans sertifikasının 375'ini özel şirketler, 324'ünü yapı denetim kuruluşlan, 53'ünü üniversiteler, 47'sini yapı laboratuvarlan, 13'ünü kamu ortakk şirketler, 3'ünü sivil toplum kuruluşları, birer tane de kamu kurumu ve meslek odası aldı. Riskli yapıların tespit edilmesine yönelik olarak geçen yılın şubat, mart, nisan, mayıs ve eylül aylarında altı...