28 / 12 / 2024

riskli yapı tespit raporu

riskli yapı tespit raporu

Riskli yapı, muhtemel bir afette (deprem, sel, heyelan vb.) içerisinde yaşayanların can güvenliklerinin olmadığı yapılar olarak karşımıza çıkıyor. İşte, riskli yapı tespit yönetmeliği!

Riskli yapı başvuru dilekçesi örneği!

Riskli yapı tespiti için maliklerden birinin başvurusu yeterli oluyor bu konuda çoğunluk aranmıyor. Peki, riskli yapı başvurusu nasıl yapılır? İşte, riskli yapı başvuru dilekçesi örneği!

Riskli yapı tespit süreci!

Riskli Yapı Raporu almak için bina maliklerinden birinin veya kanuni temsilcisinin müracaatı yeterli oluyor. Apartmanlarda karar almaya gerek bulunmuyor. İşte, riskli yapı tespit süreci!

Kentsel dönüşümle yıkılacak evde oturan kiracıların hukuki boyutu!

Kentsel dönüşüm alanlarında hep arsa sahiplerini, müteahhitleri, bunların arasında nasıl kat irtifakları kurulabileceğini, arsaların imar durumunu, yüklenicilerin hukuki sorumluluklarını konuştuk. Avukat Kadir Kurtuluş detayları anlattı...

Kentsel dönüşümle yıkılacak evin kiracısı olmanın hukuki boyutu nedir?

Kentsel dönüşüm alanlarında hep arsa sahiplerini, müteahhitleri, bunların arasında nasıl kat irtifakları kurulabileceğini, arsaların imar durumunu, yüklenicilerin hukuki sorumluluklarını konuştuk. Avukat Kadir Kurtuluş detayları anlattı...

Riskli yapı tespit raporunda hangi bilgiler bulunur?

Riskli Yapı Tespit Raporu nasıl hazırlanır? Riskli Yapı Tespit Raporunda hangi bilgiler bulunur? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda yer alan cevaplar şöyle;

Riskli yapı tespiti lisans belgesi!

Riskli yapıların tespiti lisans belgesine sahip kurum ve kuruluşlar tarafından yapılıyor. Riskli yapı tespiti yapan kurum ve kuruluşların bakanlık tarafından lisans belgelerini almış olması gerekiyor...

Riskli yapı nedir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için riskli yapı denetimi son derece önemlidir. Riskli yapının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması durumunda deprem felaketi en az zararla atlatılabilir. Peki riskli yapı nedir ve nasıl tespit edilir? Riskli yapı ile ilgili tüm detaylar...

Kartal Orhantepe'de riskli yapıların yer aldığı 477 bin metrekarelik alanın plan notu askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Orhantepe Mahallesi içerisinde bulunan 6306 sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapı olduğu tespit edilen yapıların yer aldığı 47,7 Ha’lık Uygulama Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 ölçekli UİP Plan Notu askıya çıkarıldı.

Eyüpsultan'daki riskli yapıların yüzde 97'si yıkıldı!

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde 2020 yılında tespit edilen toplamda 464 riskli yapının yüzde 97'lik kısmı yıkıldı.

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı süreci nasıl işliyor?

Riskli yapı; yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Riskli yapı tespit başvuru dilekçesi örneği 2022!

Son birkaç yıl içerisinde yaşadığımız yıkıcı depremler kentsel dönüşümün önemini bir kez daha bizlere hatırlattı. Vatandaşlar kendi oturdukları binalar için riskli yapı tespiti yaptırabiliyorlar. Riskli yapı tespit başvurusu için öncelikli olarak bir dilekçe hazırlamanız gerekiyor. İşte tüm detaylar

Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler neler?

6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 3. maddesine göre riskli yapı tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Riskli yapı tespit ücreti bu yıl ne kadar oldu?

Evini kentsel dönüşüm kapsamında yenileyip devlet teşviklerinden yararlanmak isteyenlerin riskli yapı tespit belgesi almaları gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte, riskli yapı belgesi 2022 ücreti...

Riskli yapı tespit edilirse ne olur?

Kentsel dönüşüme girmek isteyen bina sakinleri riskli yapı sürecini merak ediyor. Peki, riskli yapı tespit edilirse ne olur? Kentsel dönüşüm süreci nasıl işler?

Riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşüme girecek riskli bir yapı için öncelikle risk tespit raporu alınıyor. Bina sakinleri rapor için ne kadar ücret ödeyeceklerini araştırıyor. Peki, riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Afyonkarahisar ve Konya'da riskli yapılar tespit edilmeli!

Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, Afyonkarahisar ve Konya'da riskli yapıların tespit edilmesi gerektiğini belirtti. Özkaymak, bu bölgede hasarlı binalar için orta şiddetli depremlerin tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

Trabzon'da 446 riskli yapı tespit edildi!

Karadeniz bölgesinde 1950 riskli yapı tespit edildi. Trabzon'da da 46 riskli yapı olduğu belirlendi. Bölgede riskli binalarda yaşayan 2 bini aşkın ailenin, kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni evlere taşınması planlanıyor. Ancak aileler hala riskli binalarda yaşamaya devam ediyor.

Marmaris'te riskli yapı olduğu tespit edilen apart oteli yıkılıyor!

Muğla Marmaris'te depreme dayanıklılık bakımından "riskli yapı" olduğu belirtilen apart otelin belediye ekiplerince yıkım işlemleri başladı.

Riskli yapı tespit raporu örneği 2021!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan deprem sonrasında vatandaşlar harekete geçti. Riskli bina ihbarları yeniden arttı. Peki riskli yapı nasıl tespit ediliyor? İşte riskli yapı tespit raporu örneği 2021...

riskli yapı tespit raporu Haberi

riskli yapı tespit raporu

Riskli yapı tespit yönetmeliği!

Olası bir afette (deprem, sel, heyelan vb.) içerisinde yaşayanların can güvenliklerinin olmadığı yapılara riskli yapı deniyor. Riskli yapı süreci, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanıyor.


6306 sayılı kanun uyarınca riskli yapılar öncelikle malikleri tarafından tespit edilebiliyor. Oturduğu binaların riskli olduğunu düşünen vatandaşların risk tespit yaptırması öncelikle kendi güvenliği açısında önem teşkil ediyor.  İşte, riskli yapı tespit yönetmeliği!


BİNALARIN BÖLGESEL DEPREM RİSK DAĞILIMINI BELİRLEMEK İÇİN KULLANILABİLECEK YÖNTEMLER


A.1 Kapsam


A.1.1 Kanun kapsamında belirli alanlarda önceliklerin ve riskli olabilecek binaların bölgesel dağılımının belirlenmesi amacıyla; bina özelliklerini ve deprem tehlikesini göz önüne alan Birinci Aşama Değerlendirme Yöntemleri kullanılabilir. Yapılacak sıralamanın daha hassas olması istenirse, İkinci Aşama Değerlendirme Yöntemleri de kullanılabilir.


A.1.2Birinci aşama değerlendirme yöntemlerinde binanın dışarıdan ve kısmen içeriden belirlenen ve deprem davranışını etkileyen...