22 / 12 / 2024

riskli yapı tespiti 2020

riskli yapı tespiti 2020

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile 'Riskli Yapı Bina Kartı' düzenlemesi geliyor...

Yaşadığımız evde ne kadar güvendeyiz? Nasıl anlarız?

İzmir depreminin ardından yine akıllarda aynı soru geldi. ''Ne kadar güvendeyiz?'' Bunu öğrenmenin iki farklı yöntemi bulunuyor. Meslek odalarına bağlı mühendislik firmaları ya da Riskli Bina Tespit Büroları. İşte tüm merak edilenler...

Risk tespiti için ev sahibinin başvurması gerekiyor!

Oturduğum apartmanın depreme dayanıklı olup olmadığını merak ediyorsanız. Ev sahibinizle görüşün. Çünkü eğer kiracıysanız sizin başvurunuz geçerli olmuyor.

Riskli binaların tespiti ve yıkılması ilgili tüm kurallar!

Vatandaşa riskli binalarda oturmayın demeyin, alternatif sunun konulu yazının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Riskli binaların tespiti ve yıkılması ilgili tüm kuralları anlattı.

Riskli binalarda oturanlar seslerini duyurmak istiyor!

Ülke genelinde 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerekiyor. Yetkililer, vatandaşlara riskli binalarda oturmayın uyarısı yapıyor. Riskli binalarda oturanlar ise yetkililere seslerini duyurmak istiyor.

Risk tespiti için beklemeyin!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında birçoğumuzun aklında şu soru geldi: ‘Benim binam ne kadar güvenli?’ Eğer binanızda haberimizde yer alan 7 maddeden biri varsa vakit kaybetmeden risk tespiti yaptırmanız gerekiyor.

Eviniz depreme ne kadar dayanıklı?

Depremin er ya da geç geleceğini bilerek çürük binalarda oturmaya devam etmenin kumar oynamakla eşdeğer olduğu İzmir depremiyle tekrar anlaşıldı. Peki yaşadığınız bina depreme ne kadar dayanıklı? Binanızda deprem riski var mı? İşte bu küçük testle öğrenebilirsiniz...

Riskli yapıların satışı ve kiralanması yasaklanmalı!

21 yıl önce yaşanan Marmara depreminin yıl dönümünde açıklamalarda bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ''Riskli yapıların satış, kiralama süreçlerine engeller getirilmeli. Hatta zorunlu olarak dönüşüme alınmalı'' dedi.

Binası riskli olan vergi ve harçtan muaf!

Bina sahibi kendi mülkünü hiçbir müteahhide gerek kalmadan hatta metrekareleri ufalmadan yenileyebiliyor. Binanın riskli olması durumunda vatandaşın yararlanabileceği hakları bulunuyor.

Eviniz depreme dayanıklı mı?

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe, deprem gerçeği ve yalıtım konusunda kamuoyunu bilinçlendirmeyi görev edindiklerini söyleyerek “Ülkemizde alınması gereken en temel önlemlerin başında, su yalıtımı ile korumaya alınan uzun ömürlü ve depreme dayanıklı binalar inşa etmek geliyor'' dedi.

Yüksek riskli yapılar için 'acil yenileme' çağrısı!

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, depremler sonrasında yıkılmış veya ağır hasarlı binaların ayrıntılı incelenmesi ve alınan numunelerin deneye tabi tutulması sonucunda Rapor hazırladıklarını söyledi.

En çok riskli yapı İstanbul'da tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, 2019 yılının ilk iki ayında riskli yapı tespiti için 1500 kişi başvuruda bulunurken, 2020'nin aynı döneminde bu sayı 2 bin 413'e ulaştı. En çok riskli yapı İstanbul’da tespit edildi…

Riskli yapı nedir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için riskli yapı denetimi son derece önemlidir. Riskli yapının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması durumunda deprem felaketi en az zararla atlatılabilir. Peki riskli yapı nedir ve nasıl tespit edilir? Riskli yapı ile ilgili tüm detaylar...

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı süreci nasıl işliyor?

Riskli yapı; yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Riskli yapı tespit başvuru dilekçesi örneği 2022!

Son birkaç yıl içerisinde yaşadığımız yıkıcı depremler kentsel dönüşümün önemini bir kez daha bizlere hatırlattı. Vatandaşlar kendi oturdukları binalar için riskli yapı tespiti yaptırabiliyorlar. Riskli yapı tespit başvurusu için öncelikli olarak bir dilekçe hazırlamanız gerekiyor. İşte tüm detaylar

Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler neler?

6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 3. maddesine göre riskli yapı tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur?

Yıkılma ya da ağır hasar görme ihtimali olan binalara riskli yapı deniyor. Yetkili kuruluşlar tarafından inceleme işlemi yapıldıktan sonra binanın riskli yapı olup olmadığı belirleniyor. Peki, riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur? İşte tüm merak edilenler...

Riskli yapı tespiti zorunlu mu?

Kentsel dönüşüme giren yapılar yıkılarak yerine yeniden inşa ediliyor. Peki, riskli yapı tespiti yaptırmak zorunlu mu?

Riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşüme girecek riskli bir yapı için öncelikle risk tespit raporu alınıyor. Bina sakinleri rapor için ne kadar ücret ödeyeceklerini araştırıyor. Peki, riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Nurten Tem Ekinci tarafından kuruldu.

İstanbul'da riskli yapı olarak tespiti yapılan 62 bin 719 bina yıkıldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada "2012-2020 arasında İstanbul'da riskli yapı olarak tespiti yapılan 73 bin 323 binadan 62 bin 719'u yıkılmıştır" dedi.

Riskli yapı tespitine itiraz 2021!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan deprem sonrasında riskli binalarda oturan vatandaşlar risk tespiti yaptırmak için harekete geçti. Peki riskli yapı tespiti itirazı nasıl yapılır? İşte riskli yapı tespitine itiraz 2021...

Riskli yapı tespiti ücreti 2021!

Yaşı 20 yıl ve üzerinde olan binalarda oturan vatandaşlar evlerini yenilemek istiyor. Peki risk tepsiti nasıl yapılıyor? Risk tespitinin ücreti ne kadar? Devlet desteği var mı? İşte riskli yapı tespiti ücreti 2021...  

İstanbul'da 72 bin 166 binada riskli yapı tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Sırf İstanbul ilimizde 72 bin 166 binada riskli yapı tespiti yapılmış. Bu konumlarda 367 bin bağımsız birim bulunmakta ve bu hak sahiplerine de bugüne kadar sadece kira yardımı olarak 1,7 milyar lira verilmiştir." dedi.

Riskli yapı süreci nasıl sürdürülecek?

Riskli yapılarla ilgili süreç, "tespit başvurusu", "risk tespiti", "riskli yapıların yıktırılması" ve "yıkım sonrası uygulama" olmak üzere, 4 ana aşamadan meydana geliyor.  Peki bu işlemler nasıl yürütülüyor?

riskli yapı tespiti 2020 Haberi

riskli yapı tespiti 2020

30 Ekim 2020 tarihinde  İzmir'de yaşanan ve yaşanan can kayıpları nedeniyle tüm Türkiye’yi derin yasa boğan 6.9 büyüklüğüne sahip deprem, Türkiye'nin deprem riski en yüksek şehirlerinin ruhsatsız yapı stokunun çok ciddi boyutta olduğu tespit edildi. Hukuka ve teknik gerekliliklere uygun olmadan inşa edilen binalara ruhsat izni verilmesi yahut bahse konu yapıların kullanımına göz yumulması ciddi sonuçları beraberinde getirdi. 

TBMM'ye sunuldu

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Komisyonda görüşmeleri süren kanun teklifi kapsamında, riskli yapılarla ilgili 'Riskli Yapı Bina Kartı' düzenlenmesi ve bu kartların ilgili yapıların giriş kısmına açıkça görülebilecek şekilde yerleştirilmesi planlanıyor.

Riskli yapılar tespit edilecek

Türkiye'deki deprem riski ve yapı stoğu nedeniyle karşılaşılabilecek telafi fırsatı olmayan sonuçları doğurdu. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların...