11 / 05 / 2024

riskli yapı toplantısı

riskli yapı toplantısı

Riskli bina tespitinden sonra binadaki kat malikleri bir araya gelip karar alması gerekiyor. Bu doğrultuda riskli yapılarda kat malikleri toplantıya nasıl çağrılır? İşte sorularınızın yanıtı..

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan duyurdu! Tüm kentlerdeki sağlıksız ve riskli yapı stoku yenilenecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Dünya Şehircilik Günü” kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Karaaslan, "Tüm kentlerimizdeki sağlıksız ve riskli yapı stokunu yenilemekte kararlıyız” dedi.

Murat Kurum'dan riskli yapı açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2012'den bu güne 81 ilde 760 bin 282 adet bağımsız birimli konut ve işyerinin "Riskli Yapı" statüsünde değerlendirildiğine dikkat çekti. 

Fatih Cankurtaran'da 2 riskli yapı yıkılıyor!

İstanbul Fatih Cankurtaran Mahallesi Terbıyık Sokağı'nda yer alan riskli yapı statüsünde olan 2 binanın yıkımına başlandı...

Tekirdağ'da 6 ayda 622 riskli yapı yıkıldı!

"6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında 6 aylık uygulama döneminde Tekirdağ'da 'riskli yapı' statüsünde 622 riskli yapı yıkıldı. 

Mustafa Bozbey, riskli yapı uyarısı yaptı!

Nilüfer Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını yaparken, Başkan Mustafa Bozbey, şehirdeki birinci derecede riskli yapıların bir an önce yıkılıp yeniden yapılması gerektiği uyarısında bulundu.

Riskli yapı tespitine itiraz süresi!

Riskli yapı tespiti yapıldıktan sonra, bu durum bir “risk tespit raporu” ile ayni hak ve şahsi hak sahiplerine tebliğ ediliyor. İşte, riskli yapı tespitine itiraz süresi!

Riskli yapı tespit süreci!

Riskli Yapı Raporu almak için bina maliklerinden birinin veya kanuni temsilcisinin müracaatı yeterli oluyor. Apartmanlarda karar almaya gerek bulunmuyor. İşte, riskli yapı tespit süreci!

Dap Yapı ve Rotana Otelleri basın toplantısı ertelendi!

Dap Yapı ve Rotana Otelleri olarak, “Burgu Arjaan by Rotana & Tango Arjaan by Rotana” otellerinin açılışı dolayısıyla düzenlenmesi planlanan 2 Eylül 2015'de yapılacak basın toplantısı ileri tarihe ertelendi.

Apartman toplantısı nerede yapılır?

Sekizden fazla bağımsız bölümü olan apartmanlarda kurulan yönetim ile maliklerin senenin belli dönemlerinde yılda en az 1 kez olmak üzere toplantı yapmaları gerekiyor. Peki, apartman toplantısı nerede yapılır?

Apartman toplantısında yapılması gerekenler!

Apartman toplantısı yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman toplantısında yapılması gerekenler nelerdir?

Antalya'daki Gösteri Merkezi binası için Mimarlar Odası toplantısı yapıldı!

Opera binası için ilk toplantı Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin, yapımı için protokol imzaladığı ve ulusal fikir proje yarışması açmayı planladığı opera binası için Mimarlar Odası'nca belirlenen jüri ilk toplantısını yaptı.

Kayseri Sarız'da TOKİ Bilgilendirme Toplantısı yapıldı!

Kayseri Sarız'da Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu önderliğinde TOKİ konutları için bilgilendirme toplantısı yapıldı. Belediye Lokalinde yapılan toplantıda Başkan Eroğlu, ilçedeki konut sıkıntısını çözmeyi amaçladıklarını anlattı.

Açık Deniz Boru Hattı projesi için halkın katılımı toplantısı yapılacak!

South Stream Transport B.V tarafından; Rusya Federasyonu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne Karadeniz üzerinden geçen Açık Deniz Boru Hattı projesi için halkın katılımı toplantısı yapılacak.

riskli yapı toplantısı Haberi

riskli yapı toplantısı

Riskli yapılarda kat malikleri toplantıya nasıl çağrılır?

Riskli bina tespitinden sonra binadaki kat malikleri bir araya gelip karar alması gerekiyor. Bilindiği üzere riskli binalar yasal olarak 60 gün içinde yıkılıyor; ek süre olarak verilen 30 günlük sürenin de sonunda yıkılmış olması gerekiyor. 


Bu doğrultuda kat maliklerinin bir an evvel usulüne uygun toplantılar yapıp bina ortak karar protokolü ile birlikte yıkıldıktan sonra ne şekilde yapılacağı konusunda anlaşma yapmış olmaları gerekiyor.


Kentsel dönüşüm uygulama yönetmeliği gereğince, kat malikleri veya hak sahiplerinden birinin veya birkaçının diğer malikleri noter marifeti ile toplantıya çağırması zorunlu oluyor.


Bir diğer ifade ile anlaşma konusunda hiçbir esas ve toplantı şekli getirmeyen, oy birliği ile anlaşılmasını esas kılan yasa, oy birliği ile anlaşmanın sağlanamaması halinde zorunlu toplantı esası getirmektedir.


Riskli yapılarda mülkiyet hakkı...