22 / 11 / 2024
fuzul

riskli yapı yıkım süreci

riskli yapı yıkım süreci

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

'Riskli Yapı Bina Kartı' düzenlemesi geliyor!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile 'Riskli Yapı Bina Kartı' düzenlemesi geliyor...

Yaşadığımız evde ne kadar güvendeyiz? Nasıl anlarız?

İzmir depreminin ardından yine akıllarda aynı soru geldi. ''Ne kadar güvendeyiz?'' Bunu öğrenmenin iki farklı yöntemi bulunuyor. Meslek odalarına bağlı mühendislik firmaları ya da Riskli Bina Tespit Büroları. İşte tüm merak edilenler...

Risk tespiti için ev sahibinin başvurması gerekiyor!

Oturduğum apartmanın depreme dayanıklı olup olmadığını merak ediyorsanız. Ev sahibinizle görüşün. Çünkü eğer kiracıysanız sizin başvurunuz geçerli olmuyor.

Riskli binaların tespiti ve yıkılması ilgili tüm kurallar!

Vatandaşa riskli binalarda oturmayın demeyin, alternatif sunun konulu yazının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Riskli binaların tespiti ve yıkılması ilgili tüm kuralları anlattı.

Riskli binalarda oturanlar seslerini duyurmak istiyor!

Ülke genelinde 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerekiyor. Yetkililer, vatandaşlara riskli binalarda oturmayın uyarısı yapıyor. Riskli binalarda oturanlar ise yetkililere seslerini duyurmak istiyor.

Riskli yapı süreci nasıl sürdürülecek?

Riskli yapılarla ilgili süreç, "tespit başvurusu", "risk tespiti", "riskli yapıların yıktırılması" ve "yıkım sonrası uygulama" olmak üzere, 4 ana aşamadan meydana geliyor.  Peki bu işlemler nasıl yürütülüyor?

Risk tespiti için beklemeyin!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında birçoğumuzun aklında şu soru geldi: ‘Benim binam ne kadar güvenli?’ Eğer binanızda haberimizde yer alan 7 maddeden biri varsa vakit kaybetmeden risk tespiti yaptırmanız gerekiyor.

Riskli yapıların satışı ve kiralanması yasaklanmalı!

21 yıl önce yaşanan Marmara depreminin yıl dönümünde açıklamalarda bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ''Riskli yapıların satış, kiralama süreçlerine engeller getirilmeli. Hatta zorunlu olarak dönüşüme alınmalı'' dedi.

Binası riskli olan vergi ve harçtan muaf!

Bina sahibi kendi mülkünü hiçbir müteahhide gerek kalmadan hatta metrekareleri ufalmadan yenileyebiliyor. Binanın riskli olması durumunda vatandaşın yararlanabileceği hakları bulunuyor.

Eviniz depreme dayanıklı mı?

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe, deprem gerçeği ve yalıtım konusunda kamuoyunu bilinçlendirmeyi görev edindiklerini söyleyerek “Ülkemizde alınması gereken en temel önlemlerin başında, su yalıtımı ile korumaya alınan uzun ömürlü ve depreme dayanıklı binalar inşa etmek geliyor'' dedi.

Yüksek riskli yapılar için 'acil yenileme' çağrısı!

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, depremler sonrasında yıkılmış veya ağır hasarlı binaların ayrıntılı incelenmesi ve alınan numunelerin deneye tabi tutulması sonucunda Rapor hazırladıklarını söyledi.

10 adımda riskli yapı süreci!

İstanbul’da 26 Eylül 2019'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında vatandaşlar harekete geçti. Deprem sonrasında 5 bin 253 riskli bina ihbar edildi. Peki riskli yapı süreci nasıl ilerliyor? İşte 10 adımda riskli yapı süreci...

İstanbul riskli yapılardan arındırılıyor!

İstanbul'da yaşanan 5,8’lik depremden sonra, riskli bina tespitleri ve kentsel dönüşüm çalışmaları gündeme oturdu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul'da kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilen toplam 329 bin 173 riskli bağımsız biriminden 257 bin 905’inin yıkımı tamamlandı…

Riskli yapı yıkılma zamanı!

Ekonomik ömrünü tamamlayan riskli yapılarını yıktırıp, yeniden inşa etmek ve bu süreçte Bakanlığın sunmuş olduğu olanaklardan faydalanmak isteyenler risk raporu alabiliyor. Peki, riskli yapı yıkılma zamanı ne zaman?

Zeytinburnu'nda kaçak yapı yıkımına izin verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin Zeytinburnu'nda bulunan kaçak plaza yıkım işlemi, mahkeme kararının olmasına rağmen polis ekipleri tarafından engellenerek yıkıma izin verilmedi.

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

O ildeki yapı stoku riskli mahallede yıkım çalışmaları başladı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'de yapı stoku açısından riskli bölgeler arasında yer alan Derince ilçesi Deniz Mahallesi'nde yıkım çalışmaları başladı...

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Büyükçekmece'de 115 riskli yapının yıkımı tamamlandı!

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelinde 115 riskli yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Riskli yapı yıkımlarına yeni düzenleme!

Müteahhitlerin mali ve teknik yeterliliklerine göre sınıflandırılmasının ardından şimdi de yıkım müteahhitleri sınıflara ayrıldı. Peki neler değişti? İşte ayrıntılar...

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündeminde!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

Bitlis'te riskli 177 yapının yıkımına başlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve Bitlis Valiliği ile Bitlis Belediyesi ortaklığı ile hayata geçen kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilçe genelinde riskli olduğu belirlenen 177 yapının yıkım işlemleri başladı. 

Silivri'de kaçak 8 yapının yıkımı gerçekleştirildi! 

Silivri Belediyesi, Çayırdere Mahallesi'nde tarım arazisi üzerine inşa edilen 8 kaçak yapının yıkım işlemlerini tamamladı. 

Kartal'da kentsel dönüşüm ile 4 bin 60 yapı yıkıldı!

İstanbul Kartal Belediyesi, ilçe genelinde devam ettiği kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 4 bin 60 yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Bursa Osmangazi'de tarım arazisi üzerinde inşa edilmeye çalışan yapı yıkıldı! 

Bursa Osmangazi Belediyesi, ilçede tarım alanı üzerine inşası yapılan yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Bağcılar Belediyesi'nden yıkım yapılacak bina için asbest raporu talebi! 

İstanbul Bağcılar Belediyesi, ilçede yıkım yapılacak binalar için "Asbest yoktur" raporu talep etti . 

riskli yapı yıkım süreci Haberi

riskli yapı yıkım süreci

Kentsel dönüşüm sürecine giren riskli yapılar yıkılarak yerine yeni deprem yönetmeliğine uygun yapılar inşa edilebiliyor. Vatandaşlar binaları için Bakanlıkça lisanslandırılmış kurum ve kuruluşlara riskli yapı tespitinin yapılmasını talep edebilirler. Bu aşamada maliklerden birinin veya kanuni temsilcisinin müracaatı yeterli olacaktır.

Riskli yapı olarak tapu kütüğüne kaydedilen taşınmazların maliklerine, bir süre verilerek riskli yapıların yıktırılması istenilir. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

BİNA RİSKLİ TESPİT EDİLİRSE NE OLUR?

Yapılan riskli bina tespiti başvurusu sonrasında gerekli testler yapılır. Tespitler neticesinde Riskli olduğu anlaşılan yapılar, tespiti yapan kurum ve kuruluşlar tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne veya yetki verilmesi halinde İdareye bildirilir. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri veya İdareler raporları inceler, raporlarda eksik veyahut yanlış hususların bulunması halinde raporlar ilgilisine iade edilir, diğer uygun...