23 / 12 / 2024

riskli yapıda yıkım kararı 2015

riskli yapıda yıkım kararı 2015

Yıkılma,ağır hasar görme gibi riski alan olarak belgelerle belirlenmiş yapılara riskli yapı adı veriliyor.Peki kentsel dönüşümde riskli yapı nasıl yıkılır?İşte kentsel dönüşüm yıkım süreci..

Zeytinburnu'ndaki riskli yapılara yıkım kararı oto sanayi sitesini ayaklandırdı! Esnaf dükkan bulamıyor!

Zeytinburnu'nda bir çok sanayi sitesinin de bulunduğu bölgeye yıkım kararı verildi. Sanayi sitesinin yıkılacağı haberi oto sanayi sitesindeki dükkan sahiplerini olumsuz etkiledi. 

O şehirdeki 600 kaçak yapıya yıkım kararı: Kaçak yapılar Belediyelerin radarında!

Dün İBB tarafından Şile'de yer alan birçok kaçak yapının yıkımı yapılmıştı. Bugün de Kapadokya'da yıl sonuna kadar 600'e yakın kaçak ve uygunsuz yapının kaldırılacağı açıklandı. İşte ayrıntılar... 

3 yıldır yılan hikayesine dönen lüks otellere komşu kaçak yapılar için yıkım kararı! Tek tip yapı sistemine geçiliyor!

Antalya'da yıkımı 2021 yılından bu yana yılan hikayesine dönen lüks otellere komşu 'bedava tatilin adresi' olarak tanımlanan çardaklar, için karar alındı. Bu yapılar yıkılarak, tek tip yapı sistemine geçilecek.

Kaçak yapıların yıkılmasında flaş gelişme! AYM o hükmü iptal etti: Yıkım kararları 'mahkemelik' olabilecek!

AYM, belediyelere 'karar almadan' kaçak yapıları yıkma yetkisi tanıyan hükmü iptal etti. Böylece kaçak yapı sahiplerinin yıkım kararına karşı iptal davası açabilmesi gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Betorname Japonya'da da yıkım yarattı! Prof. Dr. Cenk Yaltırak: Dönüşümün betona gömülmesi büyük israf!

Deniz jeoloğu ve jeofizikçi, İTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, X sosyal medya hesabından Japonya'da deprem sonrası yaşanan yıkım ile ilgili bir paylaşım yaptı ve dönüşümün betona gömülmesinin büyük bir israf olduğuna dikkat çekti. İşte Yaltırak'ın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

O ildeki yapı stoku riskli mahallede yıkım çalışmaları başladı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'de yapı stoku açısından riskli bölgeler arasında yer alan Derince ilçesi Deniz Mahallesi'nde yıkım çalışmaları başladı...

Ankara Dışkapı Hastanesi için yıkım kararı geldi!

Başkent Ankara'da Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra oluşturulan Sağlık Yapıları Yıkım Değerlendirme Komisyonu'nun incelemesi sonucu Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Antalya Side'de yıkım gerginliği!

Antalya'da Side Mahallesi'nde 24 Ocak'ta yapılacak yıkım mahalleliyi tedirgin etti.  Mahalleli yıkımın ertelenmesini talep ediyor. 

Kocaeli Cedit için yıkım ihalesi!

Kocaeli Cedit'te yapılacak kentsel dönüşüm projesi için tahliyeler ve kira yardımları devam ediyor. Proje için 24 Kasım'da yıkım ihalesi gerçekleştirilecek. 

Büyükçekmece'de 115 riskli yapının yıkımı tamamlandı!

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelinde 115 riskli yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

riskli yapıda yıkım kararı 2015 Haberi

riskli yapıda yıkım kararı 2015

Kentsel dönüşümde riskli yapı nasıl yıkılır?

Kentsel dönüşüm adı altında yapıların yıkılıp,yeniden inşası için Bakanlığın vermiş olduğu haktan yararlanmak isteyenler,Bakanlık,belediye,il özel idaresi lisanslandırılıp,kurum ve kuruluşlara risk tespiti yaptırılıyor.


Riskli yapıya müracaat için tapu belgesi ve kimlik fotobisi yeterli oluyor.Risk tespiti için çoğunluk aranmıyor, 1 kişinin müracaat etmesi yeterli oluyor.Riskli yapılar, 6/3/2007 tarihli ve 26454 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre tespit ediliyor.


Yapılan tespitler sonucunda riskli olduğu ispatlanan yapılar, tespiti yapanlar tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildiriliyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri raporları inceliyor, raporlarda eksik veyahut yanlış hususların bulunması halinde raporlar ilgilisine iade ediliyor ve diğer raporlar ise ilgili tapu müdürlüğüne bildiriliyor.


İlgili tapu müdürlüğünce, tapu kütüğüne işlenen belirtmeler, riskli yapı tespitine karşı tebligat tarihinden...