24 / 01 / 2025

riskli yapılar yönetmeliği

riskli yapılar yönetmeliği

Riskli yapılar, tapu kütüğünün beyanlar hanesinde belirtilerek, tespit tarihinden itibaren en geç on iş günü içinde Bakanlık veya İdare tarafından ilgili tapu müdürlüğüne bildiriliyor. Peki, riskli yapıların yıkım süreci nasıl işler?

Riskli yapı yönetmeliği tam metni!

Riskli yapı; Ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapıya veya yapılarına deniyor. İşte riskli yapı yönetmeliği tam metni..

Yapı denetim yönetmeliğinde yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı!

Yapı denetim yönetmeliğinde yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı. İnşaat mühendisi Atakan Bakılan, yapı denetim yönetmeliği ile ilgili, sosyal medya hesabından 3 maddeye dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

İmar Yönetmeliği'nde son dakika! Tek tek değişiyor: Bitişik yapılara, çıkmalara, zemin dükkanlarına düzenleme!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde değişikliğe hazırlandığı belirtildi. İşte ayrıntılar... 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

Riskli yapılar nasıl yenileniyor? İşte adım adım kentsel dönüşüm süreci!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından riskli yapıların dönüşümü de yeniden gündeme taşındı. Peki riskli yapılar nasıl yenileniyor? 

Ek ödeme yönetmeliği resmen değişti! Bakanlık'tan son dakika açıklaması geldi! Milyonları ilgilendiriyor 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca milyonları yakından ilgilendiren ek ödeme yönetmeliği ile ilgili değişiklik yapıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Depremin sinyali verildi! Riskli yapıların acil olarak dönüştürülmesi gerekiyor

17 Ağustos’un yıl dönümünde THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, riskli yapıların tehlikesini anlatırken, olası bir depremde en az hasarı almak için yapılması gerekenleri bir bir sıraladı. İşte detayları…

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB)’nde Değişiklik 2022!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB) Kapsamında Teknik Değerlendirme Kuruluşlarının Görevlendirilmesi, İzlenmesi ve Denetlenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31869 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Malzemeleri Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB) Kapsamında Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesi, İzlenmesi ve Denetlenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31869 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Malzemeleri Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği kapsamında uygulanacak uyumlaştırılmış teknik şartnamalerin duyurulmasına ilişkin tebliğ bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

riskli yapılar yönetmeliği Haberi

riskli yapılar yönetmeliği

Riskli yapıların yıkım süreci nasıl işler?

Zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan, Bakanlık veya İdare tarafından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının görüşü de alınarak belirlenen ve Bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca kararlaştırılan alan, riskli alan olarak tanımlanıyor. Bu alanda yer alan yapılar ise riskli yapı olarak ifade ediliyor. 


Riskli yapı: Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapıya deniyor.


Riskli yapılar, tapu kütüğünün beyanlar hanesinde belirtilmek üzere, tespit tarihinden itibaren en geç on iş günü içinde Bakanlık veya İdare tarafından ilgili tapu müdürlüğüne bildiriliyor.  Tapu kütüğüne işlenen belirtmeler hakkında, ilgili tapu müdürlüğünce ayni ve...