29 / 12 / 2024

riskli yapının tespit edilmesi

riskli yapının tespit edilmesi

Riskli yapı, muhtemel bir afette (deprem, sel, heyelan vb.) içerisinde yaşayanların can güvenliklerinin olmadığı yapılar olarak karşımıza çıkıyor. İşte, riskli yapı tespit yönetmeliği!

Riskli yapı tespit süreci 2015!

Kentsel dönüşüm, riskli yapılar üzerinde gerçekleşiyor. ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıyan yapılar riskli olarak değerlendiriliyor. İşte riskli yapı tespit süreci 2015..

Riskli yapı tespitine itiraz edilir mi?

Kentsel dönüşüm sürecinde, riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Peki, riskli yapı tespitine itiraz edilir mi?

Riskli yapıda oturan emekli ve dar gelirliye müjde! Maliyetin yüzde 65’e varan kısmını İBB karşılıyor! Destekler başladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda emekli ve dar gelirlinin riskli yapılarının inşaat maliyetinin yüzde 65’e varan kısımını İBB’nin karşıladığını belirterek, desteklerin başladığını söyledi.

Didim'deki 1.137 konutluk Sahil Sitesi'nde kentsel dönüşüm adımı: Tabut binalar için riskli yapı kararı çıktı! 

Aydın Didim'de yaklaşık 2 bin 500 kişinin yaşadığı 53 yıllık 1137 konuttan oluşan Sahil Sitesi'ndeki tabut binalarda Didim Belediyesi’nin yıllardır bir adım atmaması sebebiyle kentsel dönüşüm başlatılamıyordu. Bakanlık devreye girdi ve test sonucu binalar riskli yapı ilan edildi. İşte ayrıntılar...

Fatih Şeyh Resmi Mahallesi’ndeki riskli yapının 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Fatih İlçesi, Şeyh Resmi (Ali Kuşçu) Mah., 1445 Ada 1 Parsel “Riskli Yapı” 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Maltepe Bağlarbaşı'ndaki riskli yapının imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Maltepe İlçesi, Bağlarbaşı Mahallesi Riskli Yapının Bulunduğu 16435 Ada 17 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İstanbul'daki orta ve üzeri riskli yapıların tamamı 4 kez dönüştürebilirdi! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yaptığı depreme hazırlık çalışmasına göre İstanbul’da orman ve askeri alanlar imara açılarak yaratılan toplam 85 milyar dolarlık rant ile İstanbul’daki orta ve üzeri riskli yapıların tümü 4 defa dönüştürebilirdi. İşte o raporda yer alan detaylar...

Riskli yapıların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenler! Bunları gözden kaçırmayın!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında riskli konutların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de 31 milyon ev ve 6 milyon iş yerinin yüzde 20'si riskli! Yapılacak tek şey kentsel dönüşüm! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ülke genelindeki riskli yapılarla ilgili konuştu ve yapılacak tek şeyin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Antalya Kaş'ta 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı 8'inci kez iptal edildi!

Antalya'nın turizm merkezlerinden Kaş ilçesinde, aralarında yabancılara da ait olduğu tespit edilen 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı için düzenlenen ihale, 8'inci kez iptal edildi.

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

Riskli yapı nedir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için riskli yapı denetimi son derece önemlidir. Riskli yapının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması durumunda deprem felaketi en az zararla atlatılabilir. Peki riskli yapı nedir ve nasıl tespit edilir? Riskli yapı ile ilgili tüm detaylar...

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm: Büyükçekmece'de 12 blok ve 130 bağımsız riskli yapının yıkımı başladı!

İstanbul Büyükçekmece'de olası depremde yıkılma riski olduğu tespit edilen 12 blok ve 130 bağımsız bölümden oluşan binaların yıkım çalışmaları başladı.

Kartal Orhantepe'de riskli yapıların yer aldığı 477 bin metrekarelik alanın plan notu askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Orhantepe Mahallesi içerisinde bulunan 6306 sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapı olduğu tespit edilen yapıların yer aldığı 47,7 Ha’lık Uygulama Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 ölçekli UİP Plan Notu askıya çıkarıldı.

riskli yapının tespit edilmesi Haberi

riskli yapının tespit edilmesi

Riskli yapı tespit yönetmeliği!

Olası bir afette (deprem, sel, heyelan vb.) içerisinde yaşayanların can güvenliklerinin olmadığı yapılara riskli yapı deniyor. Riskli yapı süreci, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanıyor.


6306 sayılı kanun uyarınca riskli yapılar öncelikle malikleri tarafından tespit edilebiliyor. Oturduğu binaların riskli olduğunu düşünen vatandaşların risk tespit yaptırması öncelikle kendi güvenliği açısında önem teşkil ediyor.  İşte, riskli yapı tespit yönetmeliği!


BİNALARIN BÖLGESEL DEPREM RİSK DAĞILIMINI BELİRLEMEK İÇİN KULLANILABİLECEK YÖNTEMLER


A.1 Kapsam


A.1.1 Kanun kapsamında belirli alanlarda önceliklerin ve riskli olabilecek binaların bölgesel dağılımının belirlenmesi amacıyla; bina özelliklerini ve deprem tehlikesini göz önüne alan Birinci Aşama Değerlendirme Yöntemleri kullanılabilir. Yapılacak sıralamanın daha hassas olması istenirse, İkinci Aşama Değerlendirme Yöntemleri de kullanılabilir.


A.1.2Birinci aşama değerlendirme yöntemlerinde binanın dışarıdan ve kısmen içeriden belirlenen ve deprem davranışını etkileyen...