05 / 07 / 2024

rize adliyesi neden yıkıldı

rize adliyesi neden yıkıldı

Rize'de eski adliye binası olarak hizmet veren, daha sonra sağlık ocağı olarak kullanılan bina, Meydan Projesi kapsamında yıkıldı.

Rize Artvin Havalimanı'ndaki tarihi sır ilk kez ortaya çıktı

Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Başkanı İlham Aliyev'in katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılışta dikkat çeken detay ise Aliyev'in neden Türkiye'de açılışı yapılan bir havalimanına devleti temsilen geldiği oldu. İşte detaylar...

Rize Dağsu Mahallesi'nde 2 bina tahliye edildi!

Rize'de sağanak yağışın ardından oluşan sel ve heyelanların neden olduğu hasar tespit edilmeye çalışılıyor. Dağsu Mahallesi'ndeki 2 bina tahliye edildi.

Satılık konut fiyatları neden en çok Rize’de arttı?

REIDIN Genel Müdürü Kerim Bertrand, Rize’yi “satılık konut fiyatlarının en çok yükseldiği şehir” yapan 3 nedeni açıkladı.

TOKİ'den Rize'ye 759 konut!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut idaresi Başkanlığı (TOKİ), deprem ve sel gibi afetlerde can ve mal kaybma neden olan kaçak yapılaşmaya karşı uyguladığı kentsel dönüşümü Rize'de de hayata geçiriyor.

Kentsel dönüşüm Rize'de hayata geçiriliyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) deprem ve sel gibi afetlerde, can ve mal kaybına neden olan, kaçak yapılaşmaya karşı uyguladığı kentsel dönüşümü Rize'de hayata geçiriyor.

Rize'de satılık işyeri: 1 milyon 550 bin liraya!

Rize Belediye Başkanlığı Rize Çarşı Mahallesi 'nde yer alan 65 metrekare alana sahip arsayı 19 Eylül 2013 tarihinde saat 15:00 'de gerçekleştirilecek ihalede satışa çıkaracak

Damga vergisi defteri neden tutulur?

Damga vergisi, kişiler ve kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergidir. İşte Damga vergisi defteri neden tutulur? sorusunun yanıtı böyle iken ayrıntıları haberimizde...

Araplar Rize'den ev almak için sıraya giriyor!

Doğu Karadeniz'in serin havası, Arap turistleri kendine çekti. Bölgenin sahip olduğu bitki örtüsü ve bol su kaynakları, Araplar'ı mest etti. Araplar tatillerini geçirmek için Karadeniz'e akın ederken, Rize de adeta bir rekor kırıldı.

Başbakan, Rize havaalanı için vekillerden rapor istedi!

Başbakan, Rize'ye yapılması düşünülen havaalanı için AK Partili vekillerden rapor istedi. Dün gazetecilerle bir araya gelen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Erdoğan'ın konuyu enine boyuna kendilerine sorduğunu ifade etti.

Rize'ye havalimanı geliyor!

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize milletvekilleri olarak sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle havaalanı konusunda kapsamlı çalışma yapacaklarını belirterek, "Çalışmadan elde edilecek verileri Başbakanımıza ileteceğiz" dedi...

Başbakan Erdoğan: "Rize'yi Erzurum'a bağlayacağız"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rize'de gerçekleştirilen toplu açılış töreninde, yapılan yatırımların 425 milyon liraya ulaştığını ve inşaat çalışmaları devam eden Ovit Tüneli ile Rize'nin Erzurum'a bağlanacağını açıkladı...

Rize'de 19 tesisin toplu açılış töreni gerçekleşti!

Rize'de gerçekleşen toplu açılış törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Rize'nin tabiat varlıklarını dünyaya tanıtmak için büyük bir çalışma yapıyoruz. Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde büyük bir altyapı projesi, 9,5 milyon avroluk bir al

Konut reklamları neden birbirine benzer?

Pazar günü, gazete sayfalarını ağır ağır sayfaları çeviriyorsunuz, tam sayfa bir konut ilanı geçiyorsunuz. Bir sayfa sonra yine bir konut ilanı yine tam sayfa geçiyorsunuz bir sayfa sonra yine bir ilan, peki konut reklamları neden birbirine benzer?

rize adliyesi neden yıkıldı Haberi

rize adliyesi neden yıkıldı

Rize'de eski adliye binası olarak hizmet veren, daha sonra sağlık ocağı olarak kullanılan bina, Meydan Projesi kapsamında yıkıldı.


Bir süre önce boşaltılan bina, çevrede güvenlik önlemleri alınmasının ardından iş makineleriyle yıkıldı. Yıkımı, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Belediye Başkan Yardımcıları Sultan Yılmaz ve İsmet Sivrikaya, AK Parti İl Başkan Vekili İshak Alim ve vatandaşlar izledi.


Milletvekili Karal, sıradan bir binayı yıkmadıklarını belirterek, "Buranın sembolik bir anlamı var. Aslında yapmak için toplandık. Yıkmak için toplanmış değiliz." dedi.


Rize'de bu eski adliye binasına işi düşmeyen hiçbir hemşehrisinin olmadığını ifade eden Karal, şunları söyledi:


"Mutlaka herkes bir şekilde bu binadan içeri girmiştir. Birçok hemşehrimizin hatırasının olduğu bir binadır. Ben de 28 Şubat sürecinde özellikle bu binada çok yargılandım. Bu binada...