11 / 05 / 2024

Rize Çayelinde kaç ev boşaltıldı

Rize Çayelinde kaç ev boşaltıldı

Rize'nin Çayeli ilçesinde 3 hafta önce etkili olan şiddetli yağış sonrası heyelanlar meydana geldi. Yolu ulaşıma kapan 110 haneli köyde 4 ev boşaltıldı, 60'a yakın ev de yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

TOKİ Rize Çayeli projeleri için yeni tarih açıklandı! İki yeni projeyi sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Rize 2023 projeleri için beklenen tarihler açıklandı. Çayeli ilçesinde inşa edilecek bu iki yeni projeyi sakın kaçırmayın...

TOKİ Rize Çayeli projesinde son dakika! Bu yeni konutları sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Rize Çayeli projesi Pazartesi günü ihaleye çıkıyor. İşte Çayeli TOKİ detayları...

TOKİ Rize Merkez’de 2+1’ler 608 bin TL , 3+1’ler 850 bin TL !

TOKİ'nin Rize’de yapacağı sosyal konut projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşiyor. Peki, TOKİ Rize Merkez projesinde kaç konut yapılacak? Ucuz konuta nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Rize Merkez 2022 sosyal konut projesi...

TOKİ, Rize Güneysu’da 350 adet konut inşa edecek!

TOKİ'nin Rize’de yapacağı sosyal konut projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşiyor. Peki, TOKİ Rize Güneysu projesinde kaç konut yapılacak? Ucuz konuta nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Rize Güneysu 2022 sosyal konut projesi...

5 soruda TOKİ Rize Sosyal Konut Projesi 2022! Rize ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Rize projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ Rize 2022 hangi ilçelerde yapılacak? TOKİ Rize 2022 başvurusu..

Rize'de kentsel dönüşüm gerginliği: Evlerine giremiyorlar!

Rize'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde bir binadan kopan parçalar başka bir evin yatak odasını deldi. Evlerinin sallandıklarını söyleyen sakinler korkudan binalarına giremediklerini belirtti. 

Rize'deki apartmanlarda komşuluk köprüsü kuruldu!

Rize'de, 3 bloktan meydana gelen apartmanlar, çatı katlarına olası yangın durumunda kaçış yolu oluşturmak için ilginç çözüm üretti. Apartman çatıları kurulan demir köprülerle birbirine bağlandı.

Rize'de kaçak yapı yıkımına ara verildi!

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı yaylalarda bulunan kaçak yapıların yıkımına ara verildi. Bölgede 10 evin yıkımı tamamlandı ve ev inşa etmek için açılan 16 ocak kapatıldı.

Rize yaylalarındaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı 5 yaylada toplam 34 yapının yıkım çalışmalarına başlandı.

Anzer Yaylası'nda kaçak binaların yıkımına ara verildi!

Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'ndaki kaçak yapıların yıkımına bir hafta süre ile ara verildi.

Fırtına Vadisi'ndeki 15 kaçak yapı yıkıldı!

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından korunması gereken 200 ekolojik saha arasında bulunan Rize'nin Fırtına Vadisi'ndeki dere yatağına inşa edilen 21 kaçak yapıdan 15’i yıkıldı.

Fırtına Vadisi'nde kaçak yapıların yıkımı sürüyor!

Rize Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde, Fırtına Vadisi'nde yapılan kaçak yapıların yıkımı sürüyor...

Fırtına Vadisi'nde 21 kaçak yapının yıkımına başlandı!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Fırtına Vadisi'nde, dere yatağına inşa edilen 21 kaçak yapı için yıkıma start verildi.

Rize Çayelinde kaç ev boşaltıldı Haberi

Rize Çayelinde kaç ev boşaltıldı

Çayeli ilçesine 27 kilometre uzaklıktaki Yenice Köyü'nde 3 hafta önce etkili olan şiddetli yağış sonrası heyelanlar meydana geldi. Yolu ulaşıma kapan 110 haneli köyde 4 ev boşaltıldı, 60'a yakın ev de yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Tarım arazileri de büyük zarar gören köyün yolu, önceki gün ulaşıma açılabildi. Yaşananların ardından 3 hafta geçmesine rağmen hala daha evlerine dolan çamuru temizlemeye çalışan az sayıda köy sakin dışında, köyde kimse kalmadı. Heyelan tehlikesi yaşayan köylülerin terk ettiği köy sessizliğe büründü.


HAVADAN GÖRÜNTÜLEDİLER


Köylerindeki heyelan tehlikesini anlatabilmek için drone kiralayan köylüler, havadan çekilen görüntüleri AFAD ekiplerine sundu. Görüntülerde köyde hemen her yerde heyelan yaşandığı da kayıtlara girdi.


EVİNİN DÖRT BİR YANI KAYDI


Evinin dört bir yanı kayan köy sakinlerinden Yaşar Sarıahmetoğlu, büyük bir heyelan ile...