03 / 05 / 2024

rize dörtyol köyü cami yapımı

rize dörtyol köyü cami yapımı

Rize Fatih Sultan Mehmet Han Camii ve Sosyal Tesisleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Dörtyol Köyü’nde yaptırılacak 5 bin kişilik cami ve İmam hatip Lisesi ile yurt binası yanında, Rize’ye 5 yeni müze kazandırmayı planlıyor...

Avrupa Merkez Bankası'ndan büyük yenilik! Görenler hayrete düşecek! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil...

Avrupa Merkez Bankası yetkilileri 2025 yılında euro ile ilgili yeni bir yeniliğe imza atacaklarını açıkladı. Görenler hayrete düşecek.  Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil...

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Kıyıda köşede altını olanlar dikkat! Altında deprem! 8 Ağustos altın fiyatları

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Haftanın ilk iş gününde altın fiyatları düşüşe geçerken yatırımcılar ve altın almak isteyenler altın fiyatlarını araştırıyor. Kıyıda köşede altını olanlar dikkat. İşte son dakika altın fiyatları 8 Ağustos 2022...

İmar, Hatay Dörtyol'un en büyük sorunu!

En büyük sorunun alt yapı ve imar olduğunu vurgulayan Hatay Dörtyol Belediye Başkanı MHP'li Yaşar Toksoy, “İmar uygulamaları yaparak Ocaklı, Çaylı, Özerli ve Sanayi mahallelerinde Dörtyol’un gelecekteki görüntüsünü inşa ediyoruz” dedi.

Sivas'da köy imar planları çalışmaları sürüyor!

SİVAS İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, köy imar planları ve köy gelişme alanlarının oluşturulması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kandıra Döngelli köy yolları asfaltlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerce Kandıra Döngelli Köyü yolları asfaltlandı. Yapılan asfaltlama çalışmaları kapsamında 7 bin 160 ton asfalt kullanıldı.

Seyhan Kıyıkent Evleri kentsel dönüşüm alanı harfiyat döküm yeri oldu!

Kıyıkent Evleri çevresindeki kentsel dönüşüm alanı hafriyat döküm yeri oldu. Moloz yığınlarıyla baş başa kalan vatandaşlar, "Çöplüğün içinde yaşamak istemiyoruz" dedi

Orman Genel Müdürlüğü Köy projesinin bilirkişi raporunu yalanlıyor!

Zekeriyaköy’de inşaatına başlanan ‘Köy’ projesiyle ilgili bilirkişi raporu, Orman Genel Müdürlüğü’nü yalanladı. Müdürlük ‘Köy’ projesinin inşa edildiği arazinin orman sayılmadığını savundu. Ancak rapor öyle demiyor!

Bingöl'de EYY projesiyle yapılan köy konutları rant alanına dönüştü!

2003 depreminden sonra köylerde evleri yıkılan vatandaşlara Evini Yapana Yardım (EYY) projesiyle yapılan köy konutları rant alanına dönüştü. Bodrum artı 4 kat imar izni verilen alandaki tek katlı binalar yıkılmaya başlandı.

Kadıköy kentsel dönüşümünde yüzde 25 emsal artışı mı sağlandı?

Kentsel dönüşüme tabi binalarda emsal sahteciliği yapıldığı ortaya çıktı. Kadıköy'de ortaya çıkarılan sahteciliğe göre yüzde 5 fazla inşaat yapabilmek için geçmişe dönük evraklar düzenleyerek milyonlarca liralık haksız kazanç elde ettikleri belirtiliyor.

İzmir Foça'da kıyı düzenlemesi 3 ayda bozuldu!

Büyükşehir, milyonlar harcayarak Foça kıyılarında yaptığı düzenlemeyi ekim ayında bitirmişti. Fakat 3 ay bile geçmeden yapılan imalatların bozulmaya başlaması Foçalıları kızdırdı.

Kadıköy'deki dönüşüm ruhsat çıkış sürelerini 25 yıla çıkarabilir!

Kadıköy'de Bağdat Caddesi ve Fikirtepe ile başlayan dönüşüm süreci ruhsat çıkarma sürelerini de etkilemeye başladı. 27 bin binanın daha dönüşeceği ilçede yılda en fazla 1000'e yakın ruhsat çıkabiliyor.

Bursa Papatya köyüne düğün salonu inşa ediliyor!

Papatya Köyüne düğün salonu yapılıyor. Papatya Köyü Muhtarı Orhan Yılmaz, "Köyümüzün en büyük eksikliği olan düğün salonumuza Büyükşehir Belediyemizin katkıları ile kavuşuyoruz.

Bingöl Yenibaşlar köyünde evlere dış yalıtım yapılıyor!

Köy Muhtarı Abdullah Kızılbaoğa, “Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünce kabul edilen ve Bingöl Orman İşletme Müdürlüğünce hazırlanan Göynük Çayı Havzası Projesi yapılırken bazı köylülerimiz evlerinde olmadığı için destekten faydalanamıyor.

rize dörtyol köyü cami yapımı Haberi

rize dörtyol köyü cami yapımı


Rize Fatih Sultan Mehmet Han Camii ve Sosyal Tesisleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Dörtyol Köyü’nde yaptırılacak 5 bin kişilik cami ve İmam hatip Lisesi ile yurt binası yanında, Rize’ye 5 yeni müze kazandırmayı planlıyor.


Dernek “Türk İslam Osmanlı Eserleri”, “Tarihe İz Bırakanlar”, “Şehitlerimiz”, “Yöremiz ve Tarih” ile “Hayırsever şahıs ve kurumlarımız” bölümlerinden oluşacak 5 müze oluşturmak için çalışma başlattı.


Dernek Başkan Vekili D. Ali Toptan, yapımı planlanan müzelerle ilgili bilgiler verdi. Toptan, “Yapımını planladığımız kültür merkezi içerisinde yer alması önerilen ve kabul gören Türk İslam Osmanlı kültürünün genç kuşaklara aktarılmasında katkı sağlayacak olan Türk İslam Eserleri bölümü, Rize’de yetişen veya Rize için yaptığı çalışmalarla unutulmamayı hak eden “Tarihe İz Bırakanlar” bölümü, Rize’nin çeşitli nedenlerle bu vatan toprakları için verdiği şehitlerin...