04 / 05 / 2024

Rize Havalimanının dolgusunda 100 milyon taş kullanılacak

Rize Havalimanının dolgusunda 100 milyon taş kullanılacak

Ordu-Giresun'dan sonra Türkiye'de denize dolgu ile inşa edilecek ikinci havaalanı olan Rize-Artvin'in proje hazırlıkları devam ediyor. projede deniz dolgu alanında pist ana gövdesinin sondajı tamamlandı.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yolcu trafiği açıklandı! 4 ayda 256 bin 371 yolcu ağırlandı!

Türkiye'nin deniz dolgu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nı 2023 yılının ilk çeyreğinde 256 bin 371 yolcu kullandı.

Adil Karaismailoğlu: Önümüzdeki sene Rize havalimanını açmayı hedefliyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki sene Rize havalimanını açmayı hedefliyoruz" dedi.

Rize-Artvin Havalimanı'nın kulesi 'çay bardağı' şeklinde olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca, 766 hektarlık alanda projelendirilen ve temeli 3 yıl önce atılan, Rize- Artvin Havalimanı’nın yapım çalışmaları devam ediyor. Yüzde 68'i tamamlanan havalimanının kulesinin de çay bardağı figürü olması karar verildi.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 62’si tamamlandı!

Türkiye'nin deniz dolgusuna yapılan 2'nci havalimanı Rize- Artvin Havalimanı'nın yüzde 62’si tamamlandı. Projenin 29 Ekim 2020'ye kadar tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor...

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 52’si tamamlandı!

Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2'nci havalimanı Rize- Artvin Havalimanı'nın yüzde 52’si tamamlandı. Projenin kısa süre içerisinde tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor.

Rize- Artvin Havalimanı'nın yüzde 52'si tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 766 hektarlık alan üzerinde yapılması planlanan ve temeli 2,5 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan, Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2'nci havalimanı Rize- Artvin Havalimanı'nın yüzde 52'si tamamlandı. 

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 40'ı tamamlandı!

Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2'nci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 40'ı tamamlandı. projenin gelecek ay havalimanı üst yapı inşaatı için ihaleye çıkılacak.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 40'ı tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 766 hektarlık alanda projelendirilen ve temeli 2 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan, Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2'nci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 40'lık kısmı tamamlandı. 

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 35'i tamam!

Temeli 2 yıl önce atılan 766 hektarlık alanda projelendirilen Rize Artvin Havalimanı'nın yüzde 35'i tamamlandı. Projenin temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştı. 

Rize-Artvin Havalimanı'nın inşaatı durdu!

Temeli 3 Nisan 2017 tarihinde atılan Rize-Artvin Havalimanı'nın inşaatı durdu. Havalimanına taş taşıyan firmanın çalışanları Rize Artvin Havalimanı şantiyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Rize-Artvin Havalimanı'nın temeli atıldı!

Rize'nin Pazar ilçesi Yeşilköy köyü ile Kız Kulesi mevkisi arasında 4,5 kilometrelik alanında yapılacak Rize-Artvin Havalimanı'nın temeli atıldı.

Rize-Artvin Havalimanı'nın temeli Nisan'da atılacak!

Ulaştırma Bakanı Arslan: "Deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen Türkiye'nin ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nda mali teklifleri aldık. Bu havalimanın altyapı ihalesini kimin kazandığını 10 ila 15 gün içinde açıklayacağız" dedi.

Rize Havalimanı'nın inşaatı önümüzdeki yıl başlıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin ikinci deniz üzerine yapılacak havalimanı olan Rize Havalimanı için düzenlenen ihalede teklif veren 11 firmadan 5 grubun ön yeterlilik aldığını açıkladı.

Rize Havalimanının dolgusunda 100 milyon taş kullanılacak Haberi

Rize Havalimanının dolgusunda 100 milyon taş kullanılacak

Ordu-Giresun'dan sonra Türkiye'de denize dolgu ile inşa edilecek ikinci havaalanı olan Rize-Artvin'in proje hazırlıkları devam ediyor. 550 milyon dolara mal olması beklenen projede deniz dolgu alanında pist ana gövdesinin sondaj çalışması tamamlanırken, havalimanı 30-35 metre derinlikte 100 milyon taş kullanılarak inşa edilecek. 


İhalesine 2016 yılının ilk çeyreğinde çıkılması planlanan Rize-Artvin Havalimanı'nın tamamlanmasıyla, yıllık ortalama 850-900 bin yolcu ve günde ortalama 15-20 uçuş kapasitesi oluşacak. Havalimanı, 30-35 metre derinlikte 100 milyon taş kullanılarak yapılacak. Havaş'ın Rize'ye günde 17 otobüs seferi düzenlediği ve özel araçlarıyla Trabzon Havalimanını kullanan günlük yolcu sayısının ortalama 2 bin 500 olduğu göz önüne alınarak, Rize-Artvin Havalimanı'nın inşası kararlaştırıldı. 


Rize'nin Pazar ilçesi ile Yeşilköy yerleşim yerleri arasında yapılması planlanan proje, 766 hektar alandan oluşacak, yaklaşık 266 hektarlık alanda deniz...