26 / 07 / 2024

rize imar planlaması

rize imar planlaması

Rize Belediye Başkanı Kasap, İmar Planlarına esas jeolojik plan çalışmalarını başlattı. Başkan Kasap,” Hazırlanması yasal bir zorunluluk arz eden jeolojik ve jeoteknik etütler’in Rize’yi, doğal afetlerin hasar verici etkisinden koruyacağını söyledi.

Rize'de deniz doldurularak şehir hastanesi inşa edilecek!

Rize’de havalimanı ve lojistik liman projelerinin ardından denize dolgu yapılarak üzerinde şehir hastanesi yapılması amacıyla proje hazırlandı. Proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu 'gerekli değil' kararı alındı, imar planı da askıya çıkarıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden imar tadilatı planlaması açıklaması!

Hatay Büyükşehir Belediyesi; son günlerde bazı kişilerin, arazilerin imara açılması veya imar planı tadilatlarının çözümlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın adını kullanması yönünde bildiri yayınladı.

İnegöl Boğazova imara açılıyor!

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Boğazova bölgesinin imar planlamasının yapılması konusuna kararlaştırıldı.

Ümraniye'nin imar sorunu ortadan kalkacak!

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan adayı İsmet Yıldırım, imar sorunu olan bazı mahallelerin daha güzel bir imar planlamasıyla çehresinin değişeceğini ifade ederek, ''Ümraniye’nin bana göre Kazım Karabekir ve diğer mahalleleri uçacak'' dedi.

Ilgaz Dağı için yeni imar planları yapıldı!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ilgaz Dağının yaptıkları yeni imar planlamasıyla başta Türkiye'de olmak üzere Dünya'daki diğer kayak merkezleriyle yarışır hale geleceğini dile getirdi. 

Karabağlar Belediyesi'nin imar planlaması meclisten geçti!

Karabağlar Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Başkanlığı’nda yapıldı. Mecliste 4. Etap İmar Planı uygulamaları da meclis üyeleri tarafından “oy birliği” ile geçerek planlama ile ilgili çalışmalar tamamlandı.

Şanlıurfa'da imar ve şehircilik planlaması görüşüldü!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından imar ve şehircilik planlamaları ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda, imar ve şehircilik planlaması ile ilgili konularda görüşüldü.

Rize'de imar barışı başvuruları 13 bine ulaştı!

Rize'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca uygulamaya konulan ‘İmar Barışı’ düzenlemesinde başvuru sayısı 13 bin oldu. 

Rize'de imar barışı başvuruları 13 bine ulaştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan imar barışı uygulamasına Rize'de 13 bin kişi başvurdu. Bölgede imar barışı masasına günde 150 ile 200 başvuru yapılıyor.

Uygulamalı imar planıyla otopark sorunu çözülecek!

Türkiye'de araç sayısının her geçen gün artması otopark sorununun doğmasına neden oluyor. Doğru imar planı ve çevre planlamasıyla sorunun ortadan kalkacağı belirtiliyor.

Rize'de dere yatağındaki 7 katlı apartmanın sahibi de imar barışına başvurdu!

İmar Barışı uygulamasına 2 hafta önce Rize'de meydana gelen sel ve heyelanda Kömürcüler köyünde gündeme gelen, dere yatağına inşa edilen 7 katlı binanın sahibi de başvurdu...

Ümit Peçe'den imar barışı uyarısı!

Rize'li hukukçu Ümit Peçe, imar barışı uyarısında bulundu. Peçe, ''İmar barışı çok büyük bir fırsat ancak yasa çok hızlı ve detaylıca düşünülmeden gündeme getirildi'' şeklinde konuştu.

Rize'de vatandaşlar imar barışı için sıraya girdi!

Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek, kentteki yayla ve mera alanındaki binlerce yapı sahibin Türkiye genelinde getirilen 'İmar Barışı' uygulamasından yararlanacağını dile getirdi. 

rize imar planlaması Haberi

rize imar planlaması

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İmar Planlarına esas jeolojik plan çalışmalarını başlattı. Başkan Kasap,” Hazırlanması yasal bir zorunluluk arz eden jeolojik ve jeoteknik etütler’in Rize’yi, doğal afetlerin hasar verici etkisinden koruyacağı  ve olası zemin problemlerine karşı tedbirli olunmasını sağlayacağını söyledi.”


Planlama sürecinin ana bileşeni olan jeolojik ve jeoteknik etüt araştırmaları, afete duyarlı planların yapılmasında büyük önem taşıyor. Bu anlamda İller Bankası yönetici ve uzmanları, İlgili firma yetkilileri ile görüşen Başkan Kasap, “Planlamanın birinci aşamasını oluşturan hali hazır harita çalışmaları tamamlanmış olup, ikinci aşaması olan jeolojık- jeoteknik planlama çalışmaları başlatılmıştır” dedi.


BAŞKAN KASAP, ÇALIŞMALARA VATANDAŞLAR YARDIMCI OLMALI…

Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Konu ile ilgili çalışmalar hakkında vatandaşların arazi çalışmalarında görevli personele yardımcı olmalarını rica ederken, Belediye Teknik Başkan yardımcılarından...