16 / 05 / 2024

rizede çam ağacının üzerinde ev

rizede çam ağacının üzerinde ev

Rize'nin Hemşin ilçesine bağlı Çamlıtepe köyünde yaşayan Yusuf Yüce, manzara ve güneşten daha fazla yararlanmak uğruna yerden 20 metre yüksekte çam ağacının üzerine ev inşa etti...

Yeni Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi dün akşam açıkladı. Erdoğan yeni Gençlik ve Spor Bakanı'nın Osman Aşkın Bak olduğunu duyurdu. Peki Osman Aşkın Bak kimdir, nereli, kaç dil biliyor?

Herdem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün 2022 değeri belli oldu! O rakam açıklandı!

Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Herdem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün 2022 değerini açıkladı. Peki Herdem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün 2022 değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

Kuşadası’nda bin 500 yıllık ağacın yanına yapılan villa yıkıldı!

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan ve zamanla genişleyen şehrin içinde kalan bin 500 yaşındaki zeytin ağacının yanına villa yapılması engellendi.

Gölbaşı Umutlu Yaşam Merkezi bugün açılıyor!

Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek'in talimatıyla inşa edilen Umutlu Yaşam Merkezi bugün vatandaşların hizmetine açılıyor.

Aydın'da anıt ağaç tescil başvurusu bulunan ağacın yanına inşa edilen villaya tepki!

Ekosistemi Koruma ve Doğaseverler Derneği (EKODOS) Başkanı Bahattin Sürücü anıt ağaç tescil başvurusu bulunan ağacın yanına inşa edilen villaya gösterdi...

Kavak ağacının gövdesine inşa edilen 13 metrekarelik ahşap pansiyon yoğun ilgi görüyor!

Artvin'in "sakin şehir" unvanlı ilçesi Şavşat'ta, Cihat ve Filiz Küçükaltun çiftinin kavak ağacı gövdesine inşa ettiği ahşap ev yoğun ilgi görüyor.

Burhaniye'de doğa katliamını gizlemek için villaları yeşile boyadılar!

Burhaniye’ye bağlı Pelitköy’de 14 sene önce yüzlerce zeytin ağacı kesilerek müstakil villaların olduğu bir site inşa edildi. Daha sonra tepkiler üzerine yapılan doğa katliamını gizlemek için villaları yeşile boyadılar

Alanya Tavşandamı Devlet Bahçeli Yaşam Alanı bugün açılıyor!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in vizyon projeleri arasındaki Tavşandamı Devlet Bahçeli Yaşam Alanı bugün açılıyor

Yeni konut projelerine Y-Z Kuşağı yön verecek!

İş stresi, ekonomik ve siyasi belirsizlik, hızlı yaşamayı gerektiren koşullar yaşam alanlarına da etki ediyor.Yeni projelere ise yaşam alanlarının sınırlandırılmasını istemeyen ‘Y-Z Kuşağı’ yön verecek.

Japon mimar ağacın tepesine ev kurdu!

Japonya'da bir mimar kargaları örnek alarak ağacın tepesine konforlu bir ev inşa etti.Hiroshi Nakamura & NAP tasarım şirketinin yaptığı ağaç ev asırlık ağaca herhangi bir yük bindirmiyor.

Onur Park Life İstanbul ile yeni bir hayata açılın!

Onur Park Life İstanbul ‘un dizaynında, '' Yeni Bir Hayata Açılın'' mottosundan yola çıkılarak; tahammül edilemez bir hal alan şehir trafiği ve yaşam karmaşasına çözüm sunuluyor.

Artvin'de 17 metrekarelik lüks ağaç ev yapıldı!

Artvin'de yaşayan inşaat mühendisi Osman Kaba, çam ağacının gövdesine 17 metrekarelik ev yaptı. Kaba, 25 basamaklı merdivenle çıkılan eve, yerden gökyüzüne yükseldiği için 'Yeşilden maviye ağaç ev' adını verdi.

rizede çam ağacının üzerinde ev Haberi

rizede çam ağacının üzerinde ev

Rize'nin Hemşin ilçesine bağlı Çamlıtepe köyünde yaşayan Yusuf Yüce, manzara ve güneşten daha fazla yararlanmak uğruna yerden 20 metre yüksekte çam ağacının üzerine ev inşa etti.


Çamlıtepe köyündeki babasından kalma ahşap evi restore etmek isteyen Yusuf Yüce, inşaat ustası Muhammet Dilmaç ile anlaşarak çalışmaya başladı. Yüce, ahşap evin yolun kenarında olması nedeniyle manzara ve güneşten daha fazla yararlanmak, gürültüden uzak kalmak için yerden 20 metre yüksekteki çam ağacının dalına küçük bir ev yapmaya karar verdi.


İnşaat ustası Dilmaç, yerden 20 metre yüksekteki 9 metrekare büyüklüğündeki evi iki oğluyla 2 haftada tamamladı. Doğa manzaralı çam ağacının tepesindeki ev, rüzgarda zarar görmemesi için çelik tellerle bağlandı. Usta, inşaat boyunca çam ağacına tırmanabilmek için 12 metrelik merpen kullandı, kalan 8 metrelik bölümü ise dallara...