21 / 05 / 2024

Röleve ve Bilgi Düzeyi

Röleve ve Bilgi Düzeyi

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli binaların tespiti için hesaplar, mevcut bina taşıyıcı sistem özellikleri dikkate alınarak yapılıyor. Binanın mevcut taşıyıcı sistem özellikleri sadece kritik kat rölevesi ile belirlenebiliyor...

Röleve Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Röleve Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kartal’da  500 bin TL sermaye bedeli  ile Cihan Yılmaz tarafından kuruldu.

İTÜ Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi binasının inşaatı yarım kaldı!

Sayıştay’ın 2018 yılı için İTÜ’de yaptığı denetimin sonucunda, İTÜ bünyesinde yürütülen Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi (TARBİL) projesi dahilinde yapımına başlanan Merkez Bina'nın inşaatının yarım bırakıldığı tespit edildi. İnşaatın tamamlanmaması projenin sona erdirilmesine neden oldu.

Diyarbakır Çermik ve Çüngüş’e 30 milyon liralık yatırım!

Diyarbakır Çermik ve Çüngüş'te yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Çermik ve Çüngüş’e 30 milyon liralık yatırım yapıldığını belirtti...

Sancaktepe Aile Sağlığı Merkezi ve Bilgi Evi’nin temeli atıldı!

Sancaktepe Belediyesi, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Sancaktepe Belediyesi tarafından Hilal Mahallesi’nde hizmete açılacak olan Aile Sağlığı Merkezi ve Bilgi Evi’nin temel atma töreni dualar eşliğinde gerçekleşti.

3. Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Programı 14 Mart'ta başlıyor!

Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Sertifika Programı'nın 3.sü 14 Mart - 9 Mayıs 2015 tarihlerinde, İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü'nde düzenleniyor.

Bilgi Eğitim Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Programı 14 Mart'ta başlıyor!

Türkiye ’nin son on yılda en hızlı büyüme gösteren sektörlerinden gayrimenkul sektörüne yönelik hazırlanan program yatırım ve geliştirmeden pazarlamaya, değerlemeden mimari tasarıma, katılımcılarına sunmayı hedeflemektedir.

Meda Turizm Yatırım ve İnşaat Anonim Şirketi Rudolf Karaköy Şubesi açıldı!

Meda Turizm Yatırım ve İnşaat Anonim Şirketi Rudolf Karaköy Şubesi, İsmail Ekşioğlu Müdürlüğü'nde 100 bin TL'lik sermaye ile 30 Eylül'de Beyoğlu, Müeyyetzade Mahallesi, Kemeraltı Caddesi'nde kuruldu.

Yeni Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Yeni Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat Anonim Şirketi, İsmail Kamil Göknar Yönetim Kurulu Başkanlığı, Ayşe Filze Tepeler Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Gediz Üniversitesi, kendi elektriğini rüzgar ve güneşten karşılayacak!

Gediz Üniversitesi, kendi elektriğini rüzgar ve güneşten karşılayacak. Bu amaçla öğrenci otoparkına hibrit santral kuruluyor. İZKA’nın da desteklediği bu çevreci proje tüm Türkiye’ye örnek olacak.

Bilici Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bilici Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Mahsun Bilici, Veysi Yutar tarafından 80 bin TL'lik sermaye ile 11 Eylül'de Esenler, Kazım Karabekir Mahallesi'nde kuruldu.

Kandıra KO-MEK ve Bilgi Evi yükseliyor!

Kocaeli Büyükşehir Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kandıra Çarşı Mahallesi’nde yapılan KO-MEK ve Bilgi Evi’ni aynı anda bünyesinde barındıracak olan yapı inşaatında incelemede bulundu.

Vergi türü kodları ve açıklamaları!

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi türü kodları ve açıklamalarını resmi internet sayfasında kamuoyuna duyuruyor. Peki emlak vergisi kodu kaçtır? İşte vergi türü kodları ve açıklamaları 2014..

Şahbazoğlu Yatırım ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Şahbazoğlu Yatırım ve İnşaat Limited Şirketi, Hakkı Şahbazoğlu, Mustafa Uğur Şahbazoğlu, Seher Yücel, Ebru Gülmez, Bora Şahbazoğlu tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 5 Eylül'de kuruldu.

Röleve ve Bilgi Düzeyi Haberi

Röleve ve Bilgi Düzeyi

Riskli bina tespit yöntemi!


Röleve ve Bilgi Düzeyi..

Riskli binaların tespiti için hesaplar, mevcut bina taşıyıcı sistem özellikleri dikkate alınarak yapılacaktır. Binanın mevcut taşıyıcı sistem özellikleri sadece kritik kat rölevesi ile belirlenebilir. Kritik kat, rijitliği diğer katlara oranla çok küçük olan (betonarme çevre perdeleri bulunmayan) veya yanal ötelenmesi zemin tarafından tutulmamış en alt bina katıdır. Röleve kritik kat için saha çalışması ile belirlenen bina geometrisi; kolon, perde, kiriş boyutları ile bu elemanların katta yerleşimini, eksen açıklıklarını; kapı ve pencere boşluğu olmayan dolgu duvar yerleşimini içerir. Binanın kat adedi ve kat yükseklikleri rölevede belirtilecektir. Kritik kattaki kısa kolonlar ve binadaki konsollar rölevede işlenecektir. DBYBHY Bölüm 2.3’te tanımlanan B3 türü düzensizliğe sahip olan binaların kritik kat için 3.1.1. yapılan röleve çalışması, bu düzensizliği...