05 / 05 / 2024

Roma İmparatoru 1. Konstantin

Roma İmparatoru 1. Konstantin

Denizli Büyükşehir Belediyesi Roma İmparatoru 1. Konstantin dönemine ait kiliseyi gün yüzüne çıkarmak için hummalı bir çalışma içine girdi. Belediye'nin projesine Güney Ege Kalkınma Ajansı da 748 bin liralık destek geldi.

İtalya'da çılgın proje: Evler 1 Euro'dan satışa çıkarıldı!

İtalya'da başkent Roma yakınlarındaki bir köyde evler 1 Euro'dan satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan evler için, yeni ev sahiplerinin evlere restorasyon yapması şartı konuldu.

İstanbul'da iki bina arasında sıkışan 16 asırlık tarih!

Fatih'te yer alan 5. yüzyılda Doğu Roma İmparatoru Arkadios döneminde çıkan isyanın bastırılması üzerine, zaferi taçlandırmak üzere dikilen, günümüzde kaidesi kalan sütun yok olma tehlikesiyle karşı karşıya...

Canca Kalesi'nde tarih gün yüzüne çıkıyor!

Roma İmparatoru 2. Justinyen tarafından yaptırıldığı tahmin edilen ve bin 530 metre yüksekliğe sahip Canca Kalesi'nde restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Zile Kalesi restore ediliyor!

Roma İmparatoru Jül Sezar'ın "Veni, vidi, vici" sözünü söylediği Zile Kalesi'ndeki su sarnıcı turizme kazandırılıyor. Tokat Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Bu kale inşa edilirken kale içindeki insanlar kuşatmaya maruz kaldıklarında su ihtiyaçlarını karşılamak için su sarnıcı yapmış." dedi.

Zile Kalesi restorasyon bekliyor!

Roma İmparatoru Julius Sezar'ın Basforos Kralı 2. Pharnake'ye karşı zafer kazandığı Zile Kalesi'nin surlarından zaman zaman aşağıya yuvarlanan taşlar, kale ayaklarına inşa edilen evlerde yaşayanları tedirgin ediyor.

Server Aydın: Milano ve Roma uçuşları İzmir turizmini geliştirecek!

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, 1 Mayıs'ta başlayan Îzmir-Milano ve İzmir -Roma uçuşlarının İzmir'in İtalya ile hem ekonomik hem de turistik potansiyelinin gelişmesi için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Burdur Ovacıkalan'a 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı!

Burdur İli, kısmen Ağlasun İlçesi, Kibrit Köyü, kısmen de Çeltikçi İlçesi, Güvenli Köyü sınırları içerisinde yer alan Ovacıkalan Mevkiindeki Roma Dönemi yerleşim alanı için 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı verildi.

Bathonea Antik Kenti kazı çalışmalarında son durum!

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Bathonea Antik Kenti'ndeki önemli bulguları açıkladı: Roma İmparatoru Konstantin'in devleti buradan yönettiği anlaşıldı. Ayrıca, bölgede ilk kez 11 bin yıl önceye ait kalıntılara rastlandı

Denizli'de restorasyon için 748 bin lira ayrılacak!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Roma İmparatoru 1. Konstantin dönemine ait kiliseyi gün yüzüne çıkarmak için hummalı bir çalışma içine girdi. Belediye'nin projesine Güney Ege Kalkınma Ajansı da 748 bin liralık destek geldi.

Edirne Enez'de Roma Dönemi Yol Kalıntısı 1. derece sit alanı olarak tescil edildi!

Edirne Enez ilçesine bağlı Gaziömerbey Mahallesi'nde bulunan Roma Dönemi Yol Kalıntısı’nın, 2863 sayılı yasa kapsamına giren özellikler taşıması nedeniyle ekli paftada belirlenen koordinatlı sınırları itibariyle 1. derece arkeolojik sit alanı olarak tesci

Kocaeli'de 2 bin yıllık taş köprü restore edilecek!

Roma İmparatoru Cladius'un M.S. 1'inci yy'da inşa ettirdiği Kocaeli'deki tarihi taş köprü restore edilecek. Orjinal haliyle günümüze ulaşan tarihi köprünün rölöve restorasyon projeleri tamamlandı.

Şanlıurfa Roma Çardak Yerleşmesi 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı hakkında son karar!

Yetimoğlu Madencilik tarafından işletilen taş ocağındaki dinamit patlatmaları nedeniyle bitişiğindeki Roma Çardak Yerleşmesi 1. Derece Arkeolojik Sit Alanının zarar gördüğüne ilişkin BİMER'e yapıla başvuru üzerine inceleme başlatıldı.

Tarihi Bodrum Köprüsü çökme tehlikesi ile karşı karşıya!

Bergama'da, 2 bin yıl önce Roma İmparatoru Adrianus tarafından inşa edilen ve Bergama Çayı üzerinden geçen Bodrum Köprüsü ve altındaki tüneller, 100 tonluk ağır tonajlı TIR ve kamyonlar nedeniyle çökme tehlikesi yaşıyor.

Roma İmparatoru 1. Konstantin Haberi

Roma İmparatoru 1. Konstantin

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi 2008 yılında işletmesini devraldığı Laodikya antik kenti için hazırladığı, "Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor" projesiyle Laodikya Kilisesi'ni ziyarete açacak. Roma imparatoru 1. Konstantin dönemine ait Laodikya'da bulunan kilisenin restorasyonuna. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 748 bin lira destek verecek. Laodikya'da kazı çalışmaları, 6 yıldır aralıksız devam ediyor. 


Büyükşehir Belediyesi'nin antik kent için hazırladığı projenin ilerleme toplantısı da antik kentte yapıldı. Toplantıya Belediye Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı, imar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ve Fen işleri Daire Başkanlığı yetkilileri ile Laodikya kazı heyeti katıldı. Birinci ilerleme toplantısında, proje kapsamında şu ana kadar yapılan faaliyetler ve çalışmalar yerinde görülerek, proje takvimi hakkında değerlendirmeler yapıldı. 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında Laodikya için Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı,...