05 / 05 / 2024

roma turları

roma turları

Araştırmaya göre tatilcinin yüzde 98'i Çek Cumhuriyeti'nden memnun dönerken en çok da gemiyle gezmeyi sevdi. Öte yandan Türkiye'de tatilcinin en çok tercih ettiği 3 şehir Roma, Prag ve Barselona oldu.

Yılbaşı turlarında en çok Roma tercih ediliyor!

4 günlük yılbaşı tatilinde 150 bin kişinin seyahat etmesi bekleniyor. Kısa tatil turizmcilere 150 milyon TL kazandıracak. Tatilcilerin gözde şehri ise Roma..

Antik Roma Tiyatrosu'nda yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Antik Tiyatro’sunda başlatılan restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılıyor. 2 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Antik Roma Tiyatrosu koruma altına alındı.

İznik Roma Tiyatrosu özgün kimliğine kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmalarla İznik Roma Tiyatrosu'nu özgün kimliğine kavuşturuyor.

Roma Belediye Başkanı mültecilere ev verecek!

Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi , 31 Ekim itibarıyla mafyanın elinden alınarak el konulmuş 200 bin bina ve villalara sığınmacının yerleştirileceğini belirtti...

Roma dönemine ait sütunlar konağın önüne koyuldu!

Antalya'da Roma dönemine ait sütunlar Şirinyalı Mahallesi'ndeki "Sütunlü Konak" adı verilen binanın önüne koyuldu. Antalyalı emekli sanat tarihi öğretmeni Ertekin Kaya, duruma tepki gösterdi.

İzmit'te bina inşaatı kazısında Roma mezarı bulundu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, İzmit'te yeni hizmet binasının temel kazısına başladı. İnşaat sırasında Roma dönemine ait mezarlar bulundu.

İnşaat kazısında Roma dönemine ait mezarlar çıktı!

İZMİT'te, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSU) yeni hizmet binasının temel kazısı sırasında Roma dönemine ait mezarlar çıktı.

Roma'ya stat müjdesi!

Roma, yetkili mercilerden aldığı iznin ardından yeni stadı için hazırlıklara başladı. Yapılan açıklamada, stat projesi konusunda uzun zamandır anlaşmazlık yaşanan Roma Belediyesi yetkilileriyle toplantı yapıldığı belirtildi.

Romaş İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Romaş İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Rıfat Çebi ve Serdar Aydın imzasıyla kuruldu.

Ankara'daki Roma Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu TBMM'de!

Ankara'da bulunan Roma Antik Tiyatrosu'nun restorasyonuna ilişkin Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka soru önergesi hazırladı. Nazlıaka sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Yozgat'taki tarihi roma hamamı kurtarılacak!

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde bulunan ve Kral Kızı olarak bilinen tarihi Roma Hamamı, kış aylarının en soğuk günlerinde bile ve büyüleyici tarihi görüntüsü ile dikkat çekiyor.

İzmir'deki Antik Roma Tiyatrosu için 12 milyon TL'lik kamulaştırma!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’de gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu gün yüzüne çıkarılsın diye yaklaşık 12 milyon liralık kamulaştırma yaptı.

Cihangir Roma Bahçesi'ndeki sosyal tesis inşaatı meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandırılması istemiyle İstanbul Cihangir'deki Roma Bahçesinde yapılan sosyal tesis inşaatına ve alandaki arkeolojik kalıntılarla ilgili alınan kararlara ilişkin soru önergesi hazırladı..

Beyoğlu Roma Bahçesi’ne sosyal tesis yapılacak!

İSTANBUL’un Beyoğlu ilçesindeki Cihangir Kılıçali Mahallesi’ndeki Roma Bahçesi’nin otoparkında yapımına başlanan ‘Cihangir İBB Sosyal Tesisleri’, İBB Meclisi’nde oy çokluğuyla planlara işlendi.

roma turları Haberi

roma turları

Araştırmaya göre tatilcinin yüzde 98'i Çek Cumhuriyeti'nden memnun dönerken en çok da gemiyle gezmeyi sevdi. Öte yandan Türkiye'de tatilcinin en çok tercih ettiği 3 şehir Roma, Prag ve Barselona oldu. Ramazan ayı olmasına rağmen, temmuz ayı tatilcinin en çok seyahat ettiği dönem olurken, kadınlar Barselonayı erkekler ise Prag'ı tercih etti. 9 güne tamamlanan Kurban Bayramı en çok seyahat edilen tatil dönemi oldu. Erken rezervasyon sistemini gün geçtikçe benimseyen turizm sektöründe yaz tatili için yapılan satışların büyük kısmı aralık ayında gerçekleşti. Satışlarda yüzde 79'luk rakam ile Avrupa turları öne çıkarken, en çok ziyaret İtalya'ya yapıldı.


Sanal oyun işine 1 milyon dolar yatırdı

Onaran, turizm dışında 1 hafta içinde oyun sektöründe de ismini duyuracak. Onaran 'Candy Crush' benzeri olarak tanımladığı Giddy oyunu için...