29 / 04 / 2024

Rönesans Çalık yeni projelerle Türkmenistanda

Rönesans Çalık yeni projelerle Türkmenistanda

Rönesans Holding’in inşa ettiği Türkmenistan’ın en büyük gübre fabrikası törenle açıldı. Türkmenkimya Devlet Kuruluşu tarafından Mary şehrinde yaptırılan Amonyak ve Üre Üretim Fabrikası 1 milyar dolara mal oldu...

İnternetten araç alıp satmak isteyenler dikkat! Dolandırıcıların yeni yöntemi deşifre oldu!

Dolandırıcılar şimdi de internetteki araç ilanlarını hedef aldı. İnternetten araç alıp satmak isteyenlerin dikkatli olması gereken bu yeni dolandırıcılık yönteminde dolandırıcılar gözlerine kestirdikleri aracı satın alacakmış gibi yaparak satıcıyı akıllara durgunluk verecek şekilde dolandırıyor.

Sıfır otomobil satışında yeni dönem! Al sat devri bitti! Milyonları ilgilendiriyor! Bunu yapanın cezası var!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kanun düzenlemesi için geri sayım başladı. Araba fiyatlarındaki fahiş fiyat artışının önüne geçebilmek için sıfır otomobil alımında yeni döneme giriliyor. Al sat devri bitti! Bunu yapanın büyük cezası var! İşte ayrıntılar...

AVM’lerde yeni dönem! Doğal ışık-hava almayan bazı alışveriş merkezleri kapanacak!

AVM'lerde yeni dönem beklentisini aktaran  EVA Gayrimenkul Değerleme Kıdemli Müdürü Erdem Akyol, önümüzdeki dönemde açık, konseptli olmayan, hijyen standartları açısından düşük kapasiteli, doğal ışık-hava almayan bazı alışveriş merkezlerinin kapanacağını belirtti. İşte detaylar...

Evini satacaklar dikkat! Yeni dolandırıcılık yöntemi şok etti!

Satılık konut fiyatlarının tavan yapmasıyla beraber dolandırıcılar da yeni taktikler üretiyor. Konutunu en yüksek tutardan satmak isteyen mülk sahiplerine yabancı zengin müşteri imajıyla alıcı getiriliyor ve ev sahibinin gözü boyanarak parası çalınıyor...

Alüminyum, paladyum ve bakır fiyatları rekor kırdı! Emtia fiyatlarında yükseliş sürüyor

Rusya Ukrayna savaşının başladığı güden bu yana tüm piyasalarda görülen dalgalanma durmadan devam ediyor. ABD, G7, NATO ve AB üyesi ülkeler Rusya’ya ekonomik yaptırımları açıklarken, sadece döviz ve altın fiyatların değil, alüminyum, paladyum ve bakır gibi emtialarda da yeni rekorlar kırılıyor.

Rönesans Sağlık Yatırım, Gaziantep Şehir Hastanesi'nin yüzde 51 payını alıyor!

Rönesans Sağlık Yatırım, Gaziantep Şehir Hastanesi'nin yüzde 51 payını almak için anlaşma yaptı. Rönesans'ın yanına yabancı bir ortak alabileceği belirtildi.

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını Rönesans Holding inşa edecek!

Rönesans Holding, İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın yakınlarında bulunan Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını yapacak.

Ersin Çalık kimdir?

Servet GYO Genel Müdürü Ersin Çalık kimdir? Ersin Çalık daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Ersin Çalık'ın biyografisi...

Ersin Çalık, Servet GYO Genel Müdürü oldu!

Servet GYO'nun Genel Müdürlük görevini başarıyla yürüten Mahmut Sefa Çelik'in, Sinpaş Grubu'nun yeni yatırımlarında yer almak üzere ayrılmasının kabul edilmesine, yeni göreve Ersin Çalık'ın atanmasına karar verildi. 

Tahran'da inşaat sektöründe çalışan 70 bin kişi işsiz kaldı!

İran'ın başkenti Tahran'da inşaat sektöründe çalışan yaklaşık 70 bin kişi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle işsiz kaldı. 

Rönesans Holding'ten sağlık yatırımına 40 milyon Euro'luk kredi!

Rönesans Holding grup şirketi Rönesans Sağlık Yatırım’a Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD), sağlık sektörünün güçlendirilmesi amacıyla, toplam 40 Milyon Euro uzun vadeli kredi sağlanacak.

Erman Ilıcak: Rönesans İnşaat, müteahhitlik sektörüne meydan okumak için kuruldu!

Rönesans İnşaat, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde 23. sırada yer alıyor. Rönesans Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, "Rönesans İnşaat, müteahhitlik sektörüne meydan okumak için kuruldu" diye konuştu.

Rönesans İnşaat dünyanın en büyük 23'üncü müteahhitlik şirketi!

Rönesans İnşaat, Engineering News Record’un (ENR) “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri” 2020 listesinde 23’üncü sıraya yükseldi.

Rönesans Çalık yeni projelerle Türkmenistanda Haberi

Rönesans Çalık yeni projelerle Türkmenistanda

Rönesans Holding ve Çalık Holding tarafından inşa edilen yeni tesisler, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından hizmete açıldı. Başkent Aşkabat'a 350 kilometre mesafedeki Mari vilayetinde, Rönesans Holdingin toplam maliyeti 1,1 milyar dolar değerindeki dünyanın sayılı büyük gübre fabrikalarından Amonyak ve Üre Üretim Fabrikası ile birlikte Çalık Enerji şirketi tarafından 421,5 milyon dolarlık 146,7 MWt gücündeki gaz türbinli elektrik santrali, törenle devreye alındı. Mari vilayetinde; Sedaş firması tarafından inşa edilen 350 kişilik 47 milyon dolar maliyetli otel de hizmete açıldı. Türk inşaat firmaları, Türkmenistan'da bu sene de 2,6 milyar dolara yakın yeni müteahhitlik işi aldı. 


Türkiye'de...