09 / 05 / 2024

Rosatom finlandiya nükleer santral projesi

Rosatom finlandiya nükleer santral projesi

Rosatom, Finlandiya'daki projeleri için Türk firmaları davet edeceklerini duyurdu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rosatom Genel Direktörü Sergey Krilenko' yu makamında kabul etti...

Akkuyu Nükleer Santrali için ufuktaki Türk ortak CKK!

Akkuyu Nükleer Santrali için Rosatom ile Cengiz-Kolin-Kalyon (CKK) şirketleri arasındaki ortaklık görüşmelerinin yıl sonuna kadar belli aşamaya getirilmesi kararlaştırıldı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşaatı 2018'de başlayacak!

Akkuyu Nükleer AŞ'nin Hukuki ve Kurumsal İlişkiler Direktörü İlya Smirnov, "Rosatom, Akkuyu NGS’de inşaat aşamasının 2018’de başlamasını öngörüyor." dedi.

Sergey Kiriyenk'den Akkuyu Nükleer Santrali açıklaması!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi (Rosatom) Başkanı Sergey Kiriyenko Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’nin hisselerinin yüzde 49′una kadarının satışa çıkarıldığı iddialarına yanıt verdi.

STUK Akkuyu ve Sinop nükleer enerji santrallerinin güvenliği için çalışacak!

Finlandiya Radyasyon ve Nükleer Güvenlik Kurumu (STUK) Genel Müdürü Petteri Tiippana, Akkuyu ve Sinop nükleer enerji santrallerinin güvenliği için Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'yla (TAEK) iş birliğine hazır olduklarını bildirdi.

Yıldız: Akkuyu nükleer santrali takviminde değişiklik yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu nükleer santralinin tamamlanması ile ilgili, "Şu anda takvimde Rosatom tarafından, tarafımıza öngörülmüş bir değişiklik bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.

Akkuyu Nükleer Santrali bu yıl başlayacak!

TÜRKİYE’de ilk nükleer güç santrali Mersin Akkuyu’ya yıl sonuna kadar kazma vurmaya hazırlanan Rusya’nın Rosatom şirketi, Türkiye’deki kamuoyunu kullanılacak teknolojinin güvenirliği konusunda ikna etmek için ilginç bir yol seçti.

Rönesans Holding , Avrupa'da yeni yapılacak nükleer santrallerle ilgileniyor!

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Finlandiya'da ihaleye çıkması beklenen ikinci nükleer santral projesi ve Avrupa'daki yeni nükleer santral projelerinin inşaatı ile ilgilendiklerini açıkladı...

Rönesans, Avrupa'da yapılacak nükleer santrallerle ilgileniyor

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Finlandiya'da ihaleye çıkması beklenen ikinci nükleer santral projesi ve Avrupa'daki yeni nükleer santral projelerinin inşaatı ile ilgilendiklerini açıkladı.

Sergey Kirienko: Akkuyu Nükleer Santrali'nde Türk şirketlere 8 milyar dolarlık iş imkanı var!

Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin yapımını gerçekleştirecek Rosatom şirketinin Genel Müdürü Sergey Kirienko ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kirienko, projede yaklaşık 8 milyar dolarlık yatırımın yerli firmalarca yapılabileceğini söyledi

Rosatom, Finlandiya'daki projeleri için Türk firmalarını davet ediyor!

Rosatom, Finlandiya'daki projeleri için Türk firmaları davet edeceklerini duyurdu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rosatom Genel Direktörü Sergey Krilenko' yu makamında kabul etti...

Akkuyu nükleer santralinin inşaatı yaza başlıyor!

Rusya Atom Enerjisi Kurumu'nun (Rosatom) Türkiye'de nükleer santral kuracak şirketi Akkuyu NGS AŞ Operasyon Müdürü Oleg Titov, Nisan-Mayıs aylarında santral ile ilgili Türk makamlarından ÇED'i alır almaz inşaata başlayacaklarını belirtti.

Rasatom Akkuyu nükleer santralinin inşaatına Mayıs ayında başlayacak!

Rusya Atom Enerjisi Kurumu'nun (Rosatom) Türkiye'de nükleer santral kuracak şirketi Akkuyu NGS AŞ Operasyon Müdürü Oleg Titov, Nisan-Mayıs aylarında santral ile ilgili Türk makamlarından ÇED'i alır almaz inşaata başlayacaklarını belirtti

Akkuyu'da inşa edilecek Nükleer Enerji Santrali ekolojik sistemi tehdit ediyor!

Akkuyu'da inşa edilecek nükleer enerji santralının sebep olacağı ekolojik katliamın yanı sıra elektrik fiyatlarını da iki katına çıkaracağı ortaya çıktı İşte Rosatom'un kaza geçmişi.

Rosatom finlandiya nükleer santral projesi Haberi

Rosatom finlandiya nükleer santral projesi


Rosatom, Finlandiya'daki projeleri için Türk firmaları davet edeceklerini duyurdu.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rosatom Genel Direktörü Sergey Krilenko'yu makamında kabul etti. Yıldız, yaptığı konuşmada, her toplantıda Türkiye için ortak sonuçlar alındığını belirterek, "Akkuyu projesine uzanan eller bu projeyi gerçekleştirecek olanlardır" ifadelerini kullandı. Projede toplam yatırım hacminin 20 milyar dolar olduğunu söyleyen Krilenko ise, "Proje kapsamında yapılacak işlerin yüzde 40'ını Türk şirketler yapacak. Bu da 8 milyar dolarlık bir iş hacmi demek. Biz, her yere Türk partnerlerimizi davet etmeye hazırız. Türk şirketlerinin itibarı da çok yüksek. Nisan ayında Finlandiya'da bizim kazandığımız nükleer güç santrali ihalesi vardı. Nisan ayında Türkiye'deki şirketlere davet getirebiliriz" ifadelerini...