18 / 05 / 2024

Rötre nedenleri

Rötre nedenleri

Bir inşaat riski olarak ifade edilen rötre nedir? Rötre çatlakları ile ilgili detaylar; rötre nedenleri ve rötre çeşitleri gibi hususlar için haberimizi inceleyebilirsiniz... Rötre nedir, işte yanıtı..

Türk yatırımcılarının Dubai'ye ilgisi artıyor! Dubai niçin bu kadar çok tercih ediliyor? İşte nedenleri...

Son dönemlerde Türk yatırımcılarının Dubaiye ilgili çığ gibi büyüdü. Yatırımcıların Dubai'de yatırım yapmasının bazı nedenleri bulunuyor. Yatırımcılar niçin Dubai'yi tercih ediyor?

New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı: Lüks apartman neden yıkıldı?

New York Times tarafından yapılan bir araştırma ve adli analiz, büyük depremde kusurlu tasarım ve asgari denetimin nasıl ölümcül sonuçlar oluşturduğunu gözler önüne serdi. New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı. İşte o lüks apartmanın ölüm tuzağı olmasının nedenleri...

Yabancı yatırımcıların gözünde İstanbul cazibesini kaybediyor!

İstanbul, yabancı yatırımcıların gözünde cazibesini kaybediyor. PwC'nin yayınladığı rapora göre, İstanbul, yatırımcı tercihinde 30 kentlik listede 29. Sıraya geriledi. İşte nedenleri!

Vekaletin sona erme nedenleri nelerdir? Vekaletten azil nasıl yapılır?

Vekalet, bir kişinin noterden aldığı belge ile kendi adına işlemlerini yapabilmesi için başka kişiyi yasa önünde yetkili kılmasıdır. Ancak kimi durumlarda vekalet sona erebilir veya vekaletten azil ile kişi vekaleti sonlandırabilir. Peki, Vekaletin sona erme nedenleri nelerdir? Vekaletten azil nasıl

Bankalardaki batık ve riskli kredilerin artışının nedenleri araştırılacak!

Kamu bankalarındaki batık ve riskli kredilerin artışının nedenlerinin araştırılarak alınmasın gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla meclise araştırma önergesi verildi. 

Balıkesir'de mera alanlarının azalmasının nedenleri meclis gündeminde!

Balıkesir ilindeki tarım, çayır ve mera arazilerine yönelik veriler arasındaki farklılıklar ve mera, yaylak ve otlak alanlarının azalmasının nedenleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş'ta hastane yapılmasının nedenleri meclis gündeminde!

Kahramanmaraş'taki yatırımlara, sağlık personeli sayısına ve il merkezine hastane yapılmamasının nedenleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Türklerin yurtdışında doğrudan yatırımları artıyor!

Türk girişimciler başka ülkelerde yatırımlarını artıyorlar. Peki, Türk girişimcilerin yurtdışı yatırımlarının giderek artmasının nedenleri neler? 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde kaliteli malzeme kullanılıyor!

Hasan Yıldırım, “Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün beton numunelerini aldık ve 8 aylık rötre ve sünme deneylerine tabi tuttuk. Acaba C50 dedikleri beton gerçekten bu düzeyde mi diye baktık. Mukavemetinin C50’nin çok çok üzerinde olduğunu gördük” dedi.

Dükkan kiracısı tahliye nedenleri!

Dükkanını kiraya veren mal sahipleri, kanunda belirtilen bazı hususların meydana gelmesi halinde sözleşmenin feshini isteyebiliyor. Peki, dükkan kiracısı tahliye nedenleri nelerdir? Dükkandaki kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracıdan kaynaklanan sebeplerle fesih nasıl yapılır?

Kira süresi boyunca kira sözleşmesi ancak kanunda belirtilen durumlarda feshedilebiliyor. Fesih nedenleri mal sahibi tarafından kaynaklanabildiği gibi, kiracı tarafından da kaynaklanabiliyor. Peki, kiracıdan kaynaklanan sebeplerle fesih nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi fesih nedenleri!

Arsa sahipleri ile müteahhit arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl feshedilir? Dava nerede açılır?Kat karşılığı inşaat sözleşmesi fesih nedenleri nelerdir?

İşyeri kiracısının tahliyesi için ne yapılır?

Bir işyeriniz olduğunu ve kiraya verdiğinizi düşünelim. Peki, işyerindeki kiracı nasıl çıkarılır? İşyeri kiracısının tahliyesi için ne yapılır? İşte kanunda yer alan haklı tahliye nedenleri..

Rötre nedenleri Haberi

Rötre nedenleri

Rötre nedir?

Rötre, beton üzerinde meydana gelen büzülme ve kılcal çatlak için kullanılan bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Rötre, betonun su kaybederek ya da sıcaklık farklılıklarından dolayı çatlamasını ifade ediyor.


Rötre nedenleri

Rötre, taze veya prizini almamış betonun su kaybetmesi nedeni ile meydana geliyor. 


Rötre çeşitleri nelerdir?

Rötre çeşitleri, plastik rötre, şişme rötre, karbonatlaşma büzülmesi, hidratasyon büzülmesi ve termik rötre olmak üzere 6 çeşde ayrılıyor.


Plastik rötre

Betondaki plastiklik henüz tamamen kaybolmamış durumdayken betonun yüzeyinde yer alan bu büzülmeye plastik büzülme deniliyor.


Şişme rötre / negatif büzme

Çimento hamurunun veya betonun gösterdiği hacim artışına “şişme” bir diğer deyişle “negatif büzülme” deniliyor.


Hidratasyon büzülmesi

Taze betonda, çimento ve su arasındaki reaksiyonların devam edebilmesi için, genellikle yeterli miktarda su bulunuyor. Betonun içerisindeki suyun  önemli bir miktarının herhangi bir nedenle kaybolması durumunda hidratasyon...