27 / 07 / 2024

ruhsatsız düğün salonu cezası nedir

ruhsatsız düğün salonu cezası nedir

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası' nın ( İSTDO ) açtığı dava sonucunda ruhsatsız halde düğün faaliyeti yapılamayacağına hükmeden mahkemenin kararı Yargıtayca onandı....

Düğün salonu kiralamanın maliyeti belli oldu! İstanbul'da en ucuz ve en pahalı salonlar nerede? 

Evlenecek çiftlerin merak ettiği düğün salonu kiralamanın maliyeti belli oldu. Sektörden isimler fiyatları tek tek açıkladı. Peki İstanbul'da en ucuz ve en pahalı salonlar nerede? 

İslam Memiş gram altın için Cuma'yı işaret etti: Canınız yanmasın!

Ons altın fiyatları 6 gündür Aralıksız düşünü sürdürürken; İslam Memiş'ten altın için son dakika uyarısı geldi...

Düğün salonu işletmecilerinden kira desteği talebi!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, "Düğün salonu işletmecilerinin de talepleri var. Pandemi sürecinde kiralarla ilgili devletten destek bekliyorlar." dedi.

Eskişehir Atılgan Düğün Salonu icradan 10.5 milyon TL'ye satılıyor!

Eskişehir 7. İcra Dairesi, Odunpazarı ilçesinde bulunan  Atılgan Düğün Salonu'nu icradan satıyor. Gayrimenkulün ihale bedeli 10 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. 

2012'den bugüne 1 milyon 410 bin konut dönüştü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2012'den beri 1 milyon 410 bin konut dönüştürüldüğünü belirtti ve "Türkiye'de riskli gördüğümüz, dönüşmesi gereken 6,7 milyon konut var. Yaklaşık 1,5-2 milyonu İstanbul'da" dedi.

Silivri’deki 170 ruhsatsız binanın 71’i yıkıldı!

Silivri’ye Hizmette 1.Yıl Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ''Belediyemiz tarafından kaçak veya ruhsatsız olduğu tespit edilen 170 binadan 71’ini yıktık. 99 binanın ise yasal işlemleri devam etmektedir'' dedi.

Ankara Mamak'ta düğün salonu kütüphaneye çevrildi!

Başkentte uzun yıllar düğün salonu olarak kullanılan alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Mamak Belediyesi iş birliğinde "akıllı kütüphane" olarak hizmet sağlayamak üzere yeniden düzenlendi...

Katie Price 2 milyon sterlinlik evini düğün salonu yapacak!

Katie Price, 2 milton sterline aldığı evini dönüşüme soktu. Price, evini düğün salonuna çevirmek için çalışmalar başlattığını söyledi…

Büyükçekmece'de 7.1 milyon TL'ye düğün salonu inşaatı ihalesi!

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, Ulus Mahallesi üzerinde bulunan düğün salonu yapım işini ihale ediyor. İhale bedeli ise 7 milyon 153 bin 376 TL olarak belirlendi. 

Riskli binanızı dönüştürebilirsiniz!

İstanbul Kartal ve Kağıthane’de çöken binalar bina güvenliğini gündeme getirdi. Kentsel dönüşüm kamu tarafından yürütülse de riskli binanızı dönüştürmek için siz de harekete geçebilirsiniz. Hükümetin 125 bin TL'ye kadar kredi ve yüzde 5’e kadar faiz desteği var.

Büyükçekmece Belediyesi 18 yıllığına düğün salonu kiralıyor!

Büyükçekmece Belediyesi düğün salonu kiralama işi ihale ediliyor. Ulus Mahallesi'ndeki düğün salonunun eksiklerinin de tamamlanmasının istendiği ihale 12 Şubat 2019 tarihinde yapılacak. 

Kentsel dönüşümde Kartal modeli!

Kartal Belediyesi tarafından, 'Dönüşümde Kartal Modeli' ile yerinde dönüşüm çalışmaları başladı. Yıkım töreninde konuşan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, dönüşüm konusunda bakanlığın kendilerini örnek gösterdiğini ifade etti.

Büyükçekmece Belediyesi'nden 18 yıllığına kiralık düğün salonu!

Büyükçekmece Belediyesi düğün salonu kiralama işi ihale ediliyor. Ulus Mahallesi'ndeki düğün salonunun eksiklerinin de tamamlanmasının istendiği ihale 25 Aralık'ta yapılacak...

ruhsatsız düğün salonu cezası nedir Haberi

ruhsatsız düğün salonu cezası nedir


İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası'nın (İSTDO) açtığı dava sonucunda ruhsatsız halde düğün faaliyeti yapılamayacağına hükmeden mahkemenin kararı Yargıtayca onandı.


İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz ile İSTDO Başkanı Ümit Yaşar Demir, düzenledikleri basın toplantısında, Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Başkanlığı'nın ruhsatında " düğün salonu" yazmayan bir iş yerinindüğün faaliyeti yapamayacağı kararını onadığını bildirdi. 


İSTESOB Başkanı Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, düğün salonu açılmak istenen binanın inşaat ruhsatında "özellik arzeden bina" ibaresinin olması gerektiğini söyledi. 


İnşaat ruhsatında "özellik arzeden bina" ibaresi bulunmayan yerlerde düğün salonu açılamayacağını anlatan Yılmaz, "Bu karar bize tebliğ edilince biz de işletme sahiplerinin kapatılmayla karşılaşmaması için bunu duyurmak istedik. Çünkü bu tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor, sadece İstanbul'u değil. Biz de diyoruz ki, 100 bin kişiye...