14 / 05 / 2024

ruhsatsız inşaata başlama

ruhsatsız inşaata başlama

İmar Kanunu kapsamına giren bütün yapılar için ruhsat alınması gerekiyor. Ruhsat alınmadan inşaat çalışmalarına başlanan yapılar için cezai yaptırım uygulanıyor. Peki, ruhsatsız inşaat yapmanın cezası nedir?

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: Ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceğiz!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  Kuşadası'nda  ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

Emekliler dikkat yeni düzenleme için düğmeye basıldı! Aylık bağlama sistemi yeniden gündemde

Milyonlarca emekliyi kapsayan emeklilik aylık bağlama sistemini yeniden düzenleyecek. Bu noktada geliri düşük olanlar için sosyal sigorta programı oluşturulacak. İşte konuyu ilişkin tüm detaylar...

100 kişiye mezar olan o inşaatta korkutan gerçek: İnşası projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapılmış!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hisami Apartmanı'nın 2 müteahhidi ile arsa sahipleri hakkında açılan davanın iddianamesinde, binanın inşasının ve güçlendirilmesinin projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapıldığı ortaya çıktı.

Devlet Su İşleri sınavsız ve mülakatsız personel alımı için son başvuru tarihi açıklandı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Devlet Su İşleri sınavsız ve mülakatsız personel alımı için son başvuru tarihi resmen açıklandı. Bu tarihi sakın kaçırmayın... İşte detaylar...

Atatürk Havalimanı’nın yanında 433 bin metrekarelik fuar alanı yapılıyor! İnşaat başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nın yanında 433 bin metrekare büyüklüğe sahip olacak bir fuar alanı için inşaata başlandığını belirtti. İşte ayrıntılar...

Gaziantep'te ruhsatsız inşaatlara beton satılmayacak!

Gaziantep Valisi Davut Gül, şehirde ruhsatsız inşaatlara beton satışının yapılmayacağını dile getirdi.

İntema İnşaat 2021 yılı için PwC Bağımsız Denetim ile anlaştı!

İntema İnşaat'ın 2021 yılı için "PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi"nin seçilmesine ilişkin kararı tescil edildi. 

Ata GYO, 2021 yılı için KPMG Bağımsız Denetim Şirketi ile anlaştı!

Ata GYO, 2021 yılı içerisinde düzenlenecek finansal tabloların denetimi için "KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş" ile bağımsız denetim sözleşmesi imzalanmasına karar verdi. 

Nurol GYO 2021 yılı için PwC Bağımsız Denetim ile anlaştı!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2021 yılı hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi için PwC Bağımsız Denetim'i bağımsız denetim kuruluşu olarak seçti.

İtalya, İsrail'in Batı Şeria'da yeni konut inşasına başlama kararından derin endişe duyuyor!

İtalya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria'da farklı bölgelerde 800 yeni konut inşasına başlama kararından derin endişe duyulduğunu bildirerek İsrailli yetkililere kararlarını gözden geçirme çağrısı yaptı.

Yüzüklerin Efendisi oyuncuları Tolkien'in evi için kampanya başlattı!

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filminin oyuncuları, serilerin yazarı olan J.R.R. Tolkien'in satışa çıkarılan evini korumak için kampanya başlattı. 

İSKİ tarafından inşaata başlanan arazi meclis gündeminde!

İSKİ tarafından dere yatağında olduğu ve inşaat yapılmaması gerektiği yönünde görüş verilmesine rağmen üzerinde inşaata başlanan bir arazi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mustafa Varank Türkiye'nin Otomobili'nin üretileceği fabrikanın temelinin atılacağı tarihi açıkladı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada yerli otomobil üretimi için Bursa Gemlik'te tahsis edilen arazide inşaata başlama tarihinin 18 Temmuz olarak belirlendiğini söyledi.

ruhsatsız inşaata başlama Haberi

ruhsatsız inşaata başlama

Ruhsatsız inşaat yapmanın cezası!

İmar Kanunu kapsamına giren bütün yapılar için 26 ncı maddede belirtilen istisna dışında belediye veya valiliklerden (....) yapı ruhsatiyesi alınması zorunlu oluyor.


Ruhsat alınmış yapılarda herhangi bir değişiklik yapılması da yeniden ruhsat alınmasına bağlı oluyor. Bu durumda; bağımsız bölümlerin brüt alanı artmıyorsa ve nitelik değişmiyorsa ruhsat, hiçbir vergi, resim ve harca tabi olmuyor.

Ancak; derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisat tamirleri ile çatı onarımı ve kiremit aktarılması ve yönetmeliğe uygun olarak mahallin hususiyetine göre belediyelerce hazırlanacak imar yönetmeliklerinde belirtilecek taşıyıcı unsuru etkilemeyen diğer tadilatlar ve tamiratlar ruhsata tabi olmuyor.


Yapı ruhsatiyesi almak için belediye, valilik (....) bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile müracaat edilir. Dilekçeye...