25 / 08 / 2024

Rükn-i Yemani

Rükn-i Yemani

Kabe'de, son yıllarda özellikle umreye gidenlerin sayısının artmasıyla, bugünlerde Ramazan ve hac mevsimindekine benzer bir yoğunluk yaşanıyor...

Aziz Torun: Türkiye yatırım için cazip bir ülke!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği "Expo Turkey by Qatar"da, Türkiye gayrimenkul sektörünü tanıtacak. GYODER Başkanı Aziz Torun "Asıl amacımız Türkiye'nin istikrarlı, güvenilir ve yatırım için cazip bir ülke olduğunu anlatmaktır" dedi.

Düzce Kaynaşlı Kültür Merkezi için çalışmalar başladı!

Düzce Kaynaşlı'da önemli ihtiyaçlarından biri olan kültür merkezi için çalışmalar başladı. Merkezin temelinin yakında atılması bekleniyor.

Schindler Türkeli yatırım için harekete geçiyor!

Dünyanın en büyük büyük asansör ve yürüyen merdiven üretici olan Schindler Türkeli yatırım için harekete geçti. Türkeli, 300’den fazla asansör, 160 yürüyen bant ve 160 yürüyen merdiven üretecek.

Türkiye, MIPIM 2017'de yatırımcı için çekim merkezi oldu!

Türkiye’nin 600’e yakın kişi ve 250 kuruluşun yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla bakanlık düzeyinde temsil edildiği MIPIM 2017, uluslararası yatırımcı için tam anlamıyla çekim merkezi oldu.

Türkiye’ye yatırım iştahı hız kesmedi!

Türkiye’ye yatırım iştahı hız kesmiyor. Hükümetin açıkladığı 'Cazibe Merkezleri' projesini fırsat bilen yabancı yatırımcılar Türkiye'ye akın etmeye başladı.

Lütfi Elvan: Yatırımcı için 2017 yılı son derece cazip!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yaptığı açıklamada , "Türkiye'ye, Türkiye ekonomisine güvenin ve yatırımlarınızı ertelemeyin. Bu yıl yatırım yapan yatırımcılara önemli avantajlar sağlıyoruz. Yatırımcı için 2017 yılı son derece cazip." dedi.

Cazibe Merkezleri Bingöl'e yatırım için yeni fırsat!

Vali Yavuz Selim Köşger, 24 Ocak 201 7 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Cazibe Merkezleri Programı Başlangıç Toplantısına katıldı. Köşger yaptığı yazılı açıklamada," Cazibe Merkezleri Bingöl'e yatırım için yeni fırsattır" dedi.

Konut sektörü yatırımcı için her zaman güvenli!

Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, " Konut, yatırımcı için her zaman güvenli liman olmuştur, olmaya da devam etmektedir. 2017 yılının ilk altı ayı ülke ekonomimizin istikrarlı çizgisini yakalayacağı ve devamında çok daha hareketli bir yıl olacaktır. " dedi.

Türkiye yabancı yatırımcı için daha da cazip hale gelecek!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, "Belirlenen şartlara göre yatırım yapan veya mevduat tutan yabancılara verilecek vatandaşlık hakkı ile birlikte ülkemiz yabancı yatırımcı için daha da cazip hale gelecek." dedi .

Mersin OSB’de 200 sanayici yatırım için bekliyor!

MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, “Mersinli sanayiciler yatırımlarına ara vermeden devam edecek. 3’üncü OSB’de 200 sanayici yatırım için bekliyor” dedi.

Türkiye yabancı yatırımcı için cazibesini kaybetmedi!

TABA AmCham Başkanı Bora Gürçay, yabancı yatırımcı için Türkiye'de tüm koşulların uygun olduğunu ve ülkenin cazibesini kaybetmediğini bildirdi.

Selim Uyar, Roma'da yatırım için 5 yıldızlı otel arıyor!

Venedik dolayısıyla İtalya’nın turizm yatırımları için cazibesini koruduğunu kaydeden Permak Yönetim Kurulu Başkanı Selim Uyar, “Şu anda yeni bir yatırım için arayıştayız” dedi.

Sakarya Karapürçek için 33 milyonluk imza!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun Karapürçek için müjdesini verdiği yeni altyapı yatırımı için gerekli protokoller imzalandı.

Rükn-i Yemani Haberi

Rükn-i Yemani

Genişletme çalışmaları için kurulan yaklaşık 50 büyük vincin görüntüsü, Kabe'yi dini bir alandan çok inşaat alanına dönüştürmüş durumda bulunuyor.


Öncelikle tavaf alanının kuzey bölgesinde bulunan revaklar yerlerinden sökülerek, özel paketlerle numaralandırılarak kaldırılıyor. Bu kaldırma işlemi nedeniyle Kabe'nin zemin katında bulunan tavaf alanı daralmış görünüyor. Özellikle tavaf sırasında Rükn-i Yemani ile Hacerü'l-Esved'in bulunduğu tavafa başlama bölümünde, inşa çalışmaları sürdüğü için yoğunluk yaşanıyor. Yıkım çalışmaları sırasında ortaya çıkan tozların ziyaretçileri etkilememesi için de her türlü tedbirin alındığı gözleniyor.