05 / 05 / 2024

rum kilisesi restorasyon çalışmaları

rum kilisesi restorasyon çalışmaları

Bursa'da 150 yıl kullanılan Rum kilisesi restore edilecek. Başkan Recep Altepe, "Bu kilisenin restorasyonu için de projeler hazırlanıyor. Bir an önce restorasyon gerçekleştirilecek" dedi.

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Didim'deki Rum Ortodoks Kilisesi restore edilecek!

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Umut Tuncer yaptığı açıklamada, Didim ilçesindeki Rum Ortodoks Kilisesi'nin restorasyonun yapılarak turizme kazandırmayı planladıklarını belirtti.

Batı Şeria'daki Doğuş Kilisesi restorasyonu tam gaz! 

Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde Doğuş Kilisesi'ndeki restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.Restorasyon için komisyonun, bir kısmı Filistin hükümetinin, bir kısmı da yerli ve yabancı ülkelerdeki iş adamlarının ve kiliselerin finansmanıyla yaklaşık 15 milyon dolar tahsis edildi.

Patrikhane ile Yunan Kilisesi arasında arazi krizi!

İstanbul Fener Rum Patrikhanesi, Rus Ortodoks Kilisesi’nden sonra bu defa da Yunanistan Kilisesi ile kriz yaşıyor.

Andaval Kilisesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Ayasofya Müzesi ile çağdaş olan, Hristiyanların kutsal hac yolu üzerinde bulunan ve 1977'de meydana gelen patlamada büyük bölümü zarar gören Andaval Kilisesi'nde 22 yıldır devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Büyükada'daki tarihi Rum Yetimhanesi restorasyonu bekliyor!

Dünyanın en büyük ikinci, Avrupa’nın ise en büyük ahşap yapısı olma özelliğine sahip Büyükada’daki Rum Yetimhanesi'nde restorasyon çalışmalarının bu yaz başlaması bekleniyor...

Balat'taki Demir Kilise bugün açılıyor!

İstanbul'un Fatih İlçesi'ne bağlı Balat'ta yer alan Demir Kilise (Sveti Stefan Kilisesi), restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından bugün açılıyor..

Niğde Rum Kilisesi kamulaştırılıyor!

Niğde Belediye Meclisi’nin Haziran Dönemi Toplantısı'nda Eskisaray Mahallesi’nde bulunan Rum Kilisesi’nin kamulaştırılması kararı alındı.

Kadıköy Ayios Yeorgios Rum Ortodoks Kilisesi'ndeki hata düzeltildi!

Kadıköy'de Ayios Yeorgios Rum Ortodoks Kilisesi'ndeki tarihi hata düzeltildi.İmar planlarına sinagog olarak yazılan Rum Ortodoks Kilisesiyle ilgili hata, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla kaldırıldı.

Bodrum'da 4 milyon TL'ye satılık Rum kilisesi!

Bodrum'da bir işadamı, tapulu arazisi içinde bulunan 4 villa ve 1800 yıllık geçmişe sahip Rum kilisesini 4 milyon liraya satışa çıkardı

Kayseri Meryem Ana Kilisesi'nin ihalesine 19 teklif!

Kayseri Kiçikapı'da bulunan Meryem Ana Kilisesi'nin restorasyon ihalesine firmalar büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık maliyeti 3 milyon 498 bin TL olan ihaleye 19 firma katılarak teklif verdi.

Kayseri Meryem Ana Kilisesi'nin restorasyonu başlıyor!

Restorasyon ihalesine çıkılan ve Eylül ayında restorasyon çalışmalarına başlanacak olan Meryem Ana Kilisesi'nin 24 saat açık kent kütüphanesi yapılması için proje çalışmaları tamamlandı.

Sveti Stefan Kilisesi'nin restorasyon çalışması bitti!

Restorasyon bütçesinin 3 milyon lirayı aştığı söylenen Sveti Stefan Kilisesi kilisesi 5 ay sonra açılıyor. 2011'den bu yana restorasyonda olan kilisenin 41 kolonun tamamına yakını tek tek değiştirildi.

rum kilisesi restorasyon çalışmaları Haberi

rum kilisesi restorasyon çalışmaları

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Başkan  Recep Altepe, Karacabey'in Karakoca Mahallesi'ndeki Rum kilisesinde incelemelerde bulundu. Altepe, yaklaşık 150 yıl öncesine kadar aktif olan kilisenin restore edilip işlevlendirilerek sosyal , kültürel ve sanatsal faaliyetlerde kullanılabileceğini bildirdi. 


Altepe şunları kaydetti: "Bursa'daki tüm tarihi güzellikler, özellikle inanç turizmi ve turizmin gelişmesi açısından bizim için önemli değerler. Karacabey ilçesi, Karakoca köyü de eski bir Rum bölgesi. Özellikle yaklaşık 150 yıl öncesine kadar burası Rumların yoğun olduğu bir bölgeydi. Burası da 150 yıl öncesine kadar aktif olan bir kilise ve artık sadece duvarları kalmış. Bu kilisenin restorasyonu için de projeler hazırlanıyor. Bir an önce restorasyon...