10 / 05 / 2024

Rum Yetimhanesi haberleri

Rum Yetimhanesi haberleri

Büyükada’daki tarihi Rum Yetimhanesi’nin dinlerarası diyalog merkezi ve çevre vakfı olarak hizmet vermesi için restore edileceği belirtildi. Restorasyon için 50 milyon liralık bir bütçe gerektiği telaffuz ediliyor...

Arka arkaya indirim haberleri geliyor! Ayçiçek yağına bir indirimde A101'den yapıldı

Pandemi döneminden beri arka arkaya yapılan zamların ardından indirim haberleri de arka arkaya gelmeye başladı. Şimdi de Ayçiçek yağında büyük indirim A101'den yapıldı. A101 market zinciri ayçiçek yağında büyük indirim gerçekleştirdiğini ilan etti.

İnşaat sektörü indirim haberleri ile çalkalanıyor! İnşaat demir fiyatları dibe vurdu! Demir fiyatları ne kadar?

İnşaat demir fiyatları son zamanlarda üst üste gelen indirim haberleri çalkalanıyor. Bugün demir fiyatlarına yine 100 lira indirim geldi. 1 ton demir 15 bin 650 lira oldu. Peki demir fiyatları bugün ne kadar? İnce ve kalın inşaat demir fiyatları ne kadar? İşte 29 Nisan 2022 inşaat demir fiyatları

İBB'den Ermeni Yetimhanesi imarına izin!

İBB, 19 Ocak 2007'de öldürülen Hrant Dink'in isteğini yerine getiriyor. Büyükşehir Belediyesi, Tuzla'da bulunan Ermeni Yetimhanesi’nin imar değişikliği için gerekli izinleri verdi.

Didim'deki Rum Ortodoks Kilisesi restore edilecek!

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Umut Tuncer yaptığı açıklamada, Didim ilçesindeki Rum Ortodoks Kilisesi'nin restorasyonun yapılarak turizme kazandırmayı planladıklarını belirtti.

Doğrum Elektronik Reklam Ajansı İnşaat Metal Otomotiv Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğrum Elektronik Reklam Ajansı İnşaat Metal Otomotiv Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Tuncay Mermer tarafından kuruldu.

Kıbrıs Rum kesiminde tartışmalı yatırım karşılığı vatandaşlık programı iptal edildi!

Güney Kıbrıs Rum yönetiminde "yatırım karşılığı vatandaşlık" programı sonlandırıldı.

Büyükada Rum Yetimhanesi'nin restorasyonu için ilk adım atıldı!

Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük ahşap yapısı olan Büyükada Rum Yetimhanesi, yıllar boyunca yıkım tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Kurtarılmayı bekleyen yetimhanenin restorasyonu için ilk adım atıldı.

Darıca'daki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Rum mimarisine uygun inşa edilen, bazıları yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi 22 ev restore edilecek. 

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı'ndan 'Kapalı Maraş açılmasın' çıkışı!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Guterres'e Türkiye'nin Gazimağusa'daki 46 yıldır kapalı olan 'hayalet şehir’ Kapalı Maraş'ı turizme açmasına izin vermeme çağrısında bulundu. 

Rumıt İnşaat Gayrimenkul Danışmanlığı Mobilya İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Rumıt İnşaat Gayrimenkul Danışmanlığı Mobilya İthalat Ve İhracat Limited Şirketi bugün Avcılar’da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bora Okan tarafından kuruldu.

Rum yetkili açıkladı: Maraş açılma safhasına geldi, engel olunmadı!

Rum Müzakereci ve Birleşmiş Milletler’deki (BM) Rum daimi temsilci Andreas Mavroyannis yaptığı açıklamada 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın Türkler tarafından açılma safhasına getirildiğini ve engel olunmadığını belirtti.

Büyükçekmece'deki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Büyükçekmece ilçesinde yok olma tehdidi bulunan tarihi Rum evleri, çocuk ve kadın sanat evi olarak restore edilecek.

İHH, İdlib'teki 86 bloklu Şam Yetimhanesi'ni bakımdan geçirdi!

İHH, İdlib kırsalında yer alan Sarmada kasabasındaki Şam Yetimhanesi'nde bakım ve onarım çalışması yaptı...

Rum Yetimhanesi haberleri Haberi

Rum Yetimhanesi haberleri

Büyükada’daki tarihi Rum Yetimhanesi’nin dinlerarası diyalog merkezi ve çevre vakfı olarak hizmet vermesi için restore edileceği belirtildi.


Fener-Rum Patrikhanesi Ruhani Lideri Patrik Bartholomeos’a geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesi tarafından çevre konularındaki duyarlılığı ve çalışmaları nedeniyle fahri doktora unvanı verildi. Fener Rum Patrikhanesi Basın Sözcüsü Peder Dositheos Anağnostopulos konuyla ilgili VATAN’a özel açıklamalarda bulundu: “Büyükada Rum Yetimhanesi için düşünülen iki proje var. 2009 yılında Başbakan Erdoğan, Büyükada’da tüm dinlerin temsilcilerine öğle yemeği vermiş, Patrik Hazretleri’ne Rum Yetimhanesi’ni görmek istediğini söylemişti. Patriğin yanında bulunuyordum. Heyetle birlikte binaya gittik ama gezemedik. Çünkü tarihi yetimhane harabe halinde. İçine girmek çok tehlikeli. Patrik Hazretleri Başbakan’a Büyükada’da bulunan ve Avrupa’nın en eski, ihtişamlı ahşap yapası olarak kabul edilen Rum Yetimhanesi bünyesinde çevre vakfı ve dinlerarası diyalog merkezi...