04 / 05 / 2024

Rumelifeneri Kalesi kiralanacak mı

Rumelifeneri Kalesi kiralanacak mı

Sarıyer'in Karadeniz ucundaki 17. yy'dan kalma Rumelifeneri Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kiralanacak. I. Derece Doğal Sit Alanı içinde bulunan kale, ihaleye çıkarılmadan önce restore edilecek.

Roccascalegna Kalesi 100 Euro'ya kiraya verilecek!

İtalya'nın güneyindeki Abruzzo bölgesinde yer alan Roccascalegna Kalesi, köyün belediye başkanı tarafından kiralanacak. 

Sarıyer'deki Rumelifeneri Ceneviz Kalesi kiralanacak mı?

Sarıyer'in Karadeniz ucundaki 17. yy'dan kalma Rumelifeneri Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kiralanacak. I. Derece Doğal Sit Alanı içinde bulunan kale, ihaleye çıkarılmadan önce restore edilecek.

Siverek Kalesi'nin etrafındaki evler tehlike altında!

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesindeki Siverek Kalesi çevresindeki evler tehlike altında. Burada yaşayan vatandaşlar, tarihi Kale'nin topraklanma yağışlı zamanlarda dökülerek tehlike saçtığını, yetkililerin bu duruma derhal bir çare bulmaları gerektiğini söyle

Siverek Kalesi çevresindeki evler tehlike altında!

Siverek Kalesi çevresinde bulunan evler tehlike altında. Burada yaşayan vatandaşlar, tarihi Kale’nin topraklarının, yağışlı zamanlarda dökülerek tehlike saçtığını, yetkililerin bu duruma derhal bir çare bulmaları gerektiğini söyledi..

Ankara Kalesi hijyenik hale getirildi!

Başkent’in en fazla turist çeken bölgesi olan Ankara Kalesi’nde görsel ve hijyenik temizlik yapıldı. Tarihi kale, duvarlarına sprey boyalarla yazılmış yazılar temizlenerek hijyenik hale getirildi.

Ankara Kalesi'nde temizlik yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin zor koşullar altında Ankara Kalesi’nin ziyaretçilere açık olan kısmında gerçekleştirdiği çalışma sonrasında burçlara yazılan yazılar silindi, uyuşturucu ve alkol bağımlıları tarafından kirletilen gözetleme kuleleri yıkana

Bursa Orhangazi Kalesi sosyal tesis mi oluyor?

Bursa’da yıllardır atıl durumda bekletilen Orhangazi Kalesi, yapılacak çalışmalarla yeniden hayat buluyor. 75 bin metrekare alana sahip Orhangazi Kalesi yapılacak düzenlemelerden sonra, sosyal tesis olarak hizmet verecek.

Orhangazi Kalesi sosyal tesis olacak!

Orhangazi Kalesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından atıl durumdan kurtarılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçeyi tepeden kuşbakışı gören kalenin yeni dönemde çok amaçlı bir sosyal tesis olarak hizmet vereceğini açıkladı.

Samsun Kalesi yeniden mi inşa edilecek?

Karadeniz'in en büyük metropol kenti Samsun'da Anadolu Türk beyliklerinden Danişmentlilerin 1192 yılında yaptırdığı Samsun Kalesi'nin, aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesi planlanıyor. Samsun Kalesi yeniden mi inşa edilecek?

Çimenlik Kalesi 18 Mart'a hazır!

İstanbul Röleve ve Anıtlar Müdürü Selman Ünlügedik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, firma yetkilileri ve teknik personelle birlikte restorasyonu süren Çimenlik Kalesi ve Anadolu Hamidiye Tabyası'ndaki çalışmalarını yerinde inceledi.

Tarihi Samsun Kalesi yeniden inşa edilecek!

Karadeniz'in en büyük metropol kenti Samsun'da Anadolu Türk beyliklerinden Danişmentlilerin 1192 yılında yaptırdığı Tarihi Samsun Kalesi 'nin, aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesi planlanıyor...

Çimenlik Kalesi'nde restorasyon çalışmaları 18 Mart'ta tamamlanacak!

Çimenlik Kalesi ve Anadolu Hamidiye Tabyalarındaki restorasyon çalışmaları devam ediyor. Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çimenlik Kalesi Askeri Müzesi'nin 18 Mart törenleri öncesi hizmete gireceğini açıkladı.

Adana Kız Kalesi Asude Evleri nerede?

Adana Kız Kalesi Asude Evleri yeşil alan için 12 bin metrekare ayırdı. Daire fiyatları 120 bin TL'den başlangıç gösteren Adana Kız Kalesi Asude Evleri nerede?

Rumelifeneri Kalesi kiralanacak mı Haberi

Rumelifeneri Kalesi kiralanacak mı

Sarıyer’deki 17. yüzyıldan kalma Rumelifeneri Ceneviz Kalesi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 20 yıllığına kiranacak. Restorasyonlar Dairesi’nin restorasyon yapma kararı aldığı 46 dönümlük kalede, ihaleyi alacak kiracı; restoran, kafeterya, müze, kütüphane, sanat merkezleri ve sergi salonları yapabilecek. 17. yüzyıldan kalma tarihi kale, ihaleye çıkarılmadan önce restorasyona alınacak. Bakanlık bünyesindeki Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Restorasyon Dairesi Başkanlığı Cenevizler Kalesi’nin projelendirilmesine dair ön çalışmayı başlattıklarını duyurdu. Restorasyon Dairesi’nin başlattığı proje çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte kale hızlı bir şekilde bu yıl içinde restorasyona alınacak.

Restorasyon çalışmasının başlamasıyla birlikte aynı zamanda ihale süreci de başlatıldı. Tasarruf yetkisi Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nde bulunan kalenin 'irtifak hakkı tesisi' şeklinde yapılacak kiralama işinin süresi 20 yıl olarak belirtildi.


Hazineye ait kale tapu kayıtlarında 6 pafta...