19 / 05 / 2024

rus bankaları

rus bankaları

Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina, Rus bankacılık sektörünün net karının mayıs ayında 500 milyon rubleye düştüğünü belirterek, “Kovid-19 nedeniyle Rus bankacılık sektörünün net karı rekor düzeye geriledi.” ifadesini kullandı.

Rusya Merkez Bankası açıkladı: “22 milyar zararımız var”

Rus bankaları yaptırımlar sonrasında uluslararası para transferi sisteminden çıkarılması nedeniyle yılın ilk yarısında toplam 22 milyar sterlin zarar etti. 

Rusya’ya ekonomik yaptırımlar gevşer mi? Bazı ABD bankaları tekrar Rus tahvillerinde alım satıma başladı

Bazı büyük ABD bankaları son günlerde Rus borçlanma araçlarında alım satım işlemi yapılmasına tekrar aracılık etmeye başladı. Böylece Batılı yatırımcıların artık dokunmak istemediği Rus tahvillerini satmaları mümkün olacak.

Doları düşürecek büyük gelişme! Rus milyarderler Türk bankalarında hesap açtırmak için kuyruğa girdi!

Başta ABD ve İngiltere olmak üzere Avrupa ülkelerinde varlıkları dondurulan Rus oligarklar Türkiye'de Ziraat, Halkbank ve Vakıflar Bankası'nda hesap açtırmak istiyor...

Rus bankaları SWIFT sisteminden çıkarılacak!

Ukrayna'ya karşı savaş ilan eden Rusya'ya Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, Kanada ve Avrupa Birliği'den başka bir yaptırım daha geldi...

Rus bankalarının karı rekor düzeye geriledi!

Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina, Rus bankacılık sektörünün net karının mayıs ayında 500 milyon rubleye düştüğünü belirterek, “Kovid-19 nedeniyle Rus bankacılık sektörünün net karı rekor düzeye geriledi.” ifadesini kullandı.

Rus bankalarının kredi hacimleri düştü!

Rusya Merkez Bankası, Eylül ayında Rus bankalarının kredi hacminin Yüzde 0,2 oranında azaldığını, özellikle şirketlere verilen kredinin Yüzde 0,4 oranında düştüğü, halka verilen kredinin ise Yüzde 0,3 oranında arttığını bildirdi.

Fitch Ratings'ten Rusya'ya 'ruble' uyarısı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, "Son zamanda rublede yaşanan sert değer kaybı, Rus bankalarının kredi profillerine ek baskı oluşturdu" dedi

Fitch'ten Rusya'ya ruble uyarısı!

Fitch'ten Rusya'ya ruble uyarısı geldi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, son zamanlardan rublede görülen hızlı değer kaybının Rus bankalarının kredi profilleri üzerindeki baskılarını artırdığını bildirdi.

Türkiye, 1 milyon 923 bin 811 Rus turisti misafir etti!

Ömer Çelik'in yıl içinde Rusya Federasyonu'nda bizzat gerçekleştirdiği görüşmelerin de etkisiyle Türkiye'de, yılın ilk yarısında turizm sektörü şahlanmaya devam etti. Türkiye, bu yıl 200 binden fazla artışla 1 milyon 923 bin 811 Rus'u misafir etti.

Türkiye'yi ziyaret eden Rus turist sayısı arttı!

Geçen yıl 1 milyon 695 bin 133 Rus'u ağırlayan Türkiye, bu yıl 200 binden fazla artışla 1 milyon 923 bin 811 Rus'u misafir etti Türkiye yürüttüğü başarılı tanıtını çalışmaları ve gelişen uçuş ağıyla Rus turistlerin gözde destinasyonu olmaya devam ediyor.

Rus turistlerin Türkiye'ye ilgisi artıyor!

Rus turistlerin Türkiye'ye ilgisi artıyor. Geçen yıl 1 milyon 695 bin 133 Rus'u ağırlayan Türkiye, bu yıl binden fazla artışla 1 milyon 923 bin 811 Rus'u misafir etti.

Türkiye'yi 1 milyon 923 bin 811 Rus turist ziyaret etti!

Geçen yıl 1 milyon 695 bin 133 Rus’ u ağırlayan Türkiye, bu yıl 200 binden fazla artışla 1 milyon 923 bin 811 Rus’u misafir etti...

Türkiye'yi 1 milyon 923 bin Rus turist ziyaret etti!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Hacısüleyman: "Yıllardır Antalya, Rus turistlerin en çok tercih ettiği destinasyon konumunda. Vize muafiyeti ve Bakanlığımızın Rus Turizm Bakanlığı ile geliştirdiği işbirliklerinin bu büyümede pay

rus bankaları Haberi

rus bankaları

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rus bankacılık sektörünün net karının mayıs ayında 500 milyon rubleye düştüğünü aktararak, “Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Rus bankacılık sektörünün net karı rekor düzeye geriledi.” dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Nabiullina, başkent Moskova’da video konferans yoluyla Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’da ekonomideki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Kovid-19’a yönelik tedbirlerin kaldırılmasıyla, ekonomik etkilerin hemen kaybolmayacağına işaret eden Nabiullina, “Kovid-19, ekonomi ve mali sistemin kalkınacağı alanlarda ilerledi. Geleceğe artık daha iyimser bakıyoruz çünkü kısıtlamalar kaldırılıyor ve ticaret tekrar başlıyor. Ancak tahminlerimize göre ekonominin toparlanması için birkaç çeyrek daha var.” diye konuştu.

Rus bankacılık sektöründe de Kovid-19 etkilerinin hissedildiğini vurgulayan Nabiullina, “Rus bankalarının net karı bu yılın ilk beş ayında 561 milyar ruble düzeyinde. Ancak bu karın çoğu...