04 / 05 / 2024

rus oligarklar kripto

rus oligarklar kripto

Kripto para şirketlerinin yöneticileri ve finansal kaynaklar tarafından, Batılı ülkelerin yaptırımlarından kaçmaya çalışan zengin Rusların güvenli bir sığınak arayışı sebebiyle Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yöneldiği belirtildi. Rus zenginleri çıkış yolunu kriptolarda yakaladı.

Ruslar rotayı Kıbrıs'a çevirdi, emlak fiyatları resmen uçuşa geçti!

Ukrayna savaşı sebebiyle Batı'nın ağır yaptırımına uğrayan Rus oligarklar, yönlerini uluslararası anlaşmalara bağlı olmayan Kuzey Kıbrıs'a çevirdi. Kıbrıs'ta emlak fiyatları resmen uçuşa geçti...

2022'de milyarderler listesi ters takla attı!

2022, küresel piyasalarda para politikasının sıkılaştırıldığı fırtınalı bir yıl oldu, ancak milyarderlerin serveti çöktü. Tesla patronu Elon Musk, 100 milyar doları aşan eksi ile en büyük kaybı yaşadı. 2022 yılında Rus oligarklarına uygulanan yaptırımlar da servet dağılımındaki en önemli gelişmelerd

Rus oligarkların kara paraları nerede saklanıyor? 

Dünya genelindeki ülkeler Rus patronların servetlerini belirlemek amacıyla harekete geçti. Peki dünyada ne kadar Rus 'kara parası' bulunuyor? Rus oligarkların kara paraları nerede saklanıyor? İşte ayrıntılar...

İngiltere Rus oligarkların evlerini Ukraynalılara açmayı düşünüyor!

İngiltere'de yaptırım uygulanan Rus oligarkların mülklerinin, savaştan kaçan Ukraynalı mültecilerin barınması için kullanılıp kullanılamayacağı gündemde yer alıyor.

Rus Oligarklar servetlerini kripto paralarla kaçırıyor!

Kripto para şirketlerinin yöneticileri ve finansal kaynaklar tarafından, Batılı ülkelerin yaptırımlarından kaçmaya çalışan zengin Rusların güvenli bir sığınak arayışı sebebiyle Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yöneldiği belirtildi. Rus zenginleri çıkış yolunu kriptolarda yakaladı.

Doları düşürecek büyük gelişme! Rus milyarderler Türk bankalarında hesap açtırmak için kuyruğa girdi!

Başta ABD ve İngiltere olmak üzere Avrupa ülkelerinde varlıkları dondurulan Rus oligarklar Türkiye'de Ziraat, Halkbank ve Vakıflar Bankası'nda hesap açtırmak istiyor...

ABD Adalet Bakanlığı'ndan kripto para borsalarına soruşturma!

Adalet Bakanlığı tarafından, Amerika Birleşik Devletleri'nin finansal yaptırımlarına tâbi tutulan Rus oligarklara hizmette bulunan kripto para borsalarının, bankaların ve diğer finans kurumlarının hedef alacağına dikkat çekti. 

Erdoğan'ın kripto para açıklamasına Rusya'dan yorum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde kripto paralara yönelik yaptığı açıklama Rus basınında büyük yankı uyandırdı. 

Uzmanından kripto uyarısı: Resmen el bombası, uzak durun!

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtı. Özer, ülke tarihinin en büyük dolandırıcılığını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Özgür Demirtaş, kripto para piyasasını değerlendirdi ve "Uzak durun" dedi.

Kripto para yatırımcısı nelere dikkat etmeli?

Son dönemlerde kripto paralara talep oldukça artmıştı. Geçtiğimiz günlerde Thodex dolandırıcılığının da gündeme gelmesiyle kripto para piyasasıyla ilgili soru işaretleri arttı. Paribu CEO'su Yasin Oral, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kripto para dolandırıcılıkları için önlem alınmadı iddiası!

Kripto para piyasası gündemden düşmüyor. 3 sene önce devlete kripto para dolandırıcılığı ile ilgili alınan tedbirler sorulmuş. İktidar ise “dikkatli olun” demiş. 

Kripto para borsası Thodex soruşturmasında 62 şüpheli adliyeye gönderildi!

Kripto para borsası Thodex soruşturmasında gözaltına alınan 70 şüpheliden 62'si emniyetteki işlemlerinin tamamlanması sonrasında adliyeye gönderildi.

Kripto paralar için önemli karar! Denetim güçlenecek!

T.C Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma ile kripto paralar için ekonomik, hukuksal, mali ve teknolojik altyapı oluşturuluyor.

rus oligarklar kripto Haberi

rus oligarklar kripto

Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk sırada olduğu batılı ülkelerin ağır yaptırımlarıyla karşılaşan Rus zenginleri çıkış yolunu kriptolarda yakaladı. Rus oligarklar varlıklarını kripto paralara transfer etmişti, şimdi de nakde döndürmek için çalışıyor.

MÜLK SATIN ALIYORLAR

Kripto para şirketlerinin yöneticileri ve finansal kaynaklar tarafından, Batılı ülkelerin yaptırımlarından kaçmaya çalışan zengin Rusların güvenli bir sığınak arayışı sebebiyle Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yöneldiği belirtildi. Reuters tarafından ulaşılan bazı kaynaklar, kimi müşteriler tarafından BAE'de gayrimenkul yatırımı gerçekleştirmek amacıyla kripto paraların kullanıldığı, bazı kişilerin de kriptolarını nakde çevirmek ve başka yerlerde saklamak için oradaki şirketleri kullanmak istediğine dikkat çekti. 

BAE'de yer alan bir finans kaynağı da Rusların paralarını başka yollarla Körfez devletine girişini sağlamanın yöntemi olarak kripto tercih ettiğine ve Dubai'de gayrimenkul satın aldığına vurgu yaptı. BAE çatışmaya...