04 / 05 / 2024

Rus şirketler

Rus şirketler

Rus şirket girişi sürüyor Uçak krizi sonrası Türk şirketleri Rusya'da sıkıntı yaşarken Rus şirketleri Türkiye'ye girişe devam ediyor. Yılın ilk 2 ayında Rusya sermayeli 24 yeni şirket kuruldu.

Gayrimenkul sektöründe Rus hareketliliği başladı! Şirketler çalışanları için ev arıyor! 

Rusya merkezli birçok ambargodan etkilenmemek amacıyla ofislerini Türkiye’ye taşıyor. Aynı zamanda otel satın alarak turizm sektörüne de adım atmaya başlayan Rus şirketler, beyaz yakalı çalışanları için de ev arayışında. 

Rusya’nın milyarderleri Ukrayna krizi nedeniyle 32 milyar dolar kaybetti!

Ukrayna-Rusya arasındaki gerilimler Rus milyarderlerin servetini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dev Rus şirketler yılbaşından itibaren 32 milyar dolar gerileme yaşadı.

Rusya ve Türkiye karşılıklı tahvil ihracı konusunda anlaştı!

Rusya ve Türkiye hükümetleri arasında yapmış oldukları anlaşmaya göre Rus şirketler Türkiye'de tahvil ihraç etme imkanına kavuşurken Türk şirketler de aynı imkandan Rusya'da yararlanabilecek.

Rus ve Çinliler Maraş tapusu peşinde!

Kıbrıs Barış Harekâtı'nda Rumların terk ettiği, KKTC’nin ise 45 yıldır kapalı tuttuğu Maraş'ta bulunan gayrimenkuller Rus ve Çinli şirketlerin radarına girdi. Şirketler, elinde Maraş tapusu olan Rumlara satın alma teklifi götürüyor.

Rus şirketler Türkiye'de gayrimenkul ağırlıklı şirket kuruyor!

Rus şirket girişi sürüyor Uçak krizi sonrası Türk şirketleri Rusya'da sıkıntı yaşarken Rus şirketleri Türkiye'ye girişe devam ediyor. Yılın ilk 2 ayında Rusya sermayeli 24 yeni şirket kuruldu.

Rus turistler tatilde 'her şey dahil' istiyor!

Araştırmaya katılan ülkeler arasında “her şey dâhil”e en çok ilgi gösteren ülke Rusya oldu Rus turistlerin yaklaşık yarısının, her şey dahil (all inclusive) sistemini iyi bir tatil için en önemli kriter olarak gördükleri ortaya çıktı.

Rus doğalgaz devi Gazprom'un gözü Avusturyalı OMV'de!

Dünyanın en büyük enerji şirketlerinden Rus doğalgaz devi Gazprom'un gözü Avusturyalı OMV'de.Şirketin Türkiye'de Petrol Ofisi'nin sahibi olan enerji firması OMV'nin yüzde 24.9'unu almak için Abu Dabi Emirliği ile görüştüğü öğrenildi...

İSO 500'de ilk 100'e hangi şirketler girdi?

İstanbul Sanayi Odası'nın ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2013 yılı araştırması sonuçlarında ilk sırayı geçmiş yıllarda olduğu gibi yine TÜPRAŞ aldı. İSO 500'de ilk 100'e hangi şirketler girdi?

Koç Şirketler Grubu her bütçeye uygun konut üretiyor!

Tire'de inşaat, otelcilik, tüfek dipçiği ve bahçe mobilyaları alanında faaliyet gösteren Koç Şirketler Grubu, yatırımlarıyla dünyada söz sahibi oldu. Şirket İzmir başta olmak üzere inşaat sektöründeki yatırımlarına devam ediyor...

Koç Şirketler Grubu Ödemiş'e yatırım yapacak!

Tire'de inşaat, otelcilik, tüfek dipçiği ve bahçe mobilyaları alanında faaliyet gösteren Koç Şirketler Grubu, yatırımlarıyla dünyada söz sahibi oldu. Koç Şirketler Grubu'nun yeni adresi Ödemiş...

Suat Hacısalihoğlu: Rus iş adamları Türkiye inşaatlarında işbirliği yapmak istiyorlar!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Rus iş adamlarının inşaat, tekstil, otel gereçleri ve gıda konusunda Türk iş adamlarıyla işbirliği yapmak istediklerini bildirdi.

1 Şirketler Grubu Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

1 Şirketler Grubu Yapı Anonim Şirketi, Abdullah Alkan, Fatih Koca, Ali Gürbüz tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 17 Haziran'da Esenyurt, Mirel İşmerkezi'nde kuruldu.

Emin Şirketler Grubu Afyon’da termal otel inşa edecek!

Biri 500, diğer 645 odalı otel projesi içim proje çizimlerinin yapıldığını belirten Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, “Tesis alanı içerisinde adeta yok yok" dedi

Rus şirketler Haberi

Rus şirketler

Yarısına yakını uçak krizi sonrası olmak üzere son 8 ayda kurulan Rus sermayeli şirket sayısı 96'ya ulaştı. Türkiye'de halen bin 971 Rusya sermayeli şirket faaliyet gösteriyor. 


 Rusya uçağının düşürülmesi sonrasında iki ülke ilişkilerinin gerginleşmesi ve Rusya'nın ekonomik yaptırımları gibi gelişmeler, Rus şirketlerinin Türkiye'ye ilgisini kesmedi. 

Ekonomi Bakanlığı'nın verilerine göre bu yılın ük iki ayında Rusya sermayeli 24 yeni şirket kuruldu. 30 Haziran 2015 ile 29 Şubat 2016 arasında kurulan yeni şirket sayısı ise 90'ı geçti. 

Bilindiği gibi iki ülke arasındaki kriz 2015'in Kasım ayında patlak vermişti. Buna göre kriz sonrası dönemde de onlarca yeni şirket kuruldu. 


Ekonomi Bakanlığı'nın "Uluslararası Doğrudan Yatırım İstatistikleri" içinde yer alan "Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı sermayeli firmalar" tablosu, Rusya - Türkiye ekonomik ilişkilerinde şirketlerin eğüimlerini yansıtıyor. Başta müteahhitlik olmak...