27 / 04 / 2024

ruslar hangi ilden konut alıyor

ruslar hangi ilden konut alıyor

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı ve 9 bin adede çıktı. Karadeniz sahili dışında istedikleri yerden ev alabilen Rusların en çok konut satın aldığı şehir ise Antalya oldu...

Rusların konutta tercihi hangi ilçe oldu?

Alanya Tanıtım Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Emlak Profesyonelleri Derneği Başkanı Dr. Yakup Uslu "Alanya'da özellikle Rusların konutlara olan ilgisi devam etmekte. Yabancıların özellikle Rusların konut kiralamakta daha ısrarcı olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

Ersin Taranoğlu kimdir? Hangi dönemler milletvekili oldu? Martı GYO’da hangi alanda çalışıyor?

Ersin Taranoğlu kaç yılında ve nerede dünyaya geldi? Nerede okudu? Hangi ilden milletvekili oldu? İngilizce biliyor mu? Martı GYO’da hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Ersin Taranoğlu ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancı yatırımcıların 2022 ve 2021 yılındaki Türkiye'de yaptıkları tüm gayrimenkul cinsinden alımları tüm detaylarıyla belli oldu. Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Borsada en fazla yatırım hangi ilden? İşte en yatırımcı iller

MKK'nın şehirlere göre son yayımladığı verilere göre en fazla borsa yatırımcısı doğal olarak İstanbul'da ancak nüfusa göre yatırımcı sayısı ve yatırımcı sayısındaki artışta farklı iller öne çıkıyor.

Yabancılar en çok hangi ilden konut alıyor?

Kovid-19 salgınında normalleşme ve Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybı, Haziran 2021'de yabancılara yapılan konut satışlarında rekor getirdi. 

Rusların konutta tercihi hangi ilçe oldu?

Alanya Tanıtım Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Emlak Profesyonelleri Derneği Başkanı Dr. Yakup Uslu "Alanya'da özellikle Rusların konutlara olan ilgisi devam etmekte. Yabancıların özellikle Rusların konut kiralamakta daha ısrarcı olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

TOKİ 50 bin konut projesine hangi ilden kaç başvuru geldi?

TOKİ 50 bin sosyal konut kampanyasına başvurular bugün sona eriyor. Peki TOKİ 50 bin konut projesine hangi ilden kaç başvuru geldi?

TOKİ 50 bin sosyal konut kampanyasına yoğun ilgi!

TOKİ 50 bin sosyal konut kampanyasına başvurular sürüyor. Peki TOKİ 50 bin konut projesine hangi ilden kaç başvuru geldi? İşte il il başvuru sayıları..

TOKİ 50 bin konut kampanyasına kaç kişi başvurdu?

TOKİ 50 bin sosyal konut kampanyasına başvurular devam ediyor. Peki TOKİ 50 bin konut projesine hangi ilden kaç başvuru yapıldı? İşte il il başvuru sayıları..

Milli Piyango ikramiyesiyle hangi ilden kaç ev alınır?

Milli Piyango yılbaşı çekilişinde bu yıl büyük ikramiye 70 milyon Türk Lirası. İllere göre ortalama konut satış fiyatları üzerinden yapılan hesaplamalara göre büyük ikramiyenin tek bir talihliye çıkması durumunda Türkiye’nin en pahalı ili olan İstanbul’dan 161 ev almak mümkün.

Yabancı yatırımcı en fazla hangi ilden konut aldı!

Geçen yıl Türkiye'de, yabancılara yaklaşık 18 bin konut satıldığını vurgulayan Büyükekşi, en fazla konutun 6 bin 500 ile Antalya'da satıldığını ve yaklaşık 4,5 milyar dolarlık konut alındığını açıkladı.

TOKİ'nin restorasyon kredilerine 25 ilden 104 başvuru geldi!

BaşbakanlıkToplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) tarihi yapıların restorasyonu amacıyla verdiği krediye bu yıl, Safranbolu ve Ürgüp'teki yapıların da aralarında bulunduğu 25 ilden 104 başvuru yapıldı.

İmar yönetmeliğinde hangi madde ertelendi?

22 Mayıs 2014 tarihinde (bugün) 29007 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde yapılan bir değişiklik ile bir maddenin yürürlük tarihi ertelendi. Peki imar yönetmeliğinde hangi madde ertelendi?

Kira bedelinin tespiti davası hangi mahkemede açılır?

Kiracı kiralananın kullanımını etkileyen ayıpların varlığı hâlinde, ayıbın giderilmesine kadar geçen süre için, kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını isteyebiliyor. Peki, kira bedelinin tespiti davası hangi mahkemede açılır?

ruslar hangi ilden konut alıyor Haberi

ruslar hangi ilden konut alıyor

Yabancılara konut satışının başladığı 2013 yılından itibaren Türkiye’den en çok konut alan ülke sıralamasında zirveyi Irak ve İran paylaşıyordu. Fakat Rusya’nın Ukrayna işgali ile 2022 yılının Mayıs ayında Rusya birinciliğe yükseldi. O günden bugüne zirveyi bırakmadıkları gibi Putin’in ‘kısmi’ seferberlik ilanı ile de talep patlaması yaşandı. Verilen detaylara göre, 9 ayda Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı ve 9 bin adede çıktı. Karadeniz sahili dışında istedikleri yerden ev alabilen Rusların en çok konut satın aldığı şehir ise Antalya oldu. 

Peki bu durum Türk alıcıya nasıl yansıyacak? Satış ve kiralarda son durum ne? İşte o soruların yanıtları...

ANTALYA’DA KİRALIK KONUT KALMADI

Hürriyet'ten Fulya Soybaş'ın haberine göre, Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar, Şubat'ta Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile başlayan emlak hareketliliğinin...