15 / 05 / 2024

Rusya AB

Rusya AB

Avrupa Birliği Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekatın ardından Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulamak için harekete geçti.

AB, Rusya’nın dondurulmuş 200 milyar eurosunun kaderini tartışıyor!

Avrupa Birliği'nden (AB) yapılan açıklamada, Rusya'nın savaş nedeniyle dondurulan 200 milyar eurodan fazla varlığı için aşamalı bir plan üzerinde çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Batılı şirketlerin yüzde 82’si yatırımlarını Rusya’dan çekmedi!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası açıklanan yaptırımlara rağmen Rusya’da faaliyet gösteren AB ve G7 merkezli 1405 şirketten sadece 120’sinin bu ülkedeki öz sermaye yatırımlarından çekildiği belirlendi.

ABD ve AB’nin yaptırımları sonuç verdi. Rusya’nın en büyük devlet bankası adeta çakıldı!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile birlikte başlayan savaşta ABD ve AB tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar sonucu Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın net karı, yüzde 75,7 azalarak 300,2 milyar rubleye geriledi.

Rusya’nın gaz kozu işe yaradı! Bir ülke yaptırımları kaldırdığını açıkladı

Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş sonrası hem ABD hem de AB ülkelerinin yoğun yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Rusya elindeki gaz kozunu kullanmaya başlamıştı. Kış öncesi donmaktan korkarak yaptırımlardan vazgeçen ilk ülke Hollanda oldu.

Avrupa Birliği’nden Rusya’ya veto! Payını yüzde 7,5'e düşürdü

Avrupa Birliği (AB), enerjide Rusya'ya bağımlılık halinden amacı ile için aldığı tedbirler ile doğal gaz ithalatında Rusya'nın payını yüzde 40 oranından yüzde 7,5'e düşürdü. İşte detaylar…

AB, Rusya'ya yönelik yaptırım listesini uzattı

Avrupa Birliği (AB) geçtiğimiz günlerde Rusya'ya yönelik yaptırım listesine 30 yeni isim ve 7 kurum ekledi.

Rusya’dan umudu kesen Avrupa, şimdi de Çin’in güneş panellerine gözü dikti!

Rusya’nın doğal gazının kesmesi, Avrupa'da Çin'in güneş enerjisi panellerine talebi artırdı. AB, mayıs ayında açıkladığı yenilenebilir enerji planında, 2030'a gelindiğinde de 600 gigavat kapasiteye ulaşmayı hedefliyor. İşte haberin detayları…

Rusya’yı hiçbir yaptırım yıkamıyor! ABD’nin yeni kararı oyunu tersine çevirebilecek mi?

Rusya’yı hiçbir yaptırım durduramıyor. Rus ödeme yöntemi olan MİR, birçok ülkede kabul görmeye başladı bile. Türkiye 5 bankası ile MİR’i kabul ederken, karşıt sesler yükselmeye başladı. ABD ve AB ülkeleri bu durumdan rahatsız olurken, kısıtlamalar peş peşe geldi. İşte haberin detayları…

AB, elektrik piyasasının çalışmamasından dolayı Putin'i suçluyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa'daki elektrik piyasalarının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den dolayı düzgün çalışmadığını söyledi.

İran ve Rusya, doları ticari işlemlerde rafa kaldırmayı planlıyor

Rusya ve Ukrayna arasında süren savaş ve AB blokunun Rusya'ya karşı hayata geçirdiği ekonomik yaptırımlar bölgede dengeleri değiştirecek adım ve anlaşmalara neden oluyor. Bu kapsamda İran ve Rusya'nın ticari işlemlerde dolar yerine yerel para birimlerini kullanmaya hazırlandığı öğrenildi.

Türkiye Rusya'dan petrol ithalatında rekor kırdı! Ucuza alınıp pahalı satılıyor iddiası

AB ülkelerinin Rusya Ukrayna savaşından sonra Rusya'dan petrol ihracatını yüzde 90'a varan oranlarda azaltma kararı almasının ardından Rus petrolüne ilgiyi en fazla gösteren ülkelerden biri Türkiye oldu. Türkiye'nin Rusya'dan ithal ettiği petrol son 5 ayda rekor kırdı.

Rusya’nın gaz ambargosu üzerine AB yüzünü başka yöne çevirdi! İki ülkeyle anlaşma

Savaş nedeniyle AB ile Rusya arasında yaşanan gerilim tırmanıyor. Rusya’nın Avrupa’ya uygulamakla tehdit ettiği gaz ambargosunun ardından AB yüzünü başka yöne çevirdi. İsrail’le doğal gaz anlaşması yapacağını duyuran AB Komisyonu Başkanı Von Der Leyen, gazın Mısır üzerinden sağlanacağını söyledi.

AB ve ABD'nin yaptırımları ters tepti! Rusya'nın gelirleri düşeceğine arttı

Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'nin Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar beklenenin aksine ülkenin gelirlerini düşürmek yerine artışa neden oldu. Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın ekonomi üzerindeki etkileri şaşırtıyor.

Rusya AB Haberi

Rusya AB

Avrupa Birliği Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekatın ardından Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulamak için harekete geçti.

AB'de Rusya Parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi üyeleri ve bazı oligarkların mal varlıkları dondurmaya hazırlanıyor. Ayrıca bu kişilere seyahat yasağıda getirilecek. Kripto paraların Rusya'ya yönelik yaptırımlara karşı kullanılmasını önlemek amacıyla bir rehber hazırlanacak.

Konuşulan ek yaptırım paketinin uygulanabilmesi için AB üyesi ülkelerin onay vermesi gerekiyor. AB'nin Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sebebiyle uygulamaya koyduğu 3 yaptırım paketi bulunuyor.

AB, Rusya'ya karşı ihracat kontrolü, enerji, finans, ulaşım ve finansmanı ile vize politikası gibi birçok alanda yaptırım uygulamasını hayata geçirdi. Söz konusu yaptırımlar kapsamında 7 Rus bankası SWIFT'ten çıkarılmış, Rusya Merkez Bankası'nın Batı ülkelerinde bbulunan rezervleri dondurulmuştu.

Kripto para piyasasında sessizlik sürüyor! İşte Bitcoin ve Ethereum'da son durum...