07 / 05 / 2024

rusya altın rezervi

rusya altın rezervi

İngiltere’deki bazı altın rafinerilerinin, piyasa kuralların izin vermesine rağmen Rus külçelerini yeniden eritmeyi reddettiği açıklandı.

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

Rus altını Türkiye, Çin ve BAE’ye satılıyor!

Rusya'nın geleneksel ihracat yollarının batı yaptırımları nedeniyle kesilmesinden dolayı Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi haline getirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası şubatta 22.5 ton altın satın aldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) şubat ayında 22.5 ton altın daha alarak son 1 yılda toplam altın rezervi 161.2 ton oldu.

Hangi ülkenin ne kadar altın rezervi var? Türkiye kaçıncı sırada?

Altın, birçok ülke için önemli bir yatırım aracıdır. Altın fiyatları genellikle düşük faiz oranları, ekonomik belirsizlik veya politik belirsizlik gibi ekonomik koşullar altında yükselir. Peki hangi ülkenin ne kadar altın rezervi var? İşte detaylar...

O ilden milyonlarca dolarlık altın çıkarılacak! Tüm gözler cuma gününe çevrildi!

Heyecanla karşılanan altın rezervi bulunmasında yeni gelişme bir yaşandı. Bilecik Söğüt'te GÜBRETAŞ'a ait maden sahasında bulunan 109 ton altın yani 3,5 milyon ons altın keşfinde beklenen tarih için geri sayım başladı. İşte detaylar...

Altın fiyatlarıyla ilgili çılgın senaryo! Altında Rusya rallisi mi geliyor?

Rusya, tavan fiyat uygulamasının ardından Avrupa'ya ve karara destek veren ülkelere petrol satışını yasaklamıştı. Rus petrolünde, 1 gram altına denk gelen 60 dolar tavan fiyata karşılık, altın ile ödeme yapılması senaryosu gerçek olursa altının ons fiyatının 1800 dolardan 3600 dolara yükselmesi bekl

Altın fiyatları Putin rüzgarına kapıldı! 1 gram bile altını olanlar koşun! Rekor göründü! 28 Aralık altın fiyatları

Altın fiyatları, Rusya Lideri Vladimir Putin'in kararı sonrası AB ile artan gerilim ile yükselişe geçti. Altın fiyatlarına Putin Rüzgarına kapıldı! 1 gram bile altını olanlar koşun! Rekor göründü! İşte 28 Aralık 2022 altın fiyatları.

Altını olanların aklı başından uçacak! Bunu duyan kalpten gidebilir! 

En önemli yatırım araçlarından biri olan altına talep artıyor. İddialar, dünya çapında birçok ülkenin altın toplamaya başlamasıyla gündeme geldi. Rusya ve Çin'in piyasadan gizlice altın toplayarak dengesiz fiyat hareketlerine neden olduğu bildiriliyor.

Altın ve dolar derken darbe çok büyük yerden geldi! Cebinde 1 kuruşu olanları bile ilgilendiriyor

Herkes altın ve dolar fiyatlarını takip ederken, asıl darbe emtia fiyatlarından geldi. Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasını durdurmasıyla birlikte emtia fiyatlarında yeniden yükseliş başladı.

Türkiye'nin altın ithalatı iki yılın zirvesinde!

Türkiye'nin altın ithalatı eylül ayında 3,1 milyar dolarla 2 yılın zirvesine yükseldi. Darphane'nin altın üretimi de son dönemde hızla artarken, uzmanlardan  yastık altı ve Rusya etkisi ile ilgili açıklamalar geldi.

Altında alım fırsatı ne zaman? Altın fiyatları nereye kadar düşecek?

Altın fiyatlarındaki düşüş alım fırsatı mı? Rusya'nın seferberlik ilanı altın fiyatlarını artıracak mı? Fed'in faiz artımı altın yatırımcısını nasıl etkileyecek? Altın almak isteyenler hangi fiyatı beklemeli? İşte Ekonomist ve Piyasa Uzmanı Evren Devrim Zelyut'un altınla ilgili tahminleri...

Altın fiyatlarına Putin hamlesi! Altında ibreler yukarı gösteriyor! Hemen şimdi bakın

Altın fiyatlarında son günlerde aşağı yönlü düşüş gözlemlenirken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik ilanı sonrasında altın fiyatlarında ibreler yukarı gösteriyor.

Türkiye için sevindiren gelişme! Dev altın ve gümüş rezervi bulundu

Türkiye'de altın çıkaran ve işleyen Türk madencilik şirketi Koza Altın, bir ilimizden daha müjdeli haber duyuruldu. Ağrı'nın Diyadin ilçesinde altın ve gümüş rezervinin bulunduğu alanda yürütülen sondaj ve inşaat çalışmaları sürüyor. Altın ve gümüşün toplam piyasa değerinin 1,2 milyar dolar olduğu i

rusya altın rezervi Haberi

rusya altın rezervi

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısından sonra Rus ürünlerine uygulanan ambargolara her geçen gün bir yenisi daha eklendi. İngiltere’deki bazı altın rafinerilerinin Rus külçelerini yeniden eritmeyi reddettiği söyleniyor.

Londra Külçe Piyasası Birliği (LBMA), Rusya'nın altınını Londra altın piyasasında satmasını önlemek amacıyla Mart ayı başında tüm Rus rafinerilerini akreditasyon listesinden askıya aldı. Bu kararla, her yıl trilyonlarca dolar değerinde kıymetli maden ticaretinin yapıldığı Londra piyasasına Rus altınının girişine fiili bir yasak getirildi.

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre LBMA, işgal öncesi üretilen ve halen ticaretine izin verdiği metaller ile işgal sonrası üretilen Rus altını arasında ayrım yapmaya başladı. Sendikanın işgal sonrası üretilen külçeleri yeniden eritmeyi reddettiği belirtildi.

LBMA sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, akredite listenin askıya alınması kararından önce basılan altını kabul ettiklerini söyledi. 

Dünyanın en...