15 / 05 / 2024

Rusya Federasyonu Turizm Federal Ajansı Başkanı Oleg P.Safonov

Rusya Federasyonu Turizm Federal Ajansı Başkanı Oleg P.Safonov

Bu yıl Türkiye'ye gidecek Rus turist sayısında düşüş değil artış olacağını belirten Rusya Federasyonu Turizm Federal Ajansı Başkanı Oleg P.Safonov, "Rus turistler kültürel turlara da büyük önem veriyor'' dedi.

Yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefi Türk Cumhuriyetleri!

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri ile ilgili konuştu ve Türk Cumhuriyetleri, Irak, Suudi Arabistan, Libya, Rusya Federasyonu ve Gürcistan'ı işaret etti. İşte yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri...

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

İstanbul'da tüm yılların turizm rekoru kırıldı!

İstanbul'da son yılların turizm rekoru kırıldığı açıklandı. Yapılan açıklama kapsamında 2023 yılında 17 milyon 370 bin 30 yabancı ziyaretçi ağırlayan İstanbul tüm zamanların rekorunu kırmış oldu. İstanbul'a an fazla ziyaretçi ise Rusya'dan gelmiş.

22 ülkeye satılan Türk somonu 50 milyon dolara ulaştı!

Türkiye'den 2023 ocak ve mart döneminde başta Rusya Federasyonu olmak üzere 22 ülkeye yapılan Türk somonu dış satımı, yüzde 77 artışla 44,9 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Yabancılara konut satışında patlama! İşte ilk sıradaki il

Yabancılara yapılan konut satışları şubat ayı itibari ile bir evvelki senenin aynı ayına oranla yüzde 27 gerileyerek 3 bin 350 oldu. Antalya'yı sırasıyla bin 133 konut satışı ile İstanbul ve 225 konut satışı ile Mersin takip etti. Ülke uyruklarına nazaran en çok konut satışı Rusya Federasyonu'na old

Türkiye'nin su ürünleri ihracatında çipura, levrek ve Türk somonu zirveye oturdu! Balık hal fiyat listesi 17 Ocak 2023

Rusya Federasyonu başta olmak üzere 96 ülkeye gerçekleştirilen su ürünleri ihracatı, geçen yıla oranla miktarda yüzde 4, değerde yüzde 17 arttı. Peki İstanbul Balık halinde çipura, levrek ve Türk somonu ne kadar? İşte detaylar...

Konut alımında Rusya Federasyonu vatandaşları zirvede!

Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada yabancılara yapılan konut satışları Ocak-Ekim döneminde 55 bin 21 olduğunu ve bu satışlardan yüzde 20’si yani 11 bin 334’ü Rusya Federasyonu vatandaşlarına yapıldığını söyledi.

Rusya Ukrayna savaşı turizmi nasıl etkileyecek? Tatil rezervasyonlarında iptal var mı?

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin turizm sektörüne etkilerini değerlendirdi. İşte o değerlendirmeler...

Alarko GYO, Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 50 hissesini satın alıyor!

Alarko GYO'nun Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 50 hissesinin satın alımı Rusya Federasyonu Moskova Ticaret Sicili'nde 27 Ocak 2022 tarihinde tescil edildi. 

Alarko GYO Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 50 hissesini alıyor!

Alarko GYO Marksistskaya Sok., No 16, 109147 Moskova / Rusya Federasyonu adresindeki Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 50 hissesini 8 milyon dolara satın alıyor.

Alarko GYO, Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 40'ını resmen satın aldı!

Alarko GYO, Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 40 hissesinin 6 milyon dolara satın alımının tamamlandığını açıkladı. Söz konusu hissenin satın alma işlemi Rusya Federasyonu Moskova Ticaret Sicili'nde tescillendi.

Alarko GYO'dan şirket değerlemesi açıklaması!

Alarko GYO'nun Rusya Federasyonu adresindeki gayrimenkulün üst hakkına sahip olan, faaliyeti sadece gayrimenkul olan Rusya Federasyonunda mukim Mosalarko OJSC şirketinin değerlemesi Nexia Pacioli Consulting LLC tarafından yapıldı.

TürkAkım bir yaşında!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katıldığı resmi açılış töreniyle ocak 2020'de faaliyete geçen TürkAkım Açık Deniz Doğalgaz Boru Hattı birinci yaşını kutluyor.

Rusya Federasyonu Turizm Federal Ajansı Başkanı Oleg P.Safonov Haberi

Rusya Federasyonu Turizm Federal Ajansı Başkanı Oleg P.Safonov

Rusya'da ortaya çıkan ekonomik gelişmelerin turizm sektörüne olası etkilerini yerinde incelemek üzere Moskova'ya giden Kültür ve Turizm Bakanlığı heyeti ilk olarak Rusya federasyonu Tlırizm Federal Ajansı Başkanı Oleg ESafonov ile görüştü. Son dereoe olumlu geçen görüşmede iki ülke arasında turizm alanında süregelen ilişkiler gözden geçirildi. Görüşmede Başkan Safönov, Türkiye adına kapsamlı bir heyet ile yapılan bu ziyaretten memnuniyet duyduğunu, son dönemlerde ülkedeki ekonomik gelişmelere karşın Rus vatandaşların tatil tercihini iki ülke arasındaki güçlü siyasi ilişkiler ve Türkiye'nin sunduğu yüksek nitelikli tatil olanaklan dikkate alınarak Türkiye'den yana kullanacaklarını, bu yıl Türkiye'ye gidecek Rus turist sayısında düşüş değil artış olacağının beklendiğini söyledi. 



"TURİZMDE HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ''


Türkiye'de tatil yaptığı zaman tüm Rus vatandaşlan gibi kendisini evinde hissettiğini belirten Başkan Safanov, "Bu yıl...