04 / 07 / 2024

Rusya ile Çin arasındaki enerji ittifakı

Rusya ile Çin arasındaki enerji ittifakı

Çin ile mayıs ayında 400 milyar dolarlık doğalgaz anlaşması yaparak bu ülke ile enerji işbirliğini büyüten Rusya, Çin ile petrol sahaları işletmesi ve arama faaliyetlerinde de yeni anlaşmalar yaparak işbirliğini daha da genişletmeyi hedefliyor.

İnşaat sektöründe ezber bozan yeni sistem! Adını ilk TOKİ ile duyurdu!

Yeşil Holding tarafından 2007 yılında büyük bir Ar-Ge yatırımıyla kurulan RENCO’nun geliştirdiği RENCO Kompozit Yapı Sistemi ile inşat sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Binalar depreme karşı artık daha dayanıklı olacak...

Rusya'da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

Rusya'nın inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin inşaat malzemelerindeki artışa dikkat çekti. 

Ukrayna Türk bankaları için neden yaptırım istedi? İşte Ukrayna’nın yaptırım listesi

Rusya’nın işgal girişiminin ardından Türkiye tarafsızlığını korumaya çalışırken Rusya ile işbirliğini de sürdürmeye devam etti. Ukrayna ise Rusya ile çalışan Türk bankaları ve iş insanları için yaptırım talebinde bulundu.

Türkiye'den Rusya ve Çin'den gelecek çelik ithalatında damping önlemi

Türkiye, Çin ve Rusya'dan ülkeye sokulacak çelik ürünlerinde yaılabilecek dampinge karşı önlem almaya karar verdi. Söz konusu karara ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Putin'in son dakika açıklaması petrol fiyatlarını zıplattı! Türkiye'de benzin ve motorine büyük zam mı geliyor?

Putin, Ukrayna'nın Rusya ile İstanbul'da yaptığı anlaşmaları reddettiğini belirterek "Yine hepimiz çıkmaza girdik." dedi. Putin'in konuşması savaşın durmayacağını gösteriyor. Brent petrol yeniden yükselişe geçti. Türkiye'de benzin ve mazota yüksek zam yolda!..

AB'den 18 maddelik yeni enerji planı! Rusya ile bağlar kopacak!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Rusya'ya olan enerji bağlılığını azaltmak için 18 maddelik yeni planını açıkladı. İşte o maddeler...

Rusya Ukrayna krizi Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?

Rusya ile Ukrayna krizi Türkiye ekonomisi için oldukça önem teşkil ediyor. İş dünyası temsilcilerine göre bu krizde Rusya ve Ukrayna'dan sonra en fazla etkilenebilecek ülke Türkiye olarak ifade ediliyor.

Rusya'da inşaat sektöründe maaşlar arttı!

Artan maaşlara karşı Rusya vatandaşlarının rağbet göstermediği inşaat sektöründe fiyatlar uçtu. İnşaat işçileri maaşları da 70 binden 80-90 bine çıktı.

Rusya ve Çin, Ay'da ortak bir uzay istasyonu inşa etmeyi planlıyor!

Rusya ve Çin Salı günü Ay'da ortak bir uzay istasyonu kurmayı planladıklarını duyurdu.

Rusya'da inşaat sektörü 'En iyimser ilk 3' arasında!

Rusya'da yeni bir araştırma, 2020'de inşaat sektöründe iyimserliğin arttığını ortaya çıkardı. İnşaat, şu anda ülkedeki en iyimser üç sektörden bir tanesi olmuş durumda.

Rusya'da inşaat sektörü Kovid-19'dan nasıl etkilendi?

Rusya'da Kovid-19 salgını sebebiyle sınırların büyük ölçüde kapalı olması, özellikle konut projelerinde inşaatları durma noktasına getirdi. Sektör temsilcileri sorun çözülmediği halde, teslim sürelerinin uzayacağını ve ev fiyatlarının artacağını vurguluyor.

Rusya’da inşaat sektörüne yeni kolaylıklar geliyor!

Rusya'da inşaat sürecindeki zorunlu prosedürlerin yarı yarıya azaltılması talep edildi. Prosedür sayısının 3 bin 800’e düşürülmesine ilişkin tavsiye, Rusya İnşaat Bakanlığı tarafından hükümete sunuldu.

Rusya ile Ukrayna uzun yıllardan beri ilk kez ticari işbirliğini görüşüyor!

Rusya’nın başkenti Moskova’da, 2014 yılının ocak ayından beri ilk kez Ukrayna ile ticari ve ekonomik işbirliğinin ele alındığı bir görüşmenin yapıldığı bildirildi.

Rusya ile Çin arasındaki enerji ittifakı Haberi

Rusya ile Çin arasındaki enerji ittifakı


Çin ile mayıs ayında 400 milyar dolarlık doğalgaz anlaşması yaparak bu ülke ile enerji işbirliğini büyüten Rusya, Çin ile petrol sahaları işletmesi ve arama faaliyetlerinde de yeni anlaşmalar yaparak işbirliğini daha da genişletmeyi hedefliyor.


Son olarak Rus petrol şirketi Rosneft, Çinli enerji yetkililerine, Sibirya bölgesinde sahibi olduğu en büyük üçüncü petrol sahasında hisse sahibi olmalarını teklif etti.  


Singapur’da bulunan Rajaratnam Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Asya Enerji Uzmanı Collin Koh Swee Lean, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Rusya ve Çin arasında büyüyen enerji işbirliğinin iki ülke için de verimli sonuçlar doğuracağını söyledi.


Lean, Batının uyguladığı yaptırımlara Rus ekonomisinin ne kadar daha dayanabileceğinin belirsiz olduğunu vurgulayarak, “Rusya güvenilir bir enerji kaynağı, Çin de enerjiye aç bir ülke. Her iki ülkenin de dünya politikasına bakış açısı...