26 / 07 / 2024

rusya not indirimi

rusya not indirimi

Uluslararası Japon Kredi Derecelendirme Kuruluşu ( JCR ), Rusya'nın " BBB+ " olan kredi notunu " BBB " ye indirdi, not görünümünü ise durağandan negatife çevirdi.

Türkiye'nin kredi notunu 'takvim dışı' düşüren Moody's'ten açıklama!

Moody’s'in cuma günü gelen not indirimi kararı 'takvim dışı' olması nedeniyle de eleştirildi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, kredi koşullarında değişiklik oluştuğunda takvim dışı değişiklik yapılacağını aktardı.

Rusya'da konut kredi faizleri yüzde 10'un altına düştü!

Rusya’da Merkez Bankası’nın faiz indirimi sonrası en büyük kamu bankası Sberbank da faizlerini düşürme kararı aldı.

S&P, Rusya'nın kredi notunu yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's, Rusya ile ilgili yeni kararını verdi. Ülkenin kredi not görünümünü "pozitife" çevirdi.

Moody's Rusya'nın notunu yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Rusya'nın not görünümünü değiştirdi. Moody’s, “Ba1” olan kredi notunu teyit ederken, notu negatiften durağana yükseltti.

Rusya ile yeni dönem Enka İnşaat'ı olumlu etkileyecek!

Rusya ile yeni dönemin yükselen şirketleri Piyasalar, MoodyVin not değişimine gitmemesi ve Türkiye-Rusya ilişkilerindeki adımlarla olumlu fiyatlandı. Bu sürecin; THY, TAV, Şişecam ve iştirakleri, Enka İnşaat gibi şirketleri olumlu etkileyeceği de belirtiliyor.

Moody's'den olumsuz bir not indirimi beklemiyorum!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, "Moody's'den olumsuz bir not indirimi beklemiyorum. Türkiye'nin makro ekonomik verileri böyle bir şeyi hak etmiyor." dedi.

Mehmet Büyükekşi: Kredi notunun indirimini doğru bulmuyoruz!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, S&P'nin not indirimini değerlendirdi. Büyükekşi, "Not indirimi yapılmasını doğru bulmamız mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Tur operatörlerinin indirimi Rusya'dan rezervasyon getirmedi!

Şubat'ın ortasına geldik. Rusya'dan tek bir rezervasyon yok. Batı ile çalışan tur operatörleri de bunu fırsat bilip indirim istedi. Mecburiyetten % 25 hatta % 40 indirim yapan tesisler var.

Moody's'ten Rusya'ya kötü haber!

Moody's'ten Rusya'ya not kötü haber var. Moody's'in notunu düşürdüğü şirketlerin arasında Rusya'nın dev petrol şirketi Rosneft, Lukoil, Gazprom Neft, Transneft, doğalgaz devi Gazprom ve devlet demiryolları da yer alıyor.

Moody's'ten Rusya'ya not indirimi!

Moody's'ten yapılan açıklamada, notun düşürülmesine en temel gerekçe olarak petrol fiyatlarındaki ciddi düşüş ve döviz kuru şokunun, ülkenin hali hazırdaki düşük büyümesini orta vadede daha da zayıflatacağı gösterildi.

Rusya'dan Türkiye'ye yüzde 6 doğalgaz indirimi!

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yaptığı ortak basın açıklamasında, "Türk ortaklarımızla enerji işbirliği ile ilgili, 1 Ocak itibarıyla doğalgaz fiyatlarında yüzde 6 indirim sağlayacağız" dedi

Moody's Rusya'nın notunu indirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Rusya'nın kredi notunu "Baa2"ye indirirken, not görünümünü negatif olarak belirledi. Moody's'ten yapılan açıklamada, Rusya'nın kredi notunun "Baa1"den "Baa2"ye indirildiği, not görünümünün ise negatif ol

Türkiye'nin not indiriminde şüpheler artıyor!

Türkiye'nin not indiriminde şüpheler artıyor. Maliye Bakanı Şimşek, "Türkiye'ye ilişkin bir not indirimi bence, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi 'başka saiklerle olabilir' şüphesini artırıyor" dedi.

rusya not indirimi Haberi

rusya not indirimi

Uluslararası Japon Kredi Derecelendirme Kuruluşu (JCR), Rusya'nın "BBB+" olan kredi notunu "BBB"ye indirdi, not görünümünü ise durağandan negatife çevirdi.


JCR'ın internet sitesinde yer alan açıklamada, 2012 yılından bu yana yavaşlayan Rusya ekonomisinin, Ukrayna krizi ve ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından uygulanan ekonomik yaptırımların etkisiyle daha da zayıflayabileceği, 2014 yılında resesyona girebileceği kaydedildi.


Uluslararası güvenin azalmasından kaynaklanan yüksek sermaye çıkışlarının, ülkenin döviz likidite pozisyonundaki bozulmada iyileşmeyi daha zor hale getirebileceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Rusya ekonomisi orta vadede durgun kalabilir. Derinleşen Ukrayna çatışması, artan doğrudan yatırımlar tarafından desteklenen endüstriyel yenilikleri riske atabilir. Sürdürülebilir bir ekonomik kalkınmayı gerçekleştirmek için, doğal kaynaklar endüstrisinin yüksek oranda endüstriyel yapıya bağımlı olması, kayagazı devriminden kaynaklanan doğalgaz fiyatlarındaki aşağı yönlü baskı ve devam eden sermaye çıkışlarının gibi...