09 / 05 / 2024

rusya ruble ödeme

rusya ruble ödeme

Rusya, ruble ile ödeme yapmayı reddeden Hollanda'ya bugünden itibaren gaz akışını kesmeye karar verdi. Hollanda Gaz Şirketi, gaz akışının durmasıyla ilgili 'Sonuçlarını öngörmek imkansız' açıklaması yaptı. Rusya, ise tehdidinde ne kadar ciddi olduğunu gösterdi.

Moskova'nın en pahalı dairesi görenleri hayrete düşürdü! Kirası 14 milyon ruble!

Rusya Moskova'da Şubat ayı itibarıyla en pahalı dairenin kirası 14 milyon ruble olarak açıklandı. İşte Moskova'daki en pahalı 3 kiralık daire...

Rusya’da yeni konut fiyatlarında rekor artış! üç seneda yüzde 90 arttı!

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rusya’da son 3 senede yeni konutların fiyatlarının yüzde 90 oranında arttığını söyledi. Üç sene önce dolar 77 ruble iken bugün 89 ruble bandında. 

Rusya’da dijital ruble dönemi başlıyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede dijital rublenin kullanımına yönelik yasanın yürürlüğe girmesi için onay verdi. Putin tarafından imzalanan kararnameye göre, Rusya'da dijital ruble dönemi başlayacak.

Türkiye’nin Rusya’ya yapacağı 600 milyon dolarlık doğal gaz ödemesi 2024’e ertelendi!

Reuters'tan edinilen bilgilere göre, Rusya'ya doğal gaz ödemesinde ilk erteleme 600 milyon dolar oldu. Fiyatlara bağlı olarak 3-4 milyar dolarlık ödeme 2024 yılına ertelenebilir.

Apple'a Rus darbesi! Aldığı ceza dudak uçuklattı

Rusya'nın rekabet düzenleyicisi, geliştiricileri  App  Store ödeme sistemini kullanmaya zorlamasının şirketin hakim  konumunu kötüye kullanmak olduğunu söyleyerek Apple'a para cezası verdi. 1,2 milyar ruble (17,4 milyon dolar) ödeyecek.

Altın fiyatlarıyla ilgili çılgın senaryo! Altında Rusya rallisi mi geliyor?

Rusya, tavan fiyat uygulamasının ardından Avrupa'ya ve karara destek veren ülkelere petrol satışını yasaklamıştı. Rus petrolünde, 1 gram altına denk gelen 60 dolar tavan fiyata karşılık, altın ile ödeme yapılması senaryosu gerçek olursa altının ons fiyatının 1800 dolardan 3600 dolara yükselmesi bekl

Rus Televizyonunda dikkat çeken Türkiye açıklaması! "Deney yaptık" ve "dost ülke" vurgusu

Rusya, Ruble ile doğal gaz satışının ardından Türkiye'ye Ruble ile tahıl sattığını duyurdu. Rus Televizyonuna konuşan Başbakan Yardımcısı Viktoriya Abramçenko, bunun bir deney olduğunu kaydetti.

Rusya’yı hiçbir yaptırım yıkamıyor! ABD’nin yeni kararı oyunu tersine çevirebilecek mi?

Rusya’yı hiçbir yaptırım durduramıyor. Rus ödeme yöntemi olan MİR, birçok ülkede kabul görmeye başladı bile. Türkiye 5 bankası ile MİR’i kabul ederken, karşıt sesler yükselmeye başladı. ABD ve AB ülkeleri bu durumdan rahatsız olurken, kısıtlamalar peş peşe geldi. İşte haberin detayları…

Rusya'da rekor seviyede dolar satın alındı! Son dakika dolar hamlesi

Rusya'daki vatandaşlar temmuz ayında 176 milyar ruble net döviz alımı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, Rusya'daki tüzel kişilerin haziran ayında 176 milyar ruble net döviz alımı yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Rusya o ülkenin de doğal gaz vanasını kapatma kararı aldı! Ruble krizinde son halka

Rusya'nın 1 Nisan'dan itibaren doğal gaz ödemelerini rubleyle alacağını açıklamasının ardından süreç başladı. Ülkeye rubleyle ödeme yapmayan Avrupalıların doğal gaz vanaları teker teker kapanmaya başladı. Son halka ise bakın kim oldu?

Rusya'dan ruble resti! Ödemeyi kabul etmeyen ülkeye gazı kesti

Rusya, ruble ile ödeme yapmayı reddeden Hollanda'ya bugünden itibaren gaz akışını kesmeye karar verdi. Hollanda Gaz Şirketi, gaz akışının durmasıyla ilgili 'Sonuçlarını öngörmek imkansız' açıklaması yaptı. Rusya, ise tehdidinde ne kadar ciddi olduğunu gösterdi.

Rusya'dan altın ve gümüş fiyatlarını çok sert yükseltecek adım! Plan uygulamaya girerse...

20 Şubat 2022 Perşembe günü Ukrayna'yı işgal girişimi başlatan Rusya, uluslararası arenada ekonomik boykot yiyince çareyi yeni stratejiler geliştirmekte arıyor. Daha önce doğal gaz ödemelerini ruble ile alacağını açıklayan Rusya şimdi de yeni bir ekonomik planı duyurdu.

Putin'den ruble kararı! 1 Rus rublesi kaç TL?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, doğal gazı dost olmayan ülkelere ruble karşılığında satma kararı Avrupa ülkelerini ayağa kaldırdı. Dünya gündemine bomba gibi düşen bu açıklama sonrasında yüz binlerce kişi rubleyi araştırmaya başladı...

rusya ruble ödeme Haberi

rusya ruble ödeme

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararnameye göre Rusya'dan gaz alan ülkelerin ödemelerini Rus para birimi ruble ile yapmasına karar verilmişti.

Bu karara uymayan bazı ülkelere Rusya tarafından gaz sevkiyatı durdurulurken, söz konusu ülkeler arasına Hollanda da eklendi.

"ÖDEME YOKSA GAZ DA YOK"

Rus petrol şirketi Gazprom tarafından yapılan açıklamada, doğal gaz ödemelerini ruble ile yapmaya karşı çıkan Hollanda'ya gaz sevkiyatının durdurulacağı belirtilerek, "Sözleşmede belirtilen son ödeme tarihi olan 30 Mayıs itibarıyla Gazprom Export, nisan ayı gaz tedarikine dair GasTerra'dan (Hollanda petrol şirketi) ödeme almamıştır. Bu bağlamda 31 Mayıs 2022'den itibaren Rusya Devlet Başkanı'nın imzaladığı kararname doğrultusunda ödeme yapılana kadar GasTerra'ya gaz sevkiyatı durdurulmuştur" denildi.

2 MİLYAR METREKÜPLÜK GAZ KESİNTİSİ BAŞLADI

GasTerra'nın Rus petrol şirketi Gazprom'a ruble ile ödeme yapmayı reddetmesi...