03 / 05 / 2024

rusya stadyum projeleri

rusya stadyum projeleri

Rusya, 2018’de Dünya Kupası için 10 milyar dolara 12 stadyum yapmaya hazırlanıyor. Moskova’da Mosbuild fuarında yeni ürünlerini sergileyen Türkiye’nin önde gelen iskele kalıp üreticilerinden Urtim de pastadan pay almak istiyor..

Rusya Emlak Fuarı ReExpo 21-23 Eylül’de Moskova’da! Emlak projeleri binlerce ziyaretçi ile buluşacak!

Gayrimenkul sektörü, bölgenin en büyük Uluslararası Emlak Fuarı olan ReExpo’da Rusya Emlak Fuarı ReExpo 21-23 Eylül’de Moskova’da gerçekleştirilecek.

Rusya'da Kovid-19'la inşaat sektöründe ne değişti?

Rusya’da Kovid-19 salgını sonrası başlayan kriz ve kısıtlamalar, gayrimenkul yatırımcısı şirketlerinin yeni projeleri rafa kaldırmasına sebep oluyor. Alışveriş merkezi projelerinden vazgeçen bazı şirketler, konut inşaatına yöneldi.

Rusya'da inşaat sektörüne yeni konut dopingi!

Rusya'da devletin yıllık yüzde 6,5 faiz oranıyla konut kredisi desteği sunması ve hazır konut satışlarında rekor artış yaşanması inşaat şirketlerinin yeni projeleri hızlandırmasına sebep oldu. 

Rusya'da emlak yatırımlarına Kovid-19 freni!

Koronavirüs Rusya'da emlak yatırımlarının ertelenmesine sebep oluyor. Şirketlerin çoğu projeleri erteliyor ya da tamamen vazgeçiyor...

Rusya’da konut projeleri azaldı!

Rusya’da inşaat sektöründe finansman modelinin değişmesinin ardından konut projelerinde düşüş yaşandı. 2020 yılında inşaat halinde olan konut projelerinin toplam alanının 107,5 milyon metrekare olduğu belirtildi.

Rusya’daki dev stadyum yıkım sırasında çöktü!

Rusya’da konser ve spor etkinliklerinin yapıldığı dev stadyum yıkım sırasında çöktü. Stadyumun yıkımında çalışan işçilerin enkaz altında kalabileceği düşünülüyor.

Rusya’nın dev projeleri için Türk müteahhitlere davet!

Türk yatırımcılar için Rusya’nın cazip bir ülke olduğunu söyleyen Rusya Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhov, “Türk şirketleri Rusya’nın ithalat hacmindeki paylarını artırmak istiyorsa sadece Moskova’da değil, ülkenin tüm bölgelerinde aktif şekilde yer almalıdır” dedi.

Ant Yapı'nın Rusya'daki gurur projeleri!

Ant Yapı Rusya'da bugüne kadar bir çok projeye imza attı. İşte Ant Yapı'nın Rusya'daki gurur projeler...

Türkiye'nin yeni stadyum projeleri kaça mal oldu?

İzmir Dokuz Eylül Gazetesi'nin yazarı Murat Atilla, yeni yapılan statlara ilişkin yazı kaleme aldı. İşte Atilla'nın yazısı...

10 yılda 18 yeni stadyum inşa edildi!

Stadyum projeleri ile öne çıkan Türkiye, 2007 yılından bu tarafa 18 yeni stadyum inşa ederken, Avrupa'nın bu süreçte en fazla stadyum inşa eden ülkesi oldu.

Türk müteahhitlerin Rusya sıkıntısı!

Türk müteahhitlik firmaları en büyük pazarları Rusya'da yeni iş alamaz duruma geldi. Sadece mevcut projeleri sürdüren müteahhitlerin, Rusya nedeniyle 4-5 milyar dolarlık kayıp yaşaması olası...

Rusya'daki stadyum inşaatları devam edecek!

Rusya Spor Bakanı ve Futbol Birliği Başkanı Vitaly Mutko, stadyum inşa eden Türk şirketlerinin Rusya’da çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Rusya'nın Türk inşaat işçilerini göndermesi projeleri etkilemeyecek!

Rusya İnşaat Bakanlığı, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in onayladığı karar uyarınca, Türk işçilerin ülkede istihdam edilmemesinin yapım aşamasındaki projeleri etkilemeyeceğini açıkladı.

rusya stadyum projeleri Haberi

rusya stadyum projeleri

Moskova’da Mosbuild fuarında yeni ürünlerini sergileyen Türkiye’nin önde gelen iskele kalıp üreticilerinden Urtim’in patronu Serdar Urfalılar, bu pastadan pay almak için kolları sıvadıklarını söyledi. Krize rağmen Rusya pazarına olan inançlarının devam ettiğini ifade eden Urfalılar, “Rusya’ya yönelik ABD ve Avrupa Birliği’nin uyguladığı yaptırımların pazara olumsuz etkileri görülecek. Ama işler bir iki yıla düzelir” dedi.


12 yeni stad yapılacak

Rusya’nın Dünya Kupası için önemli yatırımlara imza atacağını dile getiren Urfalılar şunları söyledi:

“Rusya 12 stadyum için 10 milyar dolar yatırım yapacak. Bu konuda çok tecrübeli bir firmayız. 35 yıldır Türkiye ve dünyada birçok büyük stadyum inşa ettik. Türkmenistan Olimpiyat Köyü, Sivas Stadyumu, Libya 28 Mart Stadyumu, Güngören ve Vodafone Beşiktaş Arena Stadyumları’nın inşaatlarında kalıp ve iskelelerimizle yer...