01 / 05 / 2024

rusya ucuz petrol

rusya ucuz petrol

AB ülkelerinin Rusya Ukrayna savaşından sonra Rusya'dan petrol ihracatını yüzde 90'a varan oranlarda azaltma kararı almasının ardından Rus petrolüne ilgiyi en fazla gösteren ülkelerden biri Türkiye oldu. Türkiye'nin Rusya'dan ithal ettiği petrol son 5 ayda rekor kırdı.

Rusya benzin ve motorin ihracatını askıya alıyor! Akaryakıt fiyatları yeniden tırmanacak mı?

Rusya, 1 Mart’tan itibaren 6 ay süreyle petrol ürünlerinin (benzin ve motorin) ihracatını askıya alıyor. Peki akaryakıt fiyatları nasıl etkilenecek? Beklentiler neler? Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından açıkladı. İşte vatandaşların yorumları...

Ucuz petrol sayesinde akaryakıt fiyatları düşürebilir! İşte o öneriler...

Türkiye’nin Rusya’dan tedarik ettiği petrol ile sağladığı 2 milyar dolar tasarrufun, akaryakıt fiyatlarına da yansıması bekleniyor. Peki bu nasıl olabilir? Dr. Cem Başlevent, tek tek açıkladı. 

Brent petrolün varil fiyatı 88,92 dolara çıkarak resmen rekor kırdı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen brent petrolün varil fiyatı, Suudi Arabistan ve Rusya'nın arz kesintilerine Ekim ayında da devam edeceği endişeleriyle 88,92 dolara çıkarak geçen sene kasım ayından bu yana en yüksek seviyeleri gördü.

Rusya bu sene için 515 milyon ton petrol üretim hedefini koruyor!

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya'nın petrol üretim kısıntısı kararı doğrultusunda sene sonu tahminlerinde değişiklik yapmadıklarını kaydederek, "2023 yılı için 515 milyon ton petrol üretim hedefini değiştirmedik." diye konuştu.

8 petrol şirketinin toplam geliri yüzde 50 artarak 2,4 trilyon doları aştı!

Rusya-Ukrayna savaşının tetiklediği arz endişeleriyle petrol fiyatlarının rekor seviyelere ulaştığı 2022 yılında dünyanın halka açık en büyük 8 petrol şirketinin toplam geliri bir önceki seneye göre yaklaşık olarak yüzde 50 artarak 2,4 trilyon doları aştı.

Türkiye’nin petrol ithalatı ne kadar arttı? En fazla hangi ülkelerden petrol ithal edildi?

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, mart ayında 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 7,27 oranında artarak 4 milyon 119 bin 359 ton oldu. Ham petrol ve petrol ürünlerinde en fazla ithalatın Rusya, Irak ve Kazakistan'dan yapıldığı öğrenildi.

Petrol devi 2022'yi büyük karla kapattı

Aramco, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının ardından yükselen enerji fiyatlarının da yardımıyla 2022'de rekor kazanç açıklayan en son enerji şirketidir. Suudi petrol devi Aramco, 2022 için 151 milyar Euro'luk rekor bir kâr açıkladı ve bu, devlete ait şirket için geçen yıla göre %46,5'lik bir artışa işa

ABD Hazine Bakanlığı'ndan açıklama: ‘Rusya’nın petrol geliri büyük ölçüde düştü!’

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Rusya’nın petrol gelirlerine ilişkin açıklama geldi.  Bakanlık, tavan fiyat uygulamasından sonra Rusya'nın petrol gelirlerinin büyük ölçüde düştüğünü duyurdu.

Petrol fiyatları 3 ayın ardından 75 doların altına geriledi! 3 Mayıs 2023 brent petrol fiyatı

Rusya-Ukrayna savaşıyla yükselişe geçen petrol fiyatları 3 ayın ardından tekrar 75 doların altına geriledi. Peki bugün brent petrol ne kadar? 3 Mayıs brent petrolün varil fiyatı kaç dolar? 3 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı... 

'Petrol fiyatları yakında artacak'

Petrol fiyatlarında korkutan tahmin. Rus petrolüne yaptırım nedeniyle Rusya'nın ihracatının düşmesi ve Çin'in talebinin artmasıyla petrol arzında sorun yaşanması ve petrol fiyatlarının artması bekleniyor.

Araç sahipleri aman dikkat! Rus petrol ürünlerine tavan fiyat başladı!

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin, Rusya'dan deniz yoluyla taşınan dizel ve sıvı yakıt (fuel-oil) gibi çeşitli rafineri petrol ürünlerine yönelik ithalat yasağı başladı. Petrol ürünlerine tavan fiyat uygulaması bugün itibarıyla resmen uygulamaya girdi.

Petrol piyasasında ‘şok’ gelişmeler! Benzinde yeni zamlara hazırlıklı olun! Deposunu bugünden dolduran kazanır!

AB’nin Rusya’ya yönelik yeni yaptırımları bugün devreye girerken, bunun özellikle gelecek dönemde petrol fiyatları üzerinde sarsıcı etkileri olacağı belirtiliyor. Uygulanacak yaptırımlar kapsamında en çok dizelin etkilenmesi bekleniyor.

Akaryakıtta son dakika! Rusya o ülkelere petrol satmayacak! Benzin ve motorin fiyatları ne olacak? 

Rusya, fiyat sınırı getiren ülkelere petrol satışı yapmama kararı aldı. Peki benzin ve motorin fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...

rusya ucuz petrol Haberi

rusya ucuz petrol

Türkiye'nin Haziran ayında Rusya'dan ithal ettiği petrol 5 milyar doları aşarak rekor kırdı. Rusya'dan petrol ithal eden ülkeler arasında Türkiye ilk sırayı aldı. Rusya AB'nin petrolüne ambargo koymasından fiyatlarda indirim yaparak piyasaya satışa çıkarmışken ucuz petrolü en çok talep eden ülkelerin başında Türkiye geldi.

Türkiye indirimli indirimli fiyattan aldığı ham petrolün işlenmiş ürünleri benzin mazot ve LPG'yi ise tüketiciye indirimli fiyattan satmıyor..

Haziranda Türkiye'nin petrol ithalatı 31,6 milyar dolarla rekor kırarken, bir rekor da Rusya'dan ithal edilen petrol rakamlarında görüldü.

Türkiye'nin Rusya'dan ithalatı Ticaret Bakanlığı verilerine göre; haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 118,3 oranında artışla 5 milyar 66 milyon dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

2022 yılın ilk altı ayında Rusya'dan yapılan petrol ithalatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 119,5 artışla 27,7 milyar dolara çıktı.

Türkiye'nin ilk altı...