08 / 05 / 2024

rusya yerli para kullanımı anlaşması

rusya yerli para kullanımı anlaşması

Rusya Maliye Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, iki ülke arasındaki ödeme ve anlaşmalarda yerli para birimlerinin kullanılmasına ilişkin anlaşma imzaladı.

Ocak 2024 Borsa İstanbul analizi! Yerli ve yabancı yatırımcı ne yaptı? Kim para kazandı?

Ocak ayında dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsada yükseliş devam ederken Ekonomist İris Cibre X sosyal medya hesabından yerli ve yabancı yatırımcılar açısından Ocak ayı borsa analizini paylaştı.

Otel fiyatları uçtu, yerli turist tatili çadırda geçirdi!

Tatil yerlerinde iki kişinin bir haftalık ödeyeceği para, en ucuz otellerde bile 30 bin TL’den başlıyor. Artan otel fiyatlarından sonra bu rakamı karşılayamayan yerli turist tatilini çadırda geçirdi.

Meslek liseleri para basıyor! 2 milyar 357 milyon lira gelir elde edildi!

Meslek liselerine yönelik katsayı adaletsizliğinin yarattığı hasar, atılan adımlarla onarılmaya devam ediyor. 1 milyon öğrencinin eğitim gördüğü meslek liseleri yerli üretimlerle para basıyor.

Rusya'dan kripto para atağı! İran ile ortaklaşa yapacaklar

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırım Rusya ve İran arasında yeni yatırım ve kazanç yolları sağlamaya sevk etti. Ticaret amaçlı kullanmak için altına dayalı kripto para üreteceği açıklandı.

Rusya'dan yaptırımlara yönelik kripto para hamlesi! Uluslararası ödemelerde kripto yasallaşsın!

Rusya'dan kripto paralara ilişkin dikkat çeken hamle. Rusya kripto paralarla uluslararası ödemeleri yasallaştırmak için adım atılması gerektiğine dikkat çekti.

Moskova Bankası’ndan, dolarla işlem yapanlara sert müdahale. Rusya dolara bağlı olmayacak!

Moskova Borsası hafta başında yaptığı açıklamada, Rusya'nın kendisine yaptırım uygulayan ülkelerin para birimlerine olan bağımlılığını kesmeye çalıştığı söyledi. Bunun için borsa işlemlerini garanti altında tutmak için doların teminat olarak kullanılmasını yasaklayacağını söyledi. İşte detaylar..

İran ve Rusya, doları ticari işlemlerde rafa kaldırmayı planlıyor

Rusya ve Ukrayna arasında süren savaş ve AB blokunun Rusya'ya karşı hayata geçirdiği ekonomik yaptırımlar bölgede dengeleri değiştirecek adım ve anlaşmalara neden oluyor. Bu kapsamda İran ve Rusya'nın ticari işlemlerde dolar yerine yerel para birimlerini kullanmaya hazırlandığı öğrenildi.

Japonya'dan kripto para borsalarına dikkat çeken Rusya uyarısı!

Japonya tarafından kripto para platformlarına dikkat çeken bir uyarı yapıldı ve Rusya ile Belarus'a ilişkin yaptırımlara uyum sağlamalarının altı çizildi.

AB'den Rusya'ya kripto para yaptırımı geliyor!

Avrupa Birliği Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekatın ardından Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulamak için harekete geçti.

Ukrayna'ya yaklaşık 60 milyon dolar değerine kripto para bağışı!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından sonra Ukrayna'ya yapılan kripto para bağışının yaklaşık 60 milyon dolarlık değere ulaştığı bildirildi.

Rusya-Ukrayna krizi kripto paralara nasıl yansıdı? Uzmanlardan Rusya için çarpıcı kripto uyarısı!

Rusya Ukrayna arasında yaşanan sıcak temastan sonra Rusya'ya SWIFT yaptırımı uygulandı. SWIFT yaptırımının ardından kripto para piyasasına yönelen Rusların ne yapacağı merakla takip ediliyor.

Kripto para dünyasında neler oluyor? Hızlı yükselişin ardında savaş mı var?

Kripto para piyasasının ve özellikle lider Bitcoin’in hızlı yükselişinin ardında Ukrayna-Rusya savaşı olduğu düşünülüyor. İşte detaylar…

Kripto paralarda Ukrayna-Rusya etkisi! Son durum korkuttu!

Kripto para piyasalarında Ukrayna-Rusya arasındaki gerilim ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gerçekleştirileceği faiz yükselişinin yakınlaşması sebebiyle Bitcoin ve Ethereum ilk sırada olacak şekilde kripto piyasalarında düşüş eğilimi devam ediyor. 

rusya yerli para kullanımı anlaşması Haberi

rusya yerli para kullanımı anlaşması

Rusya ve Türkiye yerli para birimlerinin kullanılması yönünde anlaşma imzalandı. Anlaşma ile, iki ülke arasındaki hesaplamalarda yerli para birimlerinin kullanımı, uygun bir finans pazarı oluşturulması ve yerli kuruluşlar için yerel para birimlerinin cazibiyetinin artırılması amaçlanıyor.

Sputniknews'de yer alan habere göre; anlaşma ile Türk banka ve şirketlerinin SWIFT ödeme sisteminin Rus versiyonu olan Rusya Merkez Bankası Ulusal Ödeme Sistemi’ne bağlanması, Rusya tarafından MasterCard ve VISA’ya alternatif olarak tasarlanan MİR banka kartlarının kullanımı için Türkiye’de gerekli altyapının oluşturulması öngörülüyor.

Diğer yandan anlaşma ile iki ülkenin ulusal ödeme sistemlerinin etkileşimi ve daha sonra bu sistemlere başka ülkelerin bağlanması olasılığı konusunda işbirliği yapılması amaçlanıyor.

Anlaşma doğrultusunda iki taraf arasındaki işlemlerin arttırılması için muhabir banka hesapları kullanımının yaygınlaştırılmasının desteklenmesi de...