30 / 04 / 2024

Ruya Mocan

Ruya Mocan

Haydarabad'daki Falaknuma Sarayı, henüz açılmadan en iyi oteller arasına girdi

Ruya Real Estate İnvestment Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ruya Real Estate İnvestment Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi bugün Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Eşref Mahmutoğlu tarafından kuruldu.

61 şehrin içinden, 18 tanesinin ise kent merkezinden aktif faylar geçiyor!

Prof. Orhan Tatar, Elazığ'da incelemelerde bulundu. AFAD Danışma Kurulu Üyesi Prof. Orhan Tatar, 18 şehrin merkezinden doğrudan doğruya aktif faylar geçtiğini açıkladı...

Atatürk Orman Çiftliği ve Orman Genel Müdürlüğü'nde düzenleme!

Atatürk Orman Çiftliği ile Orman Genel Müdürlüklerinin yapısında düzenlemeye gidildi. Düzenlemeye göre, satılacak gayrimenkullerin arazinin bilanço kıymetleriyle satış bedelleri arasındaki fark doğrudan doğruya yedek sermayeye eklenecek. 

Eklenti brüt alanı nedir?

Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme ait olan yeri eklenti olarak tanımlanıyor. Peki, eklenti brüt alanı nedir?

Ruya Yapı Malzemeleri Otomotiv İnşaat ve Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ruya Yapı Malzemeleri Otomotiv İnşaat ve Taahhüt Ticaret Limited Şirketi, Salih Turmuş ve Haluk Kömel ortaklığıyla 500 bin TL sermaye ile 7 Mart'ta Küçükçekmece, Cennet Mahallesi'nde kuruldu.

Tapu tahsis belgesi devredilebilir mi?

Tapu tahsis belgesinde tahsis edilen gayrimenkulün doğrudan doğruya ilgiliye mülkiyet hakkı vermiyor. Peki, tapu tahsis belgesi devredilebilir mi?

2006 yılında Celal Şengör gayrimenkul sektörüne girmiş!

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Celal Şengör, 2006 yılında akrabalarıyla ortak şirket kurarak gayrimenkul sektörüne girmiş. 7 milyon 900 bin lira sermayeli şirket doğrudan doğruya gayrimenkul projeleri gerçekleştirecekmiş.

1994 yılında Mocan Yalısı 115 milyara satılmış!

1994 yılında hissedarları arasında paylaşılamayan ve izale-i şuyu yoluyla açık artırmaya çıkartılan Şevket Mocan Yalısı 45 bin 346 adet altın parasına, 115 milyar liraya satılmış.

1994 yılında Pembe Yalı yeni sahibini bekliyormuş!

1994 yılında Kuzguncuk'taki Pembe Yalı, nam-ı diğer Mocan Yalısı ya da Fethi Paşa Yalısı yeni sahibini bekliyormuş. Tarihi yalı, 2. Sulh Hukuk Satış Müdürlüğü tarafından satılacakmış.

Mirasın kardeşler arasında paylaşımı!

Mirasçılar, mirasbırakanın aynî haklarını, alacaklarını, diğer malvarlığı haklarını, taşınır ve taşınmazlar üzerindeki zilyetliklerini doğrudan doğruya kazanırlar. Mirasın kardeşler arasında paylaşımı nasıl olur? Miras nasıl paylaşılır?

Kiracının dava hakkı!

Kiracı ancak, kendi kullanımına doğrudan doğruya etkili olan ve bağımsız bölümünden ortak yerlerle birlikte yararlanmasını kısıtlayan konularda aktif husumet ehliyetine sahip oluyor. İşte kiracının dava hakkı..

Amortisman ayırma sınırı!

Değeri 800 TL lirayı aşmayan peştemallıklar ile işletmede kullanılan ve değeri 800 TL lirayı aşmayan alet, edavat, mefruşat ve demirbaşlar amortismana tabi tutulmayarak doğrudan doğruya gider yazılabiliyor. İşte amortisman ayırma sınırı...

Dairenin eklentisi!

Bağımsız bölümün dışında olan ve doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilen yerler eklenti olarak ifade ediliyor. Peki dairenin eklentisi nedir? Hangi alanlar daire eklentisi olabilir?

Ruya Mocan Haberi

Ruya Mocan

Hintli Tata Grubu'nun bünyesindeki Taj Otels'e ait, dekorasyonu Ruya Mocan Nebioğlu tarafından yapılan Falaknuma Sarayı, henüz açılmadan sektörün dikkatini çekti. Ruya Mocan, 2 milyon sterline dekore ettiği otel için 16 bin metre kumaş harcadı ve 12 kişilik ekibiyle her şeyi Türkiye'de üretti.

HİNDİSTAN'ın otomotivden turizme kadar farklı sektörlerde faaliyet gösteren en köklü gruplarından Tata'nın dekorasyonu bir Türk tarafından yapılan Haydarabad'daki Falaknuma Sarayı, henüz açılmadan en iyi oteller arasına girdi. Harper's Bazaar dergisinin 2010 Ocak sayısında ‘en iyi tarihi otel' seçtiği Falaknuma Sarayı'nı dekore eden Ruya Mocan Nebioğlu, otelin tüm odalarını ve suitleri için gerekli olan malzemeleri Hindistan yerine Türkiye'de üretmeyi tercih etmiş. Tata Grubu'nun bünyesindeki Taj Otels'in sahip olduğu sarayı 2 milyon sterline dekore eden Ruya Mocan Nebioğlu, 22 ayda...