11 / 05 / 2024

rüzgar enerjisi projesi ürdün

rüzgar enerjisi projesi ürdün

Ortakları arasında Abu Dabi enerji firması Masdar’ın da bulunduğu bir firmanın Ortadoğu’nun ilk rüzgar enerjisi projesi için finans anlaşması imzaladığı ve rüzgar enerjisi projesinin Ürdün’e kurulacağı açıklandı....

Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektörü Almanya'da tanıtılacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Derneği (TÜREB) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında rüzgar enerjisi sektörünün çeşitli alanlarında Türkiye'de faaliyet gösteren 30 Türk firması WindEnergy Hamburg konferans ve fuarında tanıtılacak.

Fabrikalar rüzgar ve güneş enerjisine odaklandı! Kendini 2 yılda amorti ediyor!

Fabrikaların yeni gözdesi rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları oldu. Üretilen enerjiyi satarak iki senede kendini amorti etmesi de fabrika sahiplerini cezbeden detaylar arasında yer alıyor.

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü 7 bin 615 megavata ulaştı!

Türkiye'de yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık rüzgar enerjisi santrali devreye alındı. Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü bu yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık santralin işletmeye alınması ile 7 bin 615 megavata ulaştı.

Çılgın projeler rüzgarın yönünü değiştirdi!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Ataseven . Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi projeler nedeniyle bölgedeki bazı rüzgar santralların taşındığını ifade etti. 

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi kuruldu!

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile 15 Aralık 2017'de Selçuk Karaaslan tarafındankuruldu.

Türkiye rüzgar enerjisi santralinde Avrupa liginde!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, "Türkiye, geçen yıl bin 387 megavatlık santralin işletmeye alınmasıyla birlikte Avrupa'da en fazla rüzgar kapasitesini devreye alan üçüncü ülke oldu." dedi.

Türkiye'nin 2023 hedefi 20 bin MW rüzgar enerjisi üretmek!

Almanya'nın liman kenti Hamburg'da, "Hamburg Rüzgar Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı ve Avrupa Rüzgar Konferansı" Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in de katılımıyla gerçekleştirildi.

Sarıtepe- Demirciler RES 100 milyon avro yatırımla faaliyete geçti!

Zorlu Enerji’nin Türkiye’deki ikinci rüzgar santral projesi olan Sarıtepe-Demirciler Rüzgar Enerjisi Santralleri (RES), tam kapasite elektrik üretimine başladı.

Fikirtepe’de Brooklyn rüzgarı esiyor!

En değerli kentsel dönüşüm alanlarından Fikirtepe’de Brooklyn rüzgarı esiyor. Brooklyn Park projesi ile Anadolu yakasının kalbi Fikirtepe’yi emsalsiz bir konforla tanıştıran Pana Yapı, ayrıcalıklı serisine Brooklyn Life ile devam ediyor.

Sarpıncık RES Projesi'nde inşaat başladı!

ÇALIK Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim Ltd. Şti. Sarpıncık RES Projesi'nin inşaat çalışmalarına başlandı. Büyük iş makinalarıyla girilen, zeytinliklerin de bulunduğu Kızılcadağ mevkiinde inşaat hızla devam ediyor.

Çatalca Projesi Kiptaş fiyatlar!

Kiptaş Çatalca Konutları için 24 ay vade imkanı sunuluyor. Proje Çatalca Rüzgar Enerjisi Santrali'ne yakın konumda bulunuyor. İşte Çatalca Projesi Kiptaş fiyatlar...

Kiptaş Çatalca Projesi kampanya detayları!

Toplamda 2 bin 138 adet dairenin yer aldığı Kiptaş Çatalca Evleri Çatalca Rüzgar Enerjisi Santrali'ne yakın mesafede inşa ediliyor. İşte Kiptaş Çatalca Projesi kampanya detayları...

Fatma Güldemet Sarı: HES projeleri engelleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Türkiye'de yapılan her HES projesi, her rüzgar enerjisi projesi, her nükleer enerji projesi basına, kamuoyuna kötü yansıtılarak bir direnç oluşturularak engellenmeye çalışılıyor." dedi.

rüzgar enerjisi projesi ürdün Haberi

rüzgar enerjisi projesi ürdün


Masdar’ın yüzde 31 hisseye sahip olduğu Ürdün Rüzgar Projesi Şirketi tarafından yapılan açıklamada, rüzgar enerjisi projesinin Ürdün’e kurulacağı ifade edildi. Şirkete göre 117 MW gücündeki Tafile Rüzgar Çiftliği 290 milyon dolara malolacak ve ülkenin tüm enerji ihtiyacının yüzde 3’ünü karşılayacak.


Enerji üretimine gelecek yıl başlanacak ve tam ticari faaliyete 2015’te geçilmiş olacak. Tafile’de yıllık yaklaşık 400GW elektrik üretilecek ve bununla yıllık 235 bin tonluk karbondioksit salınımı engellenecek.


Ayrıca yıllık enerji talebi her yıl yüzde 5 artan Ürdün’ün 2020 yenilenebilir enerji hedefinin yaklaşık yüzde 10’u bu rüzgar enerjisi projesinden temin edilecek. Açıklamaya göre projeyi finanse eden kurum ve bankalar arasında Uluslararası Finans Şirketi, Avrupa Yatırım Bankası, OPEC Uluslarası Kalkınma Fonu ve Ürdün Sermaye Bankası...