07 / 05 / 2024

saathane meydanı nerede

saathane meydanı nerede

Samsun'un en eski ve önemli ticaret ve yaşam merkezlerinden biri olan Saathane Meydanı, restorasyon ve rekreasyon projesiyle eski ihtişamına yeniden kavuşacak.Samsun’un tarihi meydanı gün yüzüne çıkıyor...

Saathane Meydanı ve Taşhan restorasyon çalışmalarıyla gün yüzüne çıkıyor!

Samsun'un şehir merkezinde, çarpık yapılaşma nedeniyle görülemeyen adını 19. yüzyılda yapılan Saat Kulesi'nden alan tarihi Saathane Meydanı ve Taşhan, Samsun Büyükşehir Belediyesinin başlattığı restorasyon projesiyle gün yüzüne çıkarılıyor...

Saathane esnafı restorasyona sıcak bakıyor!

İmza kampanyası başlatan Saathane esnafı restorasyona sıcak bakıyor Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin imar değişikliği yapacağı Saathane Meydanı Projesi, hukuka takıldı. Belediyeye karşı hukuk mücadelesi veren esnaf, tarihi yapının tamamen yok edilmemesini

Gamador Meydan nerede? Gamador Meydan fiyat listesi!

Gamador Meydan nerede sorusunun yanıtı ve Gamador Meydan fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte vade farksız 36 ay taksit imkanı sunulan Gamador Meydan detayları...

Meydan Başakşehir nerede?

Meydan Başakşehir nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Meydan Başakşehir nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Manisa Meydan nerede?

Manisa Meydan nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Manisa Meydan projesi nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Samsun Saathane Meydanı Projesi’nde son durum ne? 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yapımı devam eden Saathane Meydanı Projesi hakkında açıklamada bulundu. 

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Samsun Saathane Meydanı'ndaki restorasyon çalışmaları tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon ve onarım çalışmaları devam eden Samsun Saathane Meydanı'nda incelemelerde bulundu.

Samsun'daki 511 yıllık Taşhan için son rötuşlar!

Samsun İlkadım Saathane Meydanı'nda bulunan 511 yıllık tarihi Taşhan'da restorasyon çalışmalarını sona geldi. Çalışmaların Temmuz ayının ortalarına doğru bitmesi planlanıyor.

EON Meydan nerede?

Sultanbeyli'de Eon İnşaat imzası ile hayata geçirilen Eon Meydan projesi yarın resmen satışa çıkacak. 2020 yılında teslim edilecek projede 220 adet daire ile 54 dükkan yer alıyor. Peki Eon Meydan nerede yer alıyor?

E5 Meydan Sefaköy projesi nerede?

"Şehrin Kalbine Dokun" sloganıyla basına tanıtılan E5 Meydan Sefaköy projesi Torkam İnşaat ve Nar iş ortaklığı tarafından hayata geçirilecek. Peki E5 Meydan Sefaköy projesi nerede?

Samsun Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi'ne ödül!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından be sene 15.’si düzenlenen, “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda “Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi” ile proje ödülüne layık görüldü.

Samsun Saathane Meydanı Projesi’nde sona yaklaşılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, ‘Saathane Meydanı Projesi’ çalışmalarını kış aylarına kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Samsun'daki taşhan restore ediliyor!

Samsun'un kültürel miraslarından Saathane Meydanı’ndaki 500 yıllık tarihi taşhanın restorasyon çalışmalarına başlandı. Yürütülen proje kapsamında taşhan, orijinal haline döndürülüyor.

Samsun Saathane Meydanı projesi tanıtıldı!

ÇEKÜL Vakfı üyeleri Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Saathane Meydanı ve tarihi binaların proje konseptleriyle ilgili sunum yapıldı.

saathane meydanı nerede Haberi

saathane meydanı nerede

Samsun'un en eski ve önemli ticaret ve yaşam merkezlerinden biri olan Saathane Meydanı, restorasyon ve rekreasyon projesiyle eski ihtişamına yeniden kavuşacak.



Samsun’da kent tarihinin ilk eserlerini gün ışığına çıkaracak, tarih ve kültür turizminin gelişmesine önemli katkılar sağlayacak Saathane Meydanı Projesi devam ediyor. Şuana kadar yıkılan iş yerleri ile yetinmeyeceklerini açıklayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyük Cami ile Taşhan arasındaki tüm iş yerleri ile Saathane Kulesi yanındaki lokantaları da bedellerini ödeyip yıkarak projeyi genişleteceklerini belirtti. Bununla ilgili gerekli meclis kararını aldıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, Samsun'un geçmişine ilişkin hatıraları ve eserleri de içine alan restorasyon ve rekreasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Samsun'un saklı tarihi ve hatıraları ile yeniden buluşacağını söyledi.


Adını 19. yüzyılda inşa edilen Saat Kulesi'nden alan, içinde 500 yıllık...