02 / 05 / 2024

Sabancı Ailesine ait yalısı sayısı

Sabancı Ailesine ait yalısı sayısı

2004 yılında Sabancı Ailesi'nin Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü arasında sahibi olduğu yalı sayısı 13'e ulaşmış. Piyasa eksperlerine göre bu yalıların toplam değeri 200 trilyonun üzerindeymiş.

Bakırköy'ün tarihi binası Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık!

Bakırköy'ün İstanbul Caddesi'nde yer alan Simeonidis ailesine ait olduğu tahmin edilen tarihi bina, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık.

Sabancı Holding karını üçe katladı

Sabancı Holding son üç aylık döneme ait finansal tablolarını KAP'a açıkladı. Şirketin son üç aylık karı piyasa beklentilerinin üzerinde gelirken geçen yıla göre ise üçüncü çeyrek ve 9 aylık dönemlerde sırasıyla yüzde 220 ve 296 oranlarında artış gösterdi.

Osmanlı tapusu olanlar ne yapmalı?

Ailesine ait Osmanlı tapusu olanlar, tescil işlemi için nereye ve ne zaman başvurmaları gerektiğini merak ediyor. Peki, Osmanlı tapusu olanlar ne yapmalı?

Ahmet Aras'ın oteli için inceleme başlatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve ailesine ait olan oteldeki kaçak yapılaşma iddiaları üzerine inceleme başlattı.

Demet Mutlu 205 milyon TL'ye yalı aldı!

Trendyol'un kurucusu Demet Mutlu, Boğaziçi'nin en ünlü yalılarından Kıbrıslı Yalısı'nın Üründül ailesine ait olan kısmını satın aldı.

Düzce'de sarmaşıkların sardığı ahşap ev ilgi görüyor!

Düzce Akçakoca'da 100 yıl önce yapılmış ahşap evi sarmaşıklar sarınca ilgi odağı haline geldi. Oktay ailesine ait ev, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından koruma altına alındı.

Fransa'daki Verteuil Şatosu 25 milyon TL'ye satılıyor!

Fransa'da 1000 yıldır La Rochefoucauld ailesine ait olan Verteuil Şatosu, maddi imkansızlıklar sebebiyle el değiştirmek için hazırlanıyor. Şato 25 milyon TL bedelle satılacak. 

Salda Gölü halk plajının yanında pansiyon mu yapılıyor?

Salda Gölü halk plajının yanında, Hasan Gürcan ve ailesine ait olduğu bilinen Akçeşme Tesisleri arazisinde 70 kişilik bungalov, kamping tipi pansiyonun yapıldığı ileri sürüldü...

İzmit Belediye Meclisi'nde Ekşi ailesine ait bina için imar izni oylaması!

İzmit Belediye Meclisi’nde 9’uncu gündem maddesi olan kat izni görüşülecek. Ekşi ailesine ait olan binaya 8 kat için imar izni isteniyor!

İsrail, Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir binayı yıktı!

Filistinli Halife ailesine ait 3 katlı bina, İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

İmamoğlu ailesinin Kaz Dağları'nda villa yaptığı iddiası!

İmamoğlu ailesine ait Kaz Dağları'nın yanındaki 11 bin 925 metrekarelik arsada yüzlerce ağacın kesip villa yapıldığı iddia edildi.  

Gülper Özdemir Regent Crescent Sarayı'nın reklam yüzü oldu!

Sen Anlat Karadeniz dizisinin oyuncusu Gülper Özdemir Londra'daki Kraliyet ailesine ait olan Regent Crescent sarayının reklam yüzü oldu.

Katar Şeyhi'nin Marmaris'teki oteli kaderine terk edildi!

Marmaris turistik İçmeler Mahallesi'nde bulunan, Katar Kraliyet Ailesine ait 5 yıldızlı otel, istenildiği iddia edilen yıllık yaklaşık 1 milyon dolar kira bedeli nedeniyle talipli çıkmayınca kaderine terk edildi. Turizmciler bölge için otelin bir an önce turizme kazandırılmasını istiyor.

Sabancı Ailesine ait yalısı sayısı Haberi

Sabancı Ailesine ait yalısı sayısı



Sabancılar'ın İstanbul Boğazı'nda 13 yalısı var


Sabancı Ailesi'nin Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün arasında kalan alanda biri ikiz olmak üzere toplam 13 yalısı var. Bu yalıların 6'sı Vaniköy, 6'sı Beylerbeyi'nde, biri ise Anadolu Hisarı'nda bulunuyor.


    NOKTA Dergisi'nin haberine göre, Türkiye'nin önde gelen sanayici ailelerinden Sabancılar'ın Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün ayakları arasında sahibi olduğu yalıların sayısı 13'e ulaştı. Yalıların 6'sı Vaniköy'de, 6'sı Beylerbeyi'nde 1'i ise Anadolu Hisarı'nda bulunuyor.

    Yalıların tamamının tapuları, oğul ve kızlar adına çıkarılmış durumda. Aile içerisinde en çok yalıya sahip isim ise vefat eden Sakıp Sabancı'nın amcası Hacı Mehmet Sabancı'nın...