02 / 05 / 2024

sadece emeklisi olanlar emlak vergisi öder mi

sadece emeklisi olanlar emlak vergisi öder mi

Emlak vergisinde geliri olmayan yalnız tek bir konutu olanlar için kanunda muafiyet uygulaması bulunuyor. Bu uygulamadan emekliler de yararlanabiliyor. Peki, bu yıl emekli olanlar emlak vergisinden muaf mı?

Aracı olanlar yandı! Sadece kontağı çevirmenin aylık maliyeti 1500 lirayı buluyor!

Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, “4-6 yaş arası bir aracın sadece yürütme maliyeti vergi, trafik, kasko, araç muayenesi, yıllık bakımı eklendiğinde aylık 1500 liraya ulaşıyor. Araçtaki motor arızaları 50-300 bin, fren sistemi arızaları 5-20 bin bandında” şekline konuştu.

Dolar sadece 5 saat sonra böyle olacak! Dananın kuyruğu bugün kopuyor! Doları olanlar acil planınızı yapın

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bugün saat 14:00'da faiz kararını açıklayacak. Karar için sadece 5 saat kalırken piyasaların gözü karara çevrildi. Özellikle dolar, karar sonrası böyle olacak. Dananın kuyruğu bugün kopuyor! Doları olanlar acil planınızı yapın.

Dolar borcu olanlar köşe bucak kaçacak! Bu rakamı görenler yerinde duramayacak! Sadece 2 hafta kaldı! Acil bakın

Dolarda yükselişlerin başlayacağını öngören ekonomist Selçuk Geçer, dolar borcu olanlara kritik uyarılarda bulundu. Bu rakamı görenler yerinde duramayacak Sadece 2 hafta kaldı! Acil bakın!

Dolarda yarından sonra dananın kuyruğu kopuyor! Amerika Merkez Bankası resmen açıkladı! Doları olanlar hemen baksın

Dolar için kritik karara sadece 2 gün kaldı. 1 ocak günü Amerika Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Dolarda yarından sonra dananın kuyruğu kopuyor. Amerika Merkez Bankası resmen açıkladı! Doları olanlar hemen baksın.

Doların sadece 3 gün sonra tam bu kadar olacak! 1 doları bile olanlar yerinde duramıyor! Herkes bu rakamı konuşuyor

28 Ocak Cumartesi günü dolar/TL kuru milyonlarca yatırımcının odağında olmaya devam ediyor. Son dakika dolar ve dolar yorumları takip edilirken 3 gün sonrası için rakam açıklaması geldi. 1 doları bile olanlar yerinde duramıyor! Herkes bu rakamı konuşuyor...

Cebinde sadece 1 doları bile olanlar hemen baksın! 7 gün sonra dolar bu kadar olacak! Treni kaçıran bin pişman olacak

Doların kaderini belirleyecek olan Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararını 7 gün sonra açıklayacak. Kararın hemen ardından doların yönü resmen belli olacak. Cebinde sadece1 doları bile olanlar hemen baksın! 7 gün sonra dolar tam bu kadar olacak! Treni kaçıran bin pişman olacak.

Euro 17 gün sonra böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Elinde sadece 1 eurosu bile olanlar hemen bakın

Euro kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar ve euro almak isteyenler tarafından araştırılıyor. Geçen hafta rekor kıran euronun ne kadar olacağı merak ediliyor. Euro 17 gün sonra böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Elinde sadece 1 eurosu bile olanlar hemen bakın...

Euro 30 gün sonra böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası resmen duyurdu! Elinde euro olanlar hemen baksın!

Avrupa Merkez Bankası 2023 yılında faiz kararı için toplamda 8 toplantı yapacak. Alacağı faiz kararları euro kuru üzerinde etkili olacak. İlk karara sadece 30 gün kalırken Avrupa Merkez Bankası resmen duyurdu! Euro 30 gün sonra böyle olacak! Elinde euro olanlar hemen baksın!

Emekliye zam oranı netleşiyor! Bağkur, SGK, emekli sandığı...

Milyonlarca emeklinin zam hesap dönemi geldi. Emekliye zammın belirlenmesi için sayılı günler var. 4A SGK, 4B Bağ-kur, 4C Emekli Sandığı emeklisi olanlar için zam tablosu ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...

Cebinde sadece 1 doları bile olanlar hemen baksın! Dolar yolun sonuna mı geldi? Uzmanlardan çarpıcı açıklama geldi

Dolar kuru, ABD enflasyon verilerinin beklentiler altında 7,7 oranında gelmesi ile değer kaybetmeye başladı. Dolardaki kayıplar sürmeye devam ediyor. Peki dolar yolun sonuna mı geldi? Uzmanlardan çarpıcı açıklama geldi. Cebinde sadece 1 doları bile olanlar hemen baksın! 

Yükseliyor... Bir köşede eurosu olanlar sadece sizi ilgilendiriyor! Gümbür gümbür geliyor! Planınızı yapın

Euro/TL kuru haftanın ikinci işlem gününde de yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Euro yükselirken yatırımcılar euro kurunu yakından takip ediyor. Euro gümbür gümbür geliyor. Bir köşede eurosu olanlar sadece sizi ilgilendiriyor planınızı yapın! Son dakika euro/TL kuru.

Yükseliyor... Elinde sadece 1 eurosu bile olanlar çabuk harekete geçin! 20 Ekim 2022 son dakika euro kuru

Euro bölgesinde son dakika kiritk gelişmeler milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Euro bugün yükseliyor. Elinde sadece 1 eurosu bile olanlar çabuk harekete geçin. 20 Ekim 2022 son dakika euro kuru.

Araç alacaklar bu hileye dikkat! Sadece uzman olanlar anlıyor

Otomobil piyasasından haksız kazancın önüne geçmek için uygulamaya sokulacak olan ‘6 ay ve 6 bin km’ şartı farklı hileler ile ihlal edilmeye çalışılıyor…

sadece emeklisi olanlar emlak vergisi öder mi Haberi

sadece emeklisi olanlar emlak vergisi öder mi

Bu yıl emekli olanlar emlak vergisinden muaf mı?

Emlak vergisi, tüm gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir vergi olarak karşımıza çıkıyor. Bu vergiyi mal sahipleri her sene ödemek zorunda oluyor.


Ancak geliri olmayan yalnız tek bir konutu olanlar için kanunda muafiyet uygulaması bulunuyor. Kanunen gelir sahibi olmayan ve 200 metrekareden küçük olan tek mesken sahiplerinden; ev hanımları, gaziler, engelliler, şehit yakınları; dul ve yetimler, işsiz ve emekliler bu uygulamadan yararlanabiliyor.


Emlak vergisi muafiyeti için beyan gerekli oluyor. Aksi durumda otomatik olarak bu kimseler emlak vergisinden muaf tutulmuyor. Aksine vergi mükellefi olarak gözükebiliyor.


Muafiyet koşullarını taşıyan kimseler, belediyeye bir dilekçe ile müracaat edebiliyor. Belediyeden muaf olduğundan habersiz bir şekilde ödenen emlak vergisi 5 yıllık geriye dönük olarak iade edilebiliyor.


Peki, emekli maaşı olan tek mesken sahipleri vergiden...