17 / 05 / 2024

Safa apartmanı son durum

Safa apartmanı son durum

Van'da yıkılan Safa apartmanının sahibi Nezir Baş, apartmanın enkazı altına kalarak hayatını kaybeden 3 kişi için yasal faizi hariç 684 bin lira maddi ve manevi tazminat ödemeye mahkum edildi...

İstanbul'da son dakika kentsel dönüşüm: Yıkılan binanın yan apartmanın duvarı yok!

İstanbul Avcılar’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı gerçekleştirilen binanın, bitişiğindeki apartmanın balkon duvarının olmadığı ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Yeksa Yapı Şükrüpaşa apartmanında son konut!

İstanbul'un en nezih semti Kadıköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında Yeksa Yapı tarafından hayata geçirilen Şükrüpaşa apartmanında son konut. Peki Şükrüpaşa apartmanında son konutun fiyatı ne kadar?

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında market hakkında suç duyurusu!

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen İzmir depreminde çöken binalar arasında yer alan Yılmaz Erbek Apartmanı'nın davasında son durum ne?

Çalan telefon sayesinde yıkılan binadan son anda kurtuldular!

İzmir'deki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'ndaki diş kliniğinden son anda kurtulan Olcay Maşa, kendilerinden 2 saniye önce depremi hisseden kardeşlerinden aldıkları telefonla kaçmaya başladıklarını belirtti.   

Emrah Apartmanı'nda hazin son! Müteahhit dede depremde torunlarını kaybetti!

Geçtiğimiz gün İzmir’de meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan Emrah Apartmanı’nın müteahhiti Hayati Uzun, depremde torunlarını kaybetti. Uzun’un 1992 yılı Erzincan depreminde başka bir torununu daha kaybettiği ortaya çıktı.

Beylikdüzü Belediyesi'nden apartman görevlilerine eğitim!

“Apartman Görevlileri Mesleki Gelişim ve Uzmanlık Akademisi” eğitim programını hız kesmeden devam ettiren Beylikdüzü Belediyesi, son dönem eğitimine katılan ve başarı sağlayan 110 apartman görevlisine sertifikalarını takdim etti.

Bakırköy Sahil Apartmanı'nda son daireler! 750 bin liraya!

Bakırköy Sahil Apartmanı projesi tek blok halinde Bakırköy'de inşa ediliyor. Teslimlerin hemen yapıldığı proje Zaman & Mekan Yapı imzasını taşıyor.

Bakırköy Sahil Apartmanı'nda 900 bin dolara dubleks daire!

Tek blok halinde inşa edilen Bakırköy Sahil Apartmanı projesinde teslimler hemen gerçekleşiyor. Zaman & Mekan Yapı tarafından hayata geçirilen projede son dairelerin satışı devam ediyor.

Apartman yöneticiliği, son yılların gözde mesleklerinden oldu!

Bizimkiler dizisinden hafızalara kazınan Sabri beyin apartman yöneticiliği, son yılların gözde mesleklerinden oldu. 500 haneli dev sitelerdeki profesyonel hizmetlerde aylık kazanç 10 bin lirayı bulurken, kursları bile açıldı.

Gayrettepe Zehra Apartmanı'nda satılık son 1 daire!

Cemre inşaat tarafından hayata geçirilen Gayrettepe Zehra apartmanında teslimler yaklaşırken satışta son 1 adet daire bulunuyor.

Çöp vergisi 1. taksit ödemeleri son gün 1 Haziran!

Bina, apartman, işyeri sahipleri çöp vergisini ödemekle yükümlü sayılıyor. Çöp vergisini bina sahibi değil, binayı kullanan ödüyor. Çöp vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün 1 Haziran!

Gayrettepe Zehra apartmanında teslimler yaklaşıyor!

Cemre inşaat tarafından hayata geçirilen Gayrettepe Zehra apartmanında teslimler yaklaşırken satışta son 4 adet daire bulunuyor.

Apartman aidatı son ödeme tarihi ne zamandır?

Apartman aidatları, apartmanın temizliği, güvenliği, tesisat ve onarımı gibi gerekli görülen ihtiyaçlar için toplanıyor. Aidatı ev veya işyerine sahip kimse ya da kiracısı ödüyor. Peki, apartman aidatı son ödeme tarihi ne zamandır?

Safa apartmanı son durum Haberi

Safa apartmanı son durum

Kazım Karabekir Caddesi'nde bulunan ve 23 Ekim günü meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde yıkılan Safa apartmanının sahibi Nezir Baş hakkında, binanın enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Emel ve Özgür Subaşıay ile Hanım Yavaş'ın yakınları tarafından maddi ve manevi tazminat davası açıldı.


Van 1. ve 3. Asliye Hukuk mahkemelerinde görülen ve kısa süre önce sonuçlanan davada, mahkeme, Safa apartmanının sahibi Nezir Baş'ın, ölen üç kişi için yasal faizi hariç 684 bin lira maddi ve manevi tazminat ödemesine karar verdi.


Müşteki avukatlarından Mustafa Aladağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkemenin verdiği kararın, depremin ardından tazminat hukuku bağlamındaki ilk karar olduğuna dikkati çekerek, bu kararın, başka davalar için de emsal oluşturması açısından önemli olduğunu söyledi.


Safa apartmanının enkazında 20 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin de yaralandığını...