15 / 05 / 2024

Safiport Derince projesi

Safiport Derince projesi

Safiport Derince için deprem hareketinin ve etkilerinin belirlendiği bir rapor hazırlandı. Rapor doğrultusunda Safiport Derince depreme dayanıklı bir liman olacak

10 soruda TOKİ Kocaeli Derince 2022 sosyal konut projesi! TOKİ Derince ucuz konut projesinde kaç konut yapılacak?

TOKİ Derince projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Kocaeli Derince 2022 sosyal konut projesi...

Kocaeli Derince Belediyesi'ne ait daireler satışa çıkarıldı!

Kocaeli'yle bağlı Derince Belediyesi, Yenikent Mahallesi Araptepe Mevkii’nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 59 daireyi satışa çıkardı

Derince Araptepe'deki dönüşüm projesi yeniden başladı!

Derince Yenikent Mahallesi Araptepe bölgesinde ara verilen kentsel dönüşüm projesi gerekli yasal izinlerin alınmasıyla yeniden başladı.

Derince Araptepe'deki dönüşüm projesi durduruldu!

Derince Belediyesi'nce ihalesi düzenlenen ve Derince Araptepe'de yapımına başlanan kentsel dönüşüm projesi izinsiz hafriyat çalışması yapıldığı nedeniyle Büyükşehir tarafından durduruldu.

Safiport'un Derince'deki yeni terminal projesinde çalışmalar sürüyor!

Son bir yıl içinde 6 milyon ton dolgu malzemesi ile 270.000 m² yeni terminal alanını tamamlayan Safiport Derince’nin yeni rıhtımlarına ait 40 km uzunluğundaki çelik boru kazıkların çakımına hızla devam ediliyor.

Kocaeli Safiport Derince depreme dayanıklı olacak!

Safiport Derince için deprem hareketinin ve etkilerinin belirlendiği bir rapor hazırlandı. Rapor doğrultusunda Safiport Derince depreme dayanıklı bir liman olacak

Rafael Escutia, Safiport Derince'yi tasarlıyor!

Barselona Limanı’nın tasarımcısı Rafael Escutia Safiport Derince ekibine katıldı. Multimodal bir liman olan Barselona Limanı’nı dizayn eden Escutia son olarak Safiport Derince’nin tasarım ve planlamasını yapıyor.

Kocaeli Derince'deki deniz doldurma projesine durdurma!

Kocaeli'deki "Safi Port Derince Limanı İlave Dolgu Yapımı ve Dip Tarama Projesi" için verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir" kararının yürütmesi durduruldu.

Derince'de kültür merkezi ve restoran ihalesine 3 teklif geldi!

Derince Belediyesi’nin prestij projesi olan Piri Reis Kültür Merkezi ve Yelken Kafe Restaurant tesislerinin yapımıyla ilgili ihalede dün teklifler alındı. Derince Belediyesi’ndeki ihaleye, üç firma teklif verdi.

Derince Piri Reis Kültür Merkezi'nin ihalesi 3 Mayıs'ta!

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un, “İlçemizin prestij projesi” dediği Piri Reis Kültür Merkezi ve Yelken Kafe Restaurant’ın ihalesi 3 Mayıs’ta yapılacak.

TOKİ Derince Gazeteci Konutları'nda başvurular başlıyor!

Kocaeli Gazeteciler Cemiyetimizin girişimleriyle, Derince İlçesi Çınarlı mahallesinde 24,5 dönüm alan üzerinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresine yaptırılacak olan 140 konutluk projesi son aşamaya geldi.

Derince Limanı genişletme projesi protesto edildi!

CHP'liler, Derince Limanı'na yapılması planlanan dolgu ve genişletme projesini protesto etmek adına bir basın açıklaması yaptı. Tahsin Tarhan, "İlla bu projeyi yapacağız diyorsanız referanduma giderek bunu Derince halkına sormalısınız" dedi.

Derince’ye kampüs okul projesi geliyor!

D-100’ün kenarında eğitim veren Derince Anadolu Lisesi ile Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu, Sırrıpaşa Mahallesi’nde yapılması planlanan kampüs okul projesine dahil edilecek.

Safiport Derince projesi Haberi

Safiport Derince projesi

Safiport Derince için deprem hareketinin ve etkilerinin belirlendiği bir rapor hazırlandı. Liman genişletme projesi için çok önemli bir veri olan rapora göre olası deprem riskleri belirlendi, proje bu doğrultuda hazırlanıyor.


Şirketten yapılan açıklamaya göre, Safiport Derince için gerçek bir deprem kaydı hazırladı. Safiport Derince için diğer limanlarda olmayan bir simülasyon çalışması da yapılacak. Bu çalışma ile liman genişleme projesinde olası deprem hareketine bağlı olarak yönetmeliğe uygun tasarım belirlendi ve proje bu doğrultuda hazırlanıyor.



Prof. Dr. Mustafa Erdik projeyle ilgili yaptığı açıklamada “Limanın olası bir deprem durumunda göstereceği etkiyi belirleyen bir rapor hazırladık. Safiport Derince bu rapora uygun bir proje ile yapılandırılıyor. ‘Kıyı ve Liman Yapıları, Demiryolları ve Hava Meydanı İnşaatlarına İlişkin Deprem Teknik Yönetmeliği’ ile limanların deprem tasarımı mühendislik kurallarına...