05 / 05 / 2024

Safranbolu mimari projeleri

Safranbolu mimari projeleri

Safranbolu'da mimari dokuya uygun konutların inşaatı sürüyor. Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy: "Konut ihtiyacını gidermek, düşük ve orta gelirli vatandaşlarımızın ihtiyacı için TOKİ'yle Safranbolu evi mimarisinde 506 konut yaptık" dedi.

Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız!

Kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız" dedi.

Koronavirüs sonrası otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan değişimi!

Ödüllü projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, Covid-19 pandemisinin ardından turizm sektöründe otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan ne tür değişiklikler yapması gerektiğinden bahsetti.

Verimliliği ve motivasyonu artırmak için mimari açıdan dikkat edilmesi gereken noktalar!

Ödüllü ofis ve konut projeleri ile uluslararası çapta başarılara imza atan Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, evlerden çalışılan bu günlerde verimliliği ve motivasyonu artırmak için mimari açıdan dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

İzmit'te yapı projeleri dijital ortamdan teslim edilecek!

Covid 19 Koronavirüsle mücadelede tüm birimleriyle adeta seferber olan İzmit Belediyesi, daha sağlıklı hizmet verebilmek amacıyla Yapı Ruhsat Birimine verilecek mimari ve statik projeleri elektronik posta ortamında alacak.

Hazır evler yatay mimari dönüşüm projeleri için kolaylık sağlıyor!

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, yatay mimari konseptinde dönüşümü planlanan projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Yatay mimari anlayışıyla yeni yerleşimler!

Kentte ve kırda yeterli ve yaşanabilir konut üretimlerini sürdüren TOKİ, Erzincan, Konya ve Aydın'da yatay ve yerel mimari hassasiyetlerin yansıtıldığı konut projeleri hayata geçiyor...

Şehzadeler'in imar planı ve mimari projeleri halka tanıtılacak!

Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 15 Aralık'tan sonra geniş bir katılımla imar planı ve mimari projelerin halka tanıtılacağını açıkladı.

Kırsaldaki turizm tesislerinin doğru projelendirilmesi önemli!

TKDK yatırımlarının mimari projeleri için toplantı yapıldı.  Mimarlar Odası Bursa Şubesinde düzenlenen toplantıda mimarlara dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı..

Yöresel Mimari Özelliklere Uygun Konut Projeleri kitabının 2. çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan “Yöresel Mimari Özelliklere Uygun Konut Projeleri” kitabının ikincisi yayınlandı.

Dikey orman projeleri geleceğin mimarisi olmaya aday!

Mimari projeler tasarımların ötesinde artık ekolojik olma seviyeleriyle de ölçülüyor. Bu kapsamda küçük bir ormanı andıran, yaşayan, nefes alan ve oksijen üreten "dikey orman 99 projeleri geleceğin mimarisi olmaya aday...

Yeni Nesil Eyüp ve Mod İstanbul projeleri için ön talep toplanıyor!

Ortadoğu Grup’un İstanbul’un merkezinde inşa ettiği Kağıthane ve Eyüp projeleri ön talep döneminde. Yeni Nesil Eyüp ve Mod İstanbul isimleri ile ön talebe çıkan projeler, inşaat kalitesi ve mimari özellikleri ile dikkat çekiyorlar.

Özlem Cavlak kimdir?

Ulusal mimari yarışmalarda görev aldı ve çeşitli ödüller kazanan Özlem Cavlak kimdir? Özlem Cavlak, bugün hangi firmada mimari çalışmalarına devam ediyor? İşte Özlem Cavlak ve mimari projeleri..

İzmir Altıeylül Belediyesi 962 adet ruhsat verdi!

Altıeylül Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü personeli bu zamana kadar toplam 962 adet ruhsatın teslimini yaptı. Altıeylül Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri ruhsat alımlarında süreyi kısaltmak için mimari projeleri ön onaylı yapılıyor.

Safranbolu mimari projeleri Haberi

Safranbolu mimari projeleri

Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan evleriyle ünlü Safranbolu ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan 506 konutun inşaatı sürüyor.


Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ bünyesinde oluşturulan tasarım birimi sayesinde projelerde yörenin tarihi ve kültürel mimari özelliklerinin yansıtılacağını söyledi.


TOKİ'yle yürüttükleri projenin 506 konut, T 16 tipi cami, 24 derslikli okul ve ticaret merkezinden oluştuğuna dikkati çeken Aksoy, "Daireler 2+1 şeklinde, tamamen modern çağın getirdiği ısı, ses ve yalıtımı mevcut. Tarihi dokuyu zedelemeden bina dış cephesini ona göre şekillendirdik" diye konuştu.


Çalışmaların takdire şayan ve TOKİ için başlangıç olduğunu belirten Aksoy, şunları dile getirdi:


"Konut ihtiyacını gidermek, düşük ve orta gelirli vatandaşlarımızın ihtiyacı için TOKİ'yle Safranbolu evi mimarisinde 506 konut yaptık. Bu projemiz diğer TOKİ projelerinden farklı. İlk olarak yükseklikte sınırlama var, 6 kat...