17 / 05 / 2024

Safranbolu tarihi çeşmeler

Safranbolu tarihi çeşmeler

Tarihi evleriyle meşhur Safranbolu’da restore çalışmaları kapsamında önemli yapılar yeniden ayağa kaldırılıyor. Çok sayıda tarihi yapının restore edildiği ilçede şimdide tarihi çeşmeler yeniden hayat buluyor.

Fatih'te 250 yıllık çeşmelerinin üzerindeki binalar tepkilere neden oldu!

İstanbul Fatih'te yer alan 250 yıllık tarihi çeşmelerin üzerine inşa edilen binalar halkın tepkisine neden oldu.

Fatih'te tarih üzerine inşa edilen otel ve pansiyon yıkıldı!

Fatih'te tarihi çeşme ve surların üzerinde bulunan otel ve pansiyonun yıkılması için çalışmalara başlandı. Yıkımın ardından son durum havadan görüntülendi.

Fatih'te tarihi surun üzerindeki otel ve pansiyon yıkılıyor!

Fatih'te tarihi sur kalıntılarının ve tarihi çeşmenin üzerinde bulunan 5 katlı otel ve 4 katlı pansiyon yıkılıyor.

Fatih'te sur kalıntıların üstüne yapılan otel şaşkına çevirdi!

Fatih'te tarihi sur kalıntılarının ve tarihi çeşmenin üzerinde bulunan 5 katlı otel görenleri şaşıtıyor.

Fatih'deki 5 katlı otel görenleri hayrete düşürdü!

İstanbul Fatih Semtinde yer alan, tarihi çeşmenin ve tarihi sur kalıntılarının üzerindeki 5 katlı otel görenleri şaşırtıyor...

Beşçeşmeler İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beşçeşmeler İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Olcay     Erkoç tarafından kuruldu. 

Tarihi Eşrefoğlu Bedesteni restore ediliyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi, Beyşehir’de bulunan Tarihi Eşrefoğlu Bedesteni ve çevre düzenlemesi çalışmalarını başlattı.

Vural Gökçalı evinin kapısını Alem Dergisi'ne açtı!

Modacı Vural Gökçalı ile Meral Gökçalı, Bodrum'un Gündoğan'daki evlerinin kapısını Alem Dergisi'ne açtı. Villadaki tarihi eşyalarla ev müzeye dönüştü.

Marinera Çeşme Nuhoğlu teslim tarihi!

İzmir Çeşme'de konumlandırılan Marinera Çeşme projesinde kişiye özel ödeme planı sunuluyor. İşte Marinera Çeşme Nuhoğlu teslim tarihi...

Folkart Hills Çeşme teslim tarihi!

İzmir Çeşme'de hayata geçirilen Folkart Hills projesi 70 suit daireden meydana geliyor. Projede euro kuru 3.30 TL'ye sabitlendi. İşte Folkart Hills Çeşme teslim tarihi...

Gölbahçe Evleri Sultanbeyli teslim tarihi!

Gölbahçe Evleri Sultanbeyli teslim tarihi Eylül 2018 yılı olarak belirtiliyor. Suryapı Gölbahçe Evleri'nde fiyatlar 594 bin TL'den başlıyor...

İzmir Çeşme TOKİ son sözleşme tarihi!

İzmir Çeşme Toplu Konutları Yedek Hak Sahipleri Sözleşme İmzalama İşlemleri dün başlamıştı. Projedeki konutların son sözleşme imzalama tarihi bugün olarak belirlendi.

Tuzla İçmeler E-5 Köprülü Kavşağı 1.etap imar planı askıda!

İstanbul Tuzla İlçesi, İçmeler Mahallesi, E-5 İçmeler Köprülü Kavşağı 1.Etap 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı teklifi askıya çıkarıldı...

Safranbolu tarihi çeşmeler Haberi

Safranbolu tarihi çeşmeler

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ilçede restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Osmanlı döneminden kalan çeşmelerin restorasyonunun sürdüğünü anlatan Aksoy, "23 çeşmenin restorasyonu tamamlandı. Bununla birlikte 48 çeşmenin restorasyonu için proje çalışmalarımız süratle devam etmekte. İnşallah kısa sürede bunlara başlayacağız" diye konuştu.


Uzman kadroyla restorasyonu yapılabilecek her evi, konağı ve çeşmeyi teker teker incelediklerini, projeler ürettiklerini belirten Aksoy, şunları söyledi: "En büyük dileğimiz, bizlere emanet edilen bu güzel varlıkları gelecek nesillere taşıyabilmek. Bu nedenle çalışmalarımıza ara vermeden büyük bir şevkle devam ediyoruz."


Tarih Çınar Sinemasının restorasyonuna da devam edildiğini ifade eden Başkan Aksoy, “Eski Çınar Sineması olan Tarihi Muallimler Binasının restorasyon çalışmalarını sene sonuna kadar tamamlayıp tarihi sahneyi geri getirmek istiyoruz ve burayı sinema müzesi olarak açmayı hedefliyoruz” dedi.


 TOKİ...