03 / 05 / 2024

sağ iken neden miras reddi yapılır

sağ iken neden miras reddi yapılır

Mirasçılar, miras bırakanın ölümü ile mirası bir bütün olarak, kanun gereğince kazanmış oluyorlar. Peki mirası red etmek mümkün mü? Sağken miras reddi nasıl yapılır?

İstanbul'daki sağanaklar barajları nasıl etkiledi? Sağanak yağış sonrası barajların doluluk oranı belli oldu

İstanbul'da dün etkili olan sağanak yağış ve fırtınadan sonra kentin bazı noktalarında çeşitli hasarlara neden olduğu belirtildi. Dün aralıksız süren şiddetli sağanakla beraber barajlardaki doluluk oranı da belli oldu. İşte barajların doluluk oranları ve haberin ayrıntılar...

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

O ülkede Airbnb ve kısa süreli konut kiralama yasaklandı! Kurala uymayanlara 144 bin TL ceza!

Floronsa Belediye Başkanı Dario Nardella, hükümetin sektörü düzenlemeye yönelik planlarının hayal kırıklığına neden olmasıyla Airbnb ve kısa süreli konut kiralamalarının yasaklandığını açıkladı.

Fiat bu renkte otomobil üretmeyeceğini açıkladı! Bakın neden?

Fiat markası kısa bir süre önce bir aracı için radikal bir karar aldı. Bu karara göre artık gri renkte araç üretimi yapmayacak. Fiat markasının duyurduğu bu karar pek çok kişinin aklına 'neden' sorusunu getirdi. İşte gri renkte araç üretiminin yapılmama nedeni haberimizde…

Miras bırakan kişi sağ iken mallarını paylaştırdığı anlaşılırsa diğer mirasçılar ne yapabilir?

Miras yolu ile belli bir miktarda meblağ ve gayrimenkuller kişilere kalabilir. Bu konuda vatandaşlar bazı noktaların aydınlatılmasını bekliyor. İşte detaylar!

Petrolün varilinde zirve kısa sürdü! Brent petrol düştü, benzin fiyatları neden düşmüyor?

Akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde etkili olan petrolün varil fiyatı bugün de düştü. Dün 114 dolar seviyesine yükselen brent petrol bugün düşüşe geçerken benzin fiyatlarında düşüş olmadı. Peki bugün brent petrol ne kadar? Benzin neden düşmüyor?

Dev buz dağının ucu göründü! Bunu yapan kısa vadede paraya para demeyecek

Dünya üzerinde artan ekonomik fay hatlarındaki hareketlilik kısa vadede büyük depremlere neden olabilir. Risklerin arttığını gören yatırımcı ise elindeki taşınmazları hızla nakite çevirmeye başladı. Paranın yönünü takip edenler bu adımın kayıp riskini en aza indireceğini öngörüyor.

Kanal İstanbul Türkiye’ye yüzyıllarca gelir sağlayacak!

Kanal İstanbul projesine olan karşıtlık, İstanbul’un ve İstanbulluların güvenliği ve sağlığının yanı sıra, temeli olmayan siyasi bir söylem olarak ön plana çıkıyor. Peki Kanal İstanbul neden yapılmalı?

Kardeşler arasında gayrimenkul paylaşımı nasıl yapılır? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, annesi sağ iken gayrimenkulün tapudan satış yapılması sonucunda kardeşlerden biri tarafından açılan davanın sonucunun ne olacağı soruldu.

Kirada TÜFE dönemi 20 milyon kiracıya avantaj sağladı!

Yıllık kira artışında ÜFE yerine TÜFE’nin kullanılması kiracıya avantaj sağlarken ev sahipleri için de ciddi gelir kaybına neden oldu.

Ortak yaşam konseptinin tercih edilmesini sağlayan 5 neden!

Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, ortak yaşam konseptinin tercih edilmesini sağlayan o önemli 5 nedeni sıraladı...

Portekiz'de yaşamak için 5 neden!

Portekiz, Türkiye’deki düzeni bozmadan, yılda sadece 7 gün ülkede kalarak vatandaşlık sürecini tamamlamaya olanak sağlaması ile farklılaşıyor. İşte Portekiz'de yaşamak için 5 neden...

Ankara Urankent yeşil alanda dünya sağlık örgütü standartlarını yakaladı!

Her geçen gün artarak devam eden yapılaşma yeşil alan ihtiyacının daha fazla ortaya çıkmasına neden olurken, bu konuda en fazla sorumluluğun düştüğü inşaat sektörünün bilinçli temsilcileri, oluşturdukları peyzaj alanlarıyla kentlerdeki yeşil alan miktarının artmasını sağlıyor.

sağ iken neden miras reddi yapılır Haberi

sağ iken neden miras reddi yapılır

Sağken miras reddi nasıl yapılır?

Miras; Vefat eden kimsenin geride bıraktığı mallarda hakkı olan şahıslar ile her birinin payını ve bu paylarla ilgili hesap şekillerini gösteren hükümler ve kaidelere deniyor. Peki, sağken miras reddi nasıl yapılır?


Kanunda öngörülen ayrık durumlar saklı kalmak üzere mirasçılar, miras bırakanın ayni haklarını, alacaklarını, diğer malvarlığı haklarını, taşınır ve taşınmazlar üzerindeki zilyetliklerini doğrudan doğruya kazanırlar ve miras bırakanın borçlarından kişisel olarak sorumlu oluyorlar.


Yasal mirasçılar; çocuklar, sağ kalan eş, anne, baba, kardeşler olarak birinci derece yakınlar sıralanabilir. Çocukların mirasçı olduğu durumda bütün çocuklar eşit olarak mirastan pay alıyorlar. Fakat miras bırakan mal varlığını aşacak şekilde borca girmiş ya da çok harcamalar yapmış ise mirasçılar mirastan red edebiliyor. Mirasçılar Sulh Hukuk Mahkemesi'ne bir dilekçe yazarak miras reddi davası...