29 / 04 / 2024

sağlıksız yapılaşma

sağlıksız yapılaşma

Çanakkale'de ardı ardına yaşan depremler Ege'de deprem yönetmeliğine aykırı sağlıksız yapılaşma gerçeğini hatırlattı. İzmirli müteahhitler depreme karşı kentsel dönüşüm çağrısı yaptı.

Murat Kurum: İstanbul'da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapı kalmayacak

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuşma yapan İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapının kalmayacağını açıkladı. 

İstanbullulardan kentsel dönüşüm tırlarına yoğun ilgi! Sağlıksız yapı stokunu devlet-millet el ele temizleyecek!

İstanbullulardan "Yarısı Bizden" kampanyasının bilgilendirme tırlarına yoğun bir talep geldi. Bakan Mehmet Özhaseki konu ile ilgili konuştu ve "İstanbul'daki sağlıksız yapı stokunu devlet-millet el ele temizleyecek" dedi. İşte detaylar...

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan duyurdu! Tüm kentlerdeki sağlıksız ve riskli yapı stoku yenilenecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Dünya Şehircilik Günü” kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Karaaslan, "Tüm kentlerimizdeki sağlıksız ve riskli yapı stokunu yenilemekte kararlıyız” dedi.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

Kaçak yapılaşma, ev ve kira fiyatlarının artmasıyla yeniden gündeme geldi. Tiny house alanlar köylere ve tarım alanlarına inerek barınma sorununa çözüm buldu. İşte detaylar... 

Belediyeden müjde! 4 Ağustos'a kadar bunu yapanlar karşılıksız 13.000 TL'yi kapacak!

Muğla Belediyesi, tarihi ve kültürel değerlerini fotoğraflar aracılığıyla keşfetmek isteyen amatör ve profesyonel fotoğrafçılara yönelik bir yarışma düzenliyor. Kazanan fotoğrafçıya karşılıksız 13.000 TL ödül verilecek. Detaylar haberimizde!

Devletten üniversite öğrencilerine 1420 TL ödeme! Karşılıksız ödeme için e-devletten başvuru yapılacak!

Devlet, üniversite öğrencilerine destek programı sunuyor. Bu destek kapsamında üniversite öğrencilerine 1420 TL ödeme yapılacak. Üstelik ödemeler karşılıksız olarak sağlanacak. Üniversite öğrencileri için oldukça faydalı olan ödeme ile ilgili merak edilenler haberimizde...

Kendi evini yapana devlet destek çıkıyor! 300 bin TL karşılıksız kredi desteği için ne yapılmalı?

Devlet destekleri açıklanmaya devam ediyor. Bir destek haberi de kendi evine yapacak olan vatandaşlar için geldi. Kendi evini yapacak vatandaşlara devlet düşük faiz imkanıyla kredi verecek. Krediler 300.000 TL’ye kadar karşılıksız olarak verilecek. İşte tüm detaylar…

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

Nef Vakfı’ndan üniversite öğrencilerine karşılıksız eğitim bursu!

2015'ten günümüze; insanlığa sosyal, kültürel, çevresel ve ekonomik yarar sağlayarak, daha iyi bir toplum oluşması için farkındalık faaliyetlerini hız kesmeden sürdüren NEF Vakfı, üniversite öğrencilerine karşılıksız eğitim bursu veriyor...

sağlıksız yapılaşma Haberi

sağlıksız yapılaşma

Son günlerde Çanakkale'de ardı ardına meydana gelen depremlerle sallanıyor. Bu sarsıntılar İzmir başta olmak üzere Ege'de unutulan bir gerçeği de hatırlatmış oldu. Deprem yönetmeliğine aykırı sağlıksız yapılar gerçeği... 




Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır'da yıllardır bu gerçeğe dikkat çekenlerden. Nasır, birinci derecede deprem kuşağında yer alan ve yüzde 85'e yakın kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan İzmir'de olası büyük bir deprem öncesinde yapı stoğunun güçlendirilmesi ve yenilenmesi gerektiğini vurguluyor. Necip Nasır, birinci derecede deprem kuşağı içinde yer alan İzmir'in merkezi başta olmak üzere buyuk çoğunluğun kentsel dönüşüme ihtiyaç duyduğunu ısrarla söylüyor.


GÜÇ BİRLİĞİYLE AŞILIR